جلوگیری از سدسازی‌ و احیای تالاب‌ها در اردبیل
جلوگیری از سدسازی‌ و احیای تالاب‌ها در اردبیل

سیدرضا موسوی پیش از ظهر امروز در پاسخ به سئوالات خبرنگاران در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در هفته محیط زیست اظهار داشت: با توجه به اینکه سازمان محیط زیست چندین چالش جدی را مطرح کرده و در رفع آن برنامه‌ریزی خوبی را دارد، یکی از این رویکردها جلوگیری از سدسازی‌ها و توانمندسازی تالاب‌ها و […]

سیدرضا موسوی پیش از ظهر امروز در پاسخ به سئوالات خبرنگاران در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در هفته محیط زیست اظهار داشت: با توجه به اینکه سازمان محیط زیست چندین چالش جدی را مطرح کرده و در رفع آن برنامه‌ریزی خوبی را دارد، یکی از این رویکردها جلوگیری از سدسازی‌ها و توانمندسازی تالاب‌ها و دریاچه‌های طبیعی بوده که در سال‌های اخیر زیستگاه‌های آنها دچار چالش جدی شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف در استان اردبیل نیز نمودی از این تخریب‌ها را شاهد هستیم که به عینه هموطنانمان آن را مشاهده می‌کنند، گفت: با توانمندسازی نظارت‌ها و حوزه بازرسی دقیق سعی کردیم تا تخریب‌ها به ویژه در جنگل حیران در حوزه استحفاظی استان اردبیل به حداقل برسد اما همچنان دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در این حوزه وجود دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تغییر نگرش به حوزه محیط زیست را از تزئینی و لوکس به اصل رکین در توسعه پایدار یادآور شد و افزود: این رویکرد در حالی به جد پیگیری می‌شود که سازمان محیط زیست به صورت جدی مسائل این حوزه را دنبال می‌کند و شخص رئیس جمهور و دیگر مسئولان دلسوز نظام نیز بر اهمیت موضوع تأکید دارند.

موسوی پایین آمدن و فرونشست دشت‌ها و سفره‌ آب‌های زیرزمینی را یادآور شد و عنوان کرد: اثرات مخرب این موضوع به حدی است که نباید به سادگی از کنار آن بگذریم یا احساس کنیم تا بهبود شرایط بارندگی‌ها این دغدغه‌ها و نگرانی به سرعت برطرف شود، در حالی که همچنان آثار و تبعات خشکسالی را در مناطق مختلف شاهد هستیم.

این مسئول تأکید مقام معظم رهبری را در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی و تهیه طرح‌های توسعه‌ای و پیوست زیست محیطی طر‌ح‌های عمرانی را یادآور شد و افزود: باید در همه این طرح‌ها مقوله کاهش اثرات زیست محیطی، توانمندسازی حیات وحش و پوشش گیاهی مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در پایان سخنان خود بیان کرد: با همکاری جهاد کشاورزی، امور آب منطقه‌ای و مجموعه‌های خدمات‌رسان در بخش کشاورزی به این نتیجه رسیدیم تا از صدور مجوزهای جدید برای بهره‌برداری از منابع آب‌های زیرزمینی جلوگیری شود و امکان توانمندسازی این بخش بیشتر فراهم آید.

بی‌توجهی مسئولان به تخریب و ساخت و سازهای غیرقانونی در گردنه حیران
در گذر از گردنه حیران هم در حوزه استان اردبیل و تأسف‌بارتر از آن در حوزه استحفاظی گیلان شاهد تخریب و نابودی جنگل و بیشه‌زارهای ناب حیران هستیم که جز تأسف و تأثر در این مورد نمی‌توان چیزی بیان کرد.

وی ویلاسازی‌ها و ساخت و سازهای نابجا، برداشت نامناسب معادن و همچنین ویرانی جنگل‌ها و محیط های طبیعی را از جلوه‌های نگران‌کننده محیط زیست در حوزه گردشگری محور اردبیل به سمت آستارا و گردنه حیران توصیف کرد و افزود: باید همه با احساس مسئولیت در مقابله با این تهدید واقعی بلند شده و اجازه ندهیم عده‌ای سوء استفاده‌کننده از این محیط بهره‌برداری لازم را داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه تخریب محیط زیست و آلوده کردن آن امروز به یک چالش جدی برای بشریت تبدیل شده است، گفت: قطعاً به یک جنبش حفاظتی از محیط زیست نیازمندیم.

موسوی ضرورت آشنایی مردم با طبیعت و رفتار مهربانانه را در این زمینه یادآور شد و بیان کرد: جای تأسف است که امروز بشریت اصلی‌ترین موضوع را رها کرده و به دنبال فرعیات در تلاش برای انجام کارهای غیرضروری و غیرمعمول است.

این مسئول به موضوع دفع پسماند و زباله در استان اردبیل به شکل غیراصولی از سوی بسیاری از شهرداری‌ها اشاره کرد و یادآور شد: بارها با نشستی که با شهرداران داشتیم اعلام کردیم که این وضعیت دفع زباله برای ما قابل قبول نیست و باید در مدیریت این حوزه با نگاه واقع‌بینانه عمل کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بالا بودن سرانه تولید زباله را حتی بالاتر از  سطح کشور و جهانی در استان اردبیل یادآور شد و عنوان کرد: تمام فرمانداران و بخشداران مؤظف شدند تا طرح جامع مدیریت پسماند را اجرایی کرده و عملیاتی کنند چرا که این وضعیت دفع پسماند برای ما قابل قبول نیست.

موسوی افزود: باید در تولید کمپوست یا تولید برق در زمینه مدیریت پسماند به شکل اصولی توجه کنیم و بکوشیم تا جلوی برخی از تخریب‌ها و نارسایی‌ها گرفته شود.

وی برنامه‌های هفته محیط زیست را بیان کرد و گفت: امسال با شعار «هفت میلیارد رویا و یک سیاره، با احتیاط مصرف کنیم» این هفته را گرامی می‌داریم و تمام تلاشمان بر این است تا در همه حوزه‌ها اعم از آب، ‌زمین و هوا در مقابله و جلوگیری از تخریب‌های نابجا اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایمان را به انجام برسانیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در پایان سخنان خود نمونه این برنامه‌ها را با همراهی تشکل‌های مردم نهاد، پاکسازی محیط های طبیعی و گردشگری، دیدار مسئولان و فعالان عرصه محیط زیست با امام جمعه اردبیل با هدف بهره‌گیری از رهنمودهای نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل درباره اهمیت کار و فعالیت در این حوزه، دیدار با استاندار اردبیل و همچنین آگاه‌سازی مردم نسبت به نابودی محیط زیست و پاسداری از موازین عقلی و منطقی در این حوزه اعلام کرد.