بررسی نامه‌ هیأت تطبیق در خصوص بودجه شهرداری تبریز/ رسیدگی سریع به وضعیت آسفالت
بررسی نامه‌ هیأت تطبیق در خصوص بودجه شهرداری تبریز/ رسیدگی سریع به وضعیت آسفالت
شصت و پنجمین جلسه‌ی شورای شهر تبریز با حضور رییس، اعضای شورای شهر و سرپرست شهرداری تبریز در عمارت ساعت تبریز برگزار شد.

بیداری آذربایجان به نقل از ایسنا: رسول برگی در ابتدای این جلسه اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال در سخنان خود شعار سال را «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامیدند که ما نیز طبق فرمایش ایشان، در این وادی سعی خواهیم کرد گام‌های مثمر ثمری برداریم.

وی در خصوص مشکلات برخی از پارکینگ‌ها بیان کرد: متاسفانه برخی از پارکینگ‌ها به نصف قیمت به پیمانکاران واگذار شده مثلا پارکینگ تربیت که قبلا به ۶۱ میلیون اجاره داده شده بود الان این رقم بالای ۱۰۰ میلیون شده است.

وی گفت: ما نمی‌دانیم مبنای این مزایدات چگونه بوده که برخی مدیران در این راستا احیانا به ساخت و پاخت می‌پردازند.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه دست‌های پشت پرده اجازه نمی‌دهند پارکینگ‌ها در اختیار سازمان‌ها قرار گیرد، افزود: شرکت توسعه و عمران در پارکینگ مشروطه شبانه ساخت و سازهایی را انجام داده که در این اواخر نامه و مستنداتی در این باره نوشته شده است و ما نیز به سرپرست شهرداری تذکر می‌دهیم در این‌خصوص وارد عمل شده و همچنین حراست و بازرسی نیز موضوع را جویا شوند تا آخر فرودین ماه مشکل موجود را حل و رفع شود.

وی افزود: اگر بررسی و اقدامات لازم به‌صورت جدی در خصوص تخلفات موجود در پارکینگ‌ها انجام نگیرد، بدون توجه به عواقب آن، از همین‌جا پشت پرده تخلفات را افشاگری خواهم کرد.

برگی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اخیرا در خصوص وضعیت اسفناک آسفالت شهر نامه‌ای ارسال کرده بودم که پیشنهادم این است در این خصوص مسیر اتوبوس‌های تندرو بتن‌ریزی شود تا مستحکم‌سازی صورت گیرد چراکه وضعیت آسفالت مسیر بی‌آرتی فاجعه‌بار است و انتقادات از سوی مردم در این خصوص هم به جا است.

وی در خصوص مرمت عمارت ساعت نیز بیان کرد: در خصوص مستحکم‌سازی این بنا نیز از شهرداری خواستاریم اقدامات لازم را اتخاذ کند و عاجلانه عمل کند.

برگی در ادامه‌ی سخنان خود یادآور شد: در خصوص تخلیه اتاق‌های اعضای شورای از عمارت ساعت هم چون فعلا در این خصوص تصمیم جمعی گرفته نشده و مکانی مد نظر نیست و جلسه‌ای ترتیب خواهیم داد تا نسبت به این مهم اقداماتی اتخاذ کنیم.

در ادامه‌ی این جلسه نامه فرمانداری در خصوص بندهای یک و دو بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تبریز بررسی شد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: باید توضیحات لازم را به هأیت تطبیق و فرمانداری ارائه دهیم چرا  که از نظر ما افزایش بودجه منطقی است و هیچکس در تورم ۴۰ درصدی شکی ندارد.

علی نوای‌باغبان  ادامه داد: ما اگر بر پایه بودجه سال گذشته عمل می‌کردیم، صد در صد با مشکل مواجه می‌شدیم و از آنجایی‌که درآمدها کاملا واقعی و بخش اعظمی از بودجه برای پروژه‌های عمرانی است، باید توضیحات را به فرمانداری ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه نمی‌شود به شاکله‌ی بودجه دست زد، خاطرنشان کرد: اگر توضیحات کافی و جامع در این خصوص به فرمانداری ارائه داده شود، فرمانداری هم متقاعد خواهد شد تا از این موضوع رد شود.

دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز  اظهار کرد: ما دقیقا شبیه بند یک را در بخشنامه سال ۱۴۰۱ شهرداری‌ها داریم که بهتر است به آن استناد شود.

شهرام دبیری ادامه داد: ما در سال‌های گذشته در تبصره، وام و اوراق را می‌آوردیم و ردیف بودجه باز نمی‌کردیم که به‌تازگی وزارت کشور گفته که برای هر تبصره‌ای ردیف بودجه باز کنید و ما هم این کار را کردیم، پس بودجه شهرداری افزایش چشمگیری نداشته است.

