فساد اداری در سیستم شهرداری تبریز
فساد اداری در سیستم شهرداری تبریز

اگرچه جلسه ظهر امروز شورای شهر تبریز به صحبت‌ها و گزارش شمس، مدیر مرکز انتقال خون استان اختصاص داشت اما نوک پیکان صحبت‌های اعضای شورای شهر تبریز در لابه‌لای این صحبت‌ها، فساد اداری سیستم شهرداری را هدف گرفت. براین اساس اعضایی که قرار بود نظراتشان را در مورد صحبت‌های مدیر عامل سازمان انتقال خون بیان […]

۱۳۹۳۰۹۰۹۰۰۰۴۳۹_PhotoAاگرچه جلسه ظهر امروز شورای شهر تبریز به صحبت‌ها و گزارش شمس، مدیر مرکز انتقال خون استان اختصاص داشت اما نوک پیکان صحبت‌های اعضای شورای شهر تبریز در لابه‌لای این صحبت‌ها، فساد اداری سیستم شهرداری را هدف گرفت. براین اساس اعضایی که قرار بود نظراتشان را در مورد صحبت‌های مدیر عامل سازمان انتقال خون بیان کنند، حتی با وجود تذکرات ریاست شورا موارد متعددی از شائبه‌های فساد اداری در شورا و شهرداری را بیان کردند.

اعضای شورای شهر به تحقیق و تفحص از سازمان عمران و سازمان همیاری‌ها بپردازند

حبیب شیری‌آذر عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه متاسفانه سازمان‌های شهرداری به جای اداره سازمان به روش قانونی، از خلاهای قانونی سو استفاده می‌کنند، گفت: سازمان عمران و سازمان همیاری دلال بازار شده‌اند.

وی با انتقاد از عدم آگهی مطبوعاتی برای اجرای مناقصه‌های این سازمان‌ها گفت: لازم است شورا به تحقیق و تفحص از این سازمان‌ها بپردازد.

رئیس کمیسیون خدمات شهری در ادامه با انتقاد از عملکرد برخی مدیران مجموعه شهرداری تصریح کرد: در زمان بررسی بودجه قصد داشتیم شهر را نظام‌مند اداره کنیم ولی از قرار معلوم برخی مدیران شهرداری با پیدا کردن خلاهای قانونی دنبال اجرای خواسته‌های خودشان هستند.
شیری آذر با انتقاد شدید از عملکرد دو سازمان عمران و همیاری شهرداری گفت: معلوم نیست این دو سازمان پروژه‌هایشان را چگونه و به چه کسانی داده‌اند.

فریدون بابایی‌اقدم: همکارانی در شهرداری منافع خود را به منافع شهرداری و بیت‌المال ترجیح می‌دهند

 فریدون بابایی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به یکی از پروژه‌های مشارکتی شهرداری در اتوبان منتهی به ائل‌گلی گفت: متاسفانه شهرداری نه تنها در این پروژه پروانه داده است بلکه حمایت‌های دیگری انجام داده است.

بابایی با انتقاد از قیمت‌گذاری ۸ میلیونی برای هر متر مربع از این پروژه تجاری در یکی از مطلوب‌ترین مناطق تبریز گفت: این در شرایطی است که درخواست ما این بوده که قیمت‌گذاری توسط کارشناسان رسمی دادگستری انجام شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: از یک طرف می‌گوئیم شهرداری ورشکسته است و از طرف دیگر گزارش‌هایی به دست ما رسیده است که همکارانی از شهرداری منافع خود را به منافع شهرداری و بیت المال ترجیح می‌دهند و شنیده شده است که برای کم کردن جریمه ۱۴۰ میلیونی یک پرونده، بعضی افراد مسئول در شهرداری از خاطیان پول گرفته و جریمه‌ها را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش داده‌اند.

سعید محدث: شخصاً اجرای پروژه بدون پروانه در شهر را پیگیری قضایی خواهم کرد

سعید محدث نیز با تاکید به اینکه متاسفانه پروژه مورد اشاره فریدون بابایی بدون داشتن پروانه از شهرداری، در حال اجراست گفت: من شخصا این مورد را پیگیری قضایی خواهم کرد

وی افزود: چگونه فردی را که به لحاظ مالی وضعیت مناسبی ندارد مجبور به پرداخت هزینه می‌کنیم و حتی گاه برای این کار از پلیس استفاده می‌شود اما یک سرمایه‌گذار در شهر، پروژه‌اش را بدون پروانه پیش می‌برد و هیچ کس هم حرفی به او نمی‌زند.

