۲۲ بهمن نماد وحدت است؛ آن را خرجِ اختلاف‌افکنی نکنیم
۲۲ بهمن نماد وحدت است؛ آن را خرجِ اختلاف‌افکنی نکنیم

بیداری آذربایجان:  راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را شاید بتوان متفاوت‌ترین راهپیمایی مردم ایران در تاریخ دانست؛ اگرچه نمادین بود و محدودیت‌های کرونایی مانع از جریان یافتنِ آن سیل عظیم مردمی شد، اما راهپیمایی موتوری و خودرویی در سرتاسر کشور به خصوص حضور انبوه موتورسواران در خیابان آزادی تصویری به یادماندنی و البته متفاوت از جشن […]

بیداری آذربایجان:  راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را شاید بتوان متفاوت‌ترین راهپیمایی مردم ایران در تاریخ دانست؛ اگرچه نمادین بود و محدودیت‌های کرونایی مانع از جریان یافتنِ آن سیل عظیم مردمی شد، اما راهپیمایی موتوری و خودرویی در سرتاسر کشور به خصوص حضور انبوه موتورسواران در خیابان آزادی تصویری به یادماندنی و البته متفاوت از جشن همیشگی سالگرد پیروزی انقلاب ثبت کرد. جوانان هم مثل همیشه پیش‌قراول این حرکت باشکوه بودند؛ جوانانی که بار‌ها نشان داده‌اند بیشتر از خیلی‌ها، بصیرت دارند و پای کار انقلابند.

اما در میان این تصاویر به یادماندنی از حضور نمادین مردم در ۲۲ بهمن، دیروز فیلمی در فضای مجازی منتشر و دست به دست شد که به سرعت دستاویز شبکه‌ها و رسانه‌های خارجی برای به حاشیه بردن کل این حماسه قرار گرفت. در این فیلم که ظاهرا مربوط به شهری در یکی از استان‌های مرکزی ایران است، برخی از موتورسواران در لابه‌لای شعار‌های “مرگ بر آمریکا” و “مرگ بر اسرائیل”، شعار‌هایی حرمت‌شکنانه علیه رئیس‌جمهور کشورمان سر می‌دهند.

 

این در حالی است که کمتر از یک هفته پیش، رهبر انقلاب در دیدار با مداحان ضمن انتقاد از مخدوش شدن ادب اسلامی در برخی محیط‌های رسانه‌ای و فضای مجازی، در توصیه مهم و پایانی خود به همه تریبون‌داران و رسانه‌ها بر “حفظ ادب اسلامی در سخن گفتن” تأکید و خاطرنشان کردند که بدگویی و بدزبانی در جامعه باید جمع شود و ادب اسلامی گسترش یابد.

رهبر معظم انقلاب پیش از این نیز بار‌ها درباره این هتک حرمت‌ها واکنش نشان داده و آن را حرام شرعی دانسته‌اند. به عنوان نمونه، همین سه چهار ماه پیش بود که در جریان حرف و حدیث‌ها درباره استیضاح رئیس‌جمهور، برخی از جمله یکی از نمایندگان مجلس سخنان تندی را علیه آقای روحانی مطرح کردند که با انتقاد صریح رهبر انقلاب مواجه شد.

رهبر معظم انقلاب در این باره فرمودند: «کاری که در یکی دو هفته‌ی قبل در برخورد با دولت و رئیس‌جمهور و مانند این‌ها از سوی بعضی‌ها انجام گرفت، ولو بین آن‌ها برادران خوبی بودند و هستند لکن کار، کار غلطی بود. من به طور صریح این را بگویم که انتقاد غیر از هتک حرمت است؛ هتک حرمت جایز نیست، نسبت به هر مسئولی. حالا بین آحاد مردم هم هتک حرمت حرام است و جایز نیست، [لکن]نسبت به مسئولین، بیشتر؛ بخصوص نسبت به مسئولین بالای کشور. ممکن است شما انتقاد داشته باشید، انتقادتان هم وارد باشد، این کاملاً ممکن است، حق هم دارید انتقاد کنید، امّا انتقاد کردن یک حرف است، اهانت کردن یک حرف است، هتک حرمت کردن یک حرف است؛ این نکته‌ی بسیار مهمّی است، همه باید توجّه کنند. این جور کارها، این جور هتک حرمت‌ها کار امثال آمریکایی‌ها است، که خودشان را در دنیا رسوا کردند.»

در سال‌های گذشته نیز رهبر معظم انقلاب بار‌ها درباره هتک حرمت به مسئولان هشدار داده بودند؛ از جمله وقتی در مراسم ۲۲ بهمن ۱۳۹۱ در حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) برخی به آقای لاریجانی رئیس مجلس وقت تعرض کردند. رهبری در ۲۸ بهمن همان سال در دیدار با مردم آذربایجان شرقی صراحتا تاکید کردند: «بنده با این کار‌ها مخالفم؛ این را من صریح بگویم. این کار‌هایی که در قم اتفاق افتاد، بنده با اینجور کار‌ها مخالفم. آن کار‌هایی که در مرقد امام اتفاق افتاد، بنده با اینجور کار‌ها مخالفم. بار‌ها به مسئولین و کسانی که می‌توانند جلوی این چیز‌ها را بگیرند، تذکر داده‌ام. آن کسانی که این کار‌ها را می‌کنند، اگر واقعاً حزب‌اللّهی و مؤمنند، خب نکنند. می‌بینید که تشخیص ما این است که این کار‌ها به ضرر کشور است.»

بنابراین، موضع رهبری در مقابل حرکت‌های حرمت‌شکنانه کاملاً صریح و شفاف است؛ کسانی که دل در گرو انقلاب دارند، اگر انتقادی به مسئولی دارند باید به جای تندروی در مسیر غلط، جاده‌ی تبیین و روشنگری را در پیش بگیرند وگرنه خواسته یا ناخواسته جریان انقلابی را بدنام و در جهت اهداف شومِ معاندان انقلاب گام برداشته‌اند. فراموش نکنیم که جشن باشکوه ملت در سالگرد پیروزی انقلاب نماد وحدت است و نباید دستاویز اختلاف افکنی شود؛ بهانه به دست دشمنان ندهیم!/ باشگاه خبرنگاران جوان