وی در ادامه‌ی سخنان خود مطرح کرد: پیشنهادم این است به بخشنامه وزارت کشور استناد کنیم و این بند را برای فرمانداری توضیح دهیم.

برگی رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت؛ ما افزایشی در بودجه نداریم و فقط بندهایی که قبلا در تبصره می‌آمد را به‌صورت ردیف آوردیم.

رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز هم در این جلسه گفت: موضوعی که وزارت کشور بر آن استناد کرده میانگین درآمد پنج سال گذشته بود، این توضیح به فرمانداری وظیفه را از ما ساقط نمی‌کند که درآمدها را واقعی ببینیم.

روح اله رشیدی ادامه داد: اگر استدلال کفایت کند موضوع حل می‌شود و در هر حال ما باید درآمد را به‌صورت واقعی ببینیم تا شکل این موضوع مشکل نداشته باشد.

در نهایت مصوب شد تا در خصوص بند ۱ بودجه۱۴۰۱ شورای شهر بر مصوبه خود اصرار کرده و با استناد به بخشنامه بودجه‌ای وزارت کشور توضیحات لازم را به هیئت تطبیق ارائه کند.

در ادامه این جلسه بندی در خصوص بودجه مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی مطرح شد و در نهایتا مصوب گردید تا در قالب بودجه تحقیقاتی شهرداری تبریز ارائه و شهرداری موظف به اخذ شناسه برای این ردیف باشد.

دبیری، در این خصوص گفت: این موضوع را هم طبق سال گذشته که داشتیم، نوشته شده بود که بودجه این مرکز ذیل بودجه شورای شهر باشد ولی ظاهرا امسال مورد قبول واقع نشده است.

وی ادامه داد: دلیل عمده مخالف هیات تطبیق فرمانداری تخصیص بودجه سه میلیاردی به مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز است که برای رفع این مشکل می‌توانیم بودجه مرکز پژوهش‌ها را به بودجه مرکز تحقیق و پژوهش‌های شهرداری اضافه کرده و شهرداری را مکلف کنیم این بودجه را در محل تعریف شده خود هزینه کند.

رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص بیان کرد: در این راستا جلسه‌ای در هیأت امنای مرکز پژوهش‌ها برگزار شد و مقرر شد در ردیفی مستقل آورده شود.

رشیدی ادامه داد: شهرداری باید مکلف به اخذ کد تخصیص برای مرکز پژوهش‌های شورای شهر شود تا در سال‌های آتی هم چنین مشکلی پیش نیاید.

وی یادآور شد: اگر موضوع اقناع کننده نیست باید یک راه دیگر بیابیم چراکه این موضوع بهتر است مرتفع شود.

در ادامه این جلسه نامه فرمانداری در خصوص بودجه مصوبه شرکت بهره‌برداری و سازمان مترو و کشتارگاه صنعتی مورد بررسی اعضای حاضر در جلسه قرار گرفت.

دبیری در این رابطه بیان کرد: از نظر قانونی ما ناچاریم طبق اساسنامه عمل کنیم اما خودمان حساس نیستیم و همان حمل و نقل ریلی که اساسنامه آن تصویب شده همان را اجرا کنیم و در خصوص کشتارگاه باید شهرداری شرکتی ایجاد کند و تا زمانیکه شرکتی نباشد نمی‌توان بودجه مستقیم به آن داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در خصوص بودجه کشتارگاه نیز باید تا زمانی‌که که شرکت تاسیس نشده، زیر نظر سازمان میادین بیاوریم و از شهرداری بخواهیم این شرکت را تا ۶ ماه تاسیس کند.

نوای‌باغبان نیز بیان کرد: ما باید بخشنامه وزارت کشور را به فرمانداری بگوییم تا اگر نظر فرمانداری تایید یا رد بخشنامه وزارت کشور است، بر اساس آن عمل کنیم.

وی افزود: برای ما نظر فرمانداری مهم است و خارج از دستورات ابلاغی نباید بودجه نوشته شود.

نوای‌باغبان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ما موضوع کشتارگاه را پیگیری خواهیم کرد تا در طول سال اجرایی شود.

رشیدی هم در این راستا بیان کرد: ما در موضوع ادغام شرکت بهره‌برداری و قطار شهری دخل و تصرفی نداشتیم و شاید در این راستا موضع نگارشی رخ داده است.

وی ادامه داد: اگر نامه‌هایی که فرمانداری به آن استناد کرده، به شورا آمده است به ما هم ارجاع داده شود.

برگی هم در این خصوص عنوان کرد: کشتارگاه یکی از موفق‌ترین سازمان‌های شهرداری است که به خوبی پیش می‌رود و یکی از اقدامات خوب سازمان کشتارگاه شهرداری تبریز، ایجاد فروشگاه‌های توزیع گوشت در برخی از مناطق تبریز برای عرضه گوشت به قیمت مناسب و دولتی است که انتظار می‌رود فروشگاه‌ها مشابه در مناطق کم‌برخوردار شهر نیز راه‌اندازی شوند.

