سفره مهربانی محیط زیست زنجان برای آهوان دشت سهرین پهن شد
سفره مهربانی محیط زیست زنجان برای آهوان دشت سهرین پهن شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: شامگاه پنجشنبه /۱۵ آذر جاری/ چندین بسته یونجه در دشت آهوان سهرین زنجان پخش شد تا قریب ۸۰۰ راس آهو موجود در این دشت از گرسنگی درامان باشند.سیدرضا موسوی مشکینی، روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: به خاطر ارتفاع کم برف، فقط تعداد […]

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: شامگاه پنجشنبه /۱۵ آذر جاری/ چندین بسته یونجه در دشت آهوان سهرین زنجان پخش شد تا قریب ۸۰۰ راس آهو موجود در این دشت از گرسنگی درامان باشند.
سیدرضا موسوی مشکینی، روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: به خاطر ارتفاع کم برف، فقط تعداد کمی از بسته های یونجه در اطراف مرکز نگهداری حیات وحش آسیب دیده واقع در دشت سهرین پخش شد تا آهوان در صورت نیاز با آرامش خاطر بیشتری به علوفه دست یابند.
وی اظهار کرد: پخش علوفه زمستانی در زیستگاه آهوان، کل و بز و قوچ و میش، با هدف تغذیه بی دغدغه و به منظور جلوگیری از خروج این وحوش علفخوار به ویژه آهوان از زیستگاه اصلی و پراکنده شدن و پناه آوردن آنها به مناطق مسکونی روستایی و شهری انجام می شود.
موسوی افزود: با توجه به سردسیر بودن منطقه و بارش های سنگین برف در فصل زمستان، اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در فصل تابستان اقدام به تهیه و ذخیره علوفه در انبارها کرده و زمستان ها در صورت نیاز در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع این استان ازجمله دشت سهرین و فیله خاصه، منطقه شکار ممنوع خرمنه سر شهرستان طارم، منطقه حفاظت شده انگوران در شهرستان ماهنشان و منطقه شکار ممنوع خراسانلو در شهرستان ابهر، پخش می شود.
موسوی با بیان اینکه بخشی از علوفه زمستانی وحوش علفخوار استان زنجان با کاشت گندم، جو و یونجه در دشت سهرین که از زمین های تحت مالکیت اداره کل حفاظت محیط زیست است تهیه و تامین می شود، افزود: بخشی نیز با استفاده از اعتبارات اداره کل خریداری و انبار می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به زیست تنها بازماندگان آهوان شمالغرب کشور در دشت سهرین، این منطقه از مناطق سرد و برف گیر استان زنجان محسوب می شود و به همین دلیل اداره کل، زمستان هر سال نسبت به تهیه، تامین و پخش علوفه این جانوران علفخوار اقدام می کند.
موسوی افزود: در فصل زمستان هنگامی که زمین پوشیده از برف و یخ می شود، وحوش علفخوار به دلیل در دسترس نبودن علوفه به ناچار به مناطق مسکونی شهری به ویژه حریم روستاها نزدیک می شوند و عده ای افراد سودجو و فرصت طلب با استفاده از موقعیت پیش آمده اقدام به شکار غیرمجاز این حیوانات بی پناه می کنند که در صورت مشاهده طبق قانون و بدون هیچ