حال مدارس استان زنجان خراب است
حال مدارس استان زنجان خراب است

اگر در میان احادیث و آیات نظری داشته باشیم خواهیم دید که دین اسلام به عنوان دین روشنگری بر هیچ موضوعی به اندازه علم آموزی تأکید نکرده است. مدرسه مهد علم‌آموزی و جایگاه یادگیری و آموزش است به طوری که جایگاهی هم پایه خانه دارد و به عنوان خانه دوم کودکان شناخته شده است، خانه‌ای […]

اگر در میان احادیث و آیات نظری داشته باشیم خواهیم دید که دین اسلام به عنوان دین روشنگری بر هیچ موضوعی به اندازه علم آموزی تأکید نکرده است.

مدرسه مهد علم‌آموزی و جایگاه یادگیری و آموزش است به طوری که جایگاهی هم پایه خانه دارد و به عنوان خانه دوم کودکان شناخته شده است، خانه‌ای که در سال‌های گذشته چندان مورد توجه مسئولان قرار نگرفته و در حال آسیب است.

* حال مدارس استان زنجان خراب است

از سویی کمبود فضاهای آموزشی در شهرک‌های تازه‌ تأسیس و از سوی دیگر عدم توازن بین جمعیت دانش‌آموزی و مدارس در برخی مناطق آموزشی و کهنه و فرسوده بودن فضاهای آموزشی این روزها بلای جان آموزش و پرورش استان زنجان شده و امر آموزش را در این استان با مشکلات عدیده مواجه کرده است.

در ادامه رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان زنجان می‌گوید: مشکلات و کمبودهای فراوانی در بخش فضاهای آموزشی در استان زنجان مشاهده می‌شود.

حسن غضنفریان با اشاره به حضور فعال خیرین مدرسه‌ساز در استان زنجان تصریح می‌کند: خیرین در انجام پروژه‌های مدرسه‌سازی مسئولیت خود را به خوبی انجام می‌دهند.

وی از وجود ۱۷ پروژه مدرسه‌سازی در دست ساخت در استان زنجان خبر داد و می‌افزاید: برخی از این پروژه‌ها به دلیل عدم انجام تعهد توسط دولت نیمه‌تمام باقی مانده است.

رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان زنجان تخریبی بودن فضاهای فیزیکی در استان زنجان را دیگر مشکل فضاهای آموزشی در زنجان دانست و می‌گوید: باید پیش از اینکه این موضوع تبدیل به یک معضل شود چاره‌ای برای آن اندیشید.

* دانش‌آموزان شهرک‌های اقماری زنجان در انتظار داشتن مدرسه

در حالی که توسعه شهرک‌های اقماری در شهر زنجان با تمام سرعت در حال پیگیری است و خانه‌ها یکی از پس از دیگری در این شهرک‌ها ساخته می‌شوند هنوز خبری از ساخت مدرسه در این شهرک‌ها مشاهده نمی‌شود.

این در حالی است که دانش‌آموزان این شهرک‌ها به شدت با مشکل مواجه هستند و برای حضور در کلاس درس مجبور هستند مسافت‌های طولانی را طی کنند تا به مدرسه برسند.

موضوع کمبود مدارس در شهرک‌های اقماری زنجان مدتی است که توجه بسیاری از مسئولان استانی و شهرستانی را به خود جلب کرده است اما انگار بودجه‌های دولتی توان رقابت با رشد سکونت در شهرک‌ها را نداشته و این مشکل همچنان مهم‌ترین معضل در شهر و استان زنجان است.

بارها جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان زنجان موضوع کمبود مدارس در شهرک‌های اقماری را در دستور کار خود قرار داده و طی جلساتی مصوب شد قطعات ۲۴، ۲۳، ۱۳ و ۲۶ اراضی گلشهر کاظمیه تغییر کاربری یافته و به فروش برسد.

در ادامه فرماندار شهرستان زنجان با بیان اینکه تغییر کاربری قطعات آموزشی شهرک‌ گلشهر زنجان به تجاری و فروش آن با هدف ساخت تعداد مدارس بیشتر در این شهرک صورت می‌گیرد، می‌گوید: مالکیت قطعات تفکیک شده به آموزش و پرورش سپرده می‌شود.

مجید فرخی با بیان اینکه مشکلات کمبود فضای آموزشی در شهرک‌های اقماری به وفور مشاهده می‌شود، تصریح می‌کند: با ساخت حداقل ۱۵ مدرسه در این شهرک‌ها امکان کاهش مشکلات فراهم می‌شود.

* مدارس تخریبی و ایمنی دانش‌آموزان محصل در آن

مدرسه محیطی است که باید حداقل موارد ایمنی را در خود داشته باشد تا والدین با خیالی آسوده فرزندان خود را به مدرسه بسپارند.

حال آنکه وضعیت فیزیکی در استان زنجان چندان خوب به نظر نمی‌رسد و براساس اعلام مسئولان استانی بخش قابل توجهی از مدارس استان نیازمند تخریب و ساخت مجددا و یا حداقل مقاوم‌سازی هستند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان در آیین تجلیل از خیرین مدرسه‌ساز استان زنجان از وجود بیش از ۷۰۰ مدرسه دارای مشکل فیزیکی در استان زنجان خبر داده و می‌گوید: این تعداد مدرسه شامل یک سوم مدارس استان زنجان است.

آمار اعلام شده توسط مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان در زمینه مدارس تخریبی زنگ هشداری است که از وضعیت نامطلوب مدارس خبر می‌دهد.

کودکان محصل در ۷۰۰ مدرسه استان زنجان در حال کسب دانش از ایمنی لازم برخوردار نبوده و در صورت وقوع حوادث طبیعی همچون زلزله به شدت در معرض خطر بوده و آسیب‌پذیر هستند.

* خیرین مدرسه‌ساز دستانی که آینده می‌سازند

بی‌شک با وجود مشکلات عدیده فضاهای آموزشی در استان زنجان دولت به تنهایی نمی‌تواند از عهده رفع آن برآمده و باید مردم به ویژه خیرین آموزش‌وپرورش را در این زمینه یاری‌ کنند.

استان زنجان در زمینه فعالیت خیرین مدرسه‌ساز کارنامه خوبی از خود نشان داده و خیرین مدرسه‌ساز همواره آموزش‌وپرورش را در روزهای سخت یاری کرده است.

در ادامه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان از فعالیت ۱۴ مجمع خیرین مدرسه‌ساز در استان زنجان خبر داد و می‌افزاید: ۲۴۰ خیری شناسنامه‌دار در استان زنجان در حال فعالیت است.

سید البرز حسینی با بیان اینکه فرهنگیان نیز در کنار خیرین مدرسه‌ساز فعالیت‌های مطلوبی در امر مدرسه‌سازی انجام می‌دهند، تصریح می‌کند: خیرین مدرسه‌ساز جهت بسط عدالت آموزشی فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۹ پروژه تمام خیرساز و یا دولتی در استان زنجان توسط خیرین و اعتبارات دولتی در حال ساخت است، عنوان می‌کند: برای ساخت و تکمیل این مدارس اعتباری بالغ بر ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه می‌شود.

=============

گزارش از: سمیه محرمی