خزانه‌دار شورای شهر تبریز با تأکید بر اینکه از شهرداری خواسته است تا لیست شرکت‌هایی را که در آن سهم دارد به شورا اعلام کند، گفت: اخیرا این مسئله عنوان شده است که

شهرداری بدون اطلاع شورا سهامش را به تأمین اجتماعی فروخته است که این مسئله نیز غیرقانونی است.

محدث با انتقاد از اینکه شهرداری ساختمانی با عنوان ساختمان ۱۳۷ را در فلکه امام رضا با پیشروی در پیاده رو این منطقه ساخته است، گفت: همچنین شهرداری به فاصله ۲۰۰ متر از این فلکه یکی از ساختمان‌هایش را به یک سازمان داده است و لازم است شورا از جریان واگذاری این ساختمان مطلع شود.

وی عنوان داشت: در همین جلسه شورا تذکر داده‌ام که لازم است مناقصه‌های پیمانکاری سازمان عمران و همیاری در روزنامه‌های درج شود چرا که پیمانکارانی که نتوانسته‌اند به من «محدث» دسترسی پیدا کرده و پروژه بگیرند! پشت سرمان حرف می‌زنند و مورد تهمت قرار می‌گیریم.

خزانه‌دار شورای شهر تبریز با تأکید بر اینکه اگر این مناقصه‌ها در روزنامه‌ها بیاید به خاطر رقابت قیمت تمام شده نیز کمتر می شود، گفت: درست نیست که پیمانکاران از مجراهای دیگر به این شرکت‌ها معرفی می‌شود.

وی افزود: لازم است شهرداری لیست پیمانکارهایی را که از ابتدای سال از طریق این دو شرکت پروژه گرفته‌اند را به ما اعلام کند.

اگر کسی کار غلطی انجام داده باید رسیدگی شود

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تبریز نیز با خطاب قرار دادن ریاست شورا گفت: آقای دبیری شما که به عنوان یکی از مدیران پاکدست شناخته شده‌اید باید در مورد مسائل مطرح شده در مورد دخالت مدیران شهرداری و بعضی اعضا در پروژه‌ها تحقیق و اعلام نظر کنید.

وی افزود: اگر کسی کار غلطی انجام داده لازم است این مسئله مشخص شود وگرنه باید اعاده حیثیت شود و از زیر این هجمه بیرون بیاییم.

شهین‌باهر با تأکید بر اینکه شورا ۲۱ نفره است و بروز چنین مسائلی از طرف تنها چند عضو به همه اعضا شورا ضربه خواهد زد، گفت: متاسفانه این مسائل باعث شده ما حتی جسارت نداشته باشیم از یک سرمایه‌گذار حمایت کنیم یا او را به سرمایه‌گذاری در شهر تشویق کنیم.

وی افزود: متأسفانه این روزها حتی صحبت‌هایی در مورد واگذاری محل پیشنهادی کمیسیون عمران برای ساختمان شورا نیز شنیده می‌شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به نامه ۴۰ تن از سرقفلی‌داران دیزل آباد گفت: اینکه مالکان این مجموعه با استفاده از قراردادشان با شهرداری به صاحبان سرقفلی زور بگویند و مشکلاتشان با صاحبان سرقفلی را از طریق شهرداری حل کنند، درست نیست و این کار استفاده ابزاری از شهرداری است.

سردار جعفری: نگران آبرویمان هستیم

محمدحسین جعفری نیز در این ارتباط با اشاره به اینکه همه ما در مورد اصلاح فساد اداری شهرداری با هم همفکریم، گفت: اما تا زمانی که  اصلاح ساختاری اتفاق نیفتد و شهرداری با قانون بلدیه اداره شود، این مشکلات خواهد بود.

وی افزود: این مسئله به این جهت است که ما اصلاً از سرمایه‌گذاری‌های شهر خبر نداریم.

این مسئول افزود: اگرچه اصل بر برائت است، اما متأسفانه شایعاتی در ارتباط با مدیران تصمیم‌گیر وجود دارد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه نگران آبرویمان هستیم گفت: یکی از ایرادات شورا این است که تا کنون هیچ طرحی برای اصلاح این وضعیت به صحن نیاورده است.