انتقال پساب تصفیه‌خانه تبریز به پیکره آبی دریاچه ارومیه
انتقال پساب تصفیه‌خانه تبریز به پیکره آبی دریاچه ارومیه

غلامرضا هاشمی ظهر امروز در جلسه کمیته فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه در سال جاری ۷۶ میلیارد تومان اعتبار در بخش آب استان برای احیای دریاچه ارومیه پیش‌بینی شده است، اظهار داشت: اعتبارات سال گذشته احیای دریاچه ارومیه در بخش آب ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود که از این میزان […]

۱۳۹۱۰۷۲۲۰۰۰۲۰۶_PhotoAغلامرضا هاشمی ظهر امروز در جلسه کمیته فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه در سال جاری ۷۶ میلیارد تومان اعتبار در بخش آب استان برای احیای دریاچه ارومیه پیش‌بینی شده است، اظهار داشت: اعتبارات سال گذشته احیای دریاچه ارومیه در بخش آب ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود که از این میزان ۲۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تخصیص یافته است.

وی افزود: برای تعادل بخشی به سفره‌های زیرزمینی ۲۸ اکیپ گشت کنترل را به کار گرفته‌ایم که از جمله اقدامات این اکیپ‌ها جلوگیری از ۲۲۰ مورد حفاری غیرمجاز و توقیف ۹۴ مورد و پر کردن ۳۳۰ مورد حفاری بوده است.

هاشمی از ۱۲۰ مورد برداشت غیرمجاز از آب‌های جاری به‌ویژه رودخانه «آجی‌چای» و استفاده از فاضلاب برای آبیاری صیفی‌جات در چندین مورد خبر داد و خاطرنشان کرد: در دو روز گذشته تمام این موارد جمع‌آوری و ساماندهی شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌ها در ۴۲۰ مورد انجام گرفته و هزینه نصب این کنتورها را هم بهره‌برداران واریز می‌کنند اما تهیه تجهیزات به عهده دولت است.

این مسئول اظهار داشت: بازگشایی مسیرهای منتهی به دریاچه در بازه «آجی‌چای» از تبریز به پیکره دریاچه به طول ۵۰ کیلومتر و نصب دایک‌ها به طول ۲۵ کیلومتر انجام گرفته و تا آخر امسال بازگشایی مسیر تا پیکره آبی دریاچه اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: حدود ۲ ماه است برق‌دار کردن چاه‌ها در شهرهای آذرشهر، شبستر، ملکان و اسکو آغاز شده و تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در نظر داریم تعداد ۱۲۶ حلقه چاه را برقدار کنیم.

هاشمی یادآور شد: برای انتقال پساب تصفیه‌خانه تبریز به پیکره آبی دریاچه، در شرف خریداری لوله برای مسیر ۷ کیلومتری هستیم و مطالعات انتقال پساب تصفیه‌خانه عجب‌شیر هم اتمام یافته و این پروژه نیز نیمه اول سال ۹۵ عملیاتی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی، اضافه کرد: برای حساس‌سازی مسئولان و بهره‌برداران برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد و تشکیل تشکل‌های مختلف را در قالب طرح دانان در حوزه دریاچه ارومیه اجرایی کرده‌ایم و در همین زمینه جزوات آموزشی نیز بین دانش‌آموزان توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در هر منطقه با تشکیل تشکل‌هایی از بهره‌برداران در نظر داریم پروژه‌های احیا، با دست خود مردم اجرایی شود.