گفتنی است در این جلسه تمامی موارد و ایرادات گرفته شده از سوی هیأت تطبیق مصوبات فرمانداری به بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تبریز توسط اعضای شورای اسلامی شهر تبریز بررسی شد.

وضعیت عمرانی شهر نامطلوب است/ پیگیری و رفع موردی مشکلات محلات کارگشا نخواهد بود

در ادامه این جلسه بابایی‌اقدم اظهار کرد: از رییس شورای اسلامی شهر تبریز بابت تذکر در خصوص آسفالت شهر قدردانی می‌کنم که این مهم یکی از ضروریات به شمار می‌رود.

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز عنوان کرد: وضعیت عمرانی شهر نامطلوب است و مردم از این بابت به شدت ناراضی و گله‌مند هستند و لازم است در این راستا اقدامات اساسی اتخاذ شود.

وی در ادامه ‌ی سخنان خود گفت: رفع و پیگیری موردی مشکلات محلات، کارگشا نخواهد بود، امیدواریم کم‌کاری‌های سال گذشته مرتفع شود.

بابایی‌اقدم در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: از زحمات کارگران خدوم شهرداری در ایام تعطیلات نوروزی تشکر می‌کنیم و انتظار داریم مدیران شهری به فکر کارگران هم باشند چراکه در روزها و مناسبتی همچون عید نوروز خانواده این قشر زحمتکش هم می‌خواهند کنار هم باشند، برخی کارها را می‌توان قبل از تعطیلات هم انجام داد.

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در تعطیلات نوروز مهمان روسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شورای شهرهای یزد و بوشهر بودم که آن‌ها بیشتر در این ایام اقداماتی در محور تاریخ و فرهنگ انجام داده بودند که ضروری است ما نیز در این راستا اقدامات بیش از پیشی را شاهد شویم.

بابایی‌اقدم یادآور شد: من و آقای زعفرانچیلر چند ماهی می‌شود که دفاتر خود در عمارت ساعت را تعطیل کرده و به ساختمان شماره دو شهرداری رفته‌ایم از همکاران خواهشمندم به فکر این بنای تاریخی باشند تا این محل به عنوان موزه استفاده شود.

موضوع ایمنی کار در شهرداری به‌صورت جدی پیگیری شود

دبیری نیز  مطرح کرد: برای چندمین بار است که در شورای شهر تبریز بر موضوع ایمنی کار در مجموعه شهرداری تبریز تاکید کرده و متاسفانه هیچ تغییری در روند عملکرد شهرداری در این مورد را مشاهده نمی‌کنیم.

وی افزود: هیچگونه علایم هشدار دهنده در خصوص ایمنی کار در شهرداری وجود ندارد و کارگران شهرداری در این راستا بر اثر تصادف جان خود را از دست می‌دهند.

این عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تا کی باید شاهد فوت و جانباختن کارگران شهرداری به خاطر عدم رعایت ایمنی ‌کار باشیم؟

وی اظهار کرد: پیشنهادم این است طرحی در این راستا ارائه شده و شهرداری را هم مجاب کنیم تا شش ماه آتی در این خصوص اقداماتی را عملیاتی کند.

اعضای شورای اسلامی شهر پیگیر تذکراتی که در جلسه علنی می‌دهند، باشند

احد صادقی نیز در ادامه اظهار کرد: برخی از موضوعات با اهمیت را با پیگیری مکرر به سرانجام می‌رسانیم و برخی از موضوعات مسکوت می‌مانند.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه‌ی سخنان خود مطرح کرد: نیاز است هر یک از اعضای شورای اسلامی شهر پیگیر تذکراتی که در جلسه علنی می‌دهند، باشند.سامانه جامع شفافیت مدیریت شهری شهرداری تبریز رونمایی شود

سامانه‌ شفافیت در صورت آماده بودن ارائه شود

روح‌اله رشیدی نیز اظهار کرد: سامانه شفافیت که پیش از این در جلسات علنی مطرح شده، اگر آماده است رونمایی شود تا ایرادات رفع گردد.

وی در ادامه‌ی سخنان خود بیان کرد: بحث شهروندسپاری نیز پیگیری شود چراکه این مهم  می‌تواند جزو اقدامات مثبت در کارنامه شورای شهر باشد.

رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: لایحه ساماندهی نیروی انسانی که قبلا بررسی و چکش‌کاری شده اگر آماده شده به شورای شهر نیز ارجاع داده شود.

رشیدی یادآور شد: متن بودجه سال جاری نیز از سایت رسمی شهرداری و شورای شهر اطلاع‌رسانی شود و همچنین طرح مدیریت تعارض منافع نیز اگر ابلاغ شده ساز و کار اجرایی‌اش تعریف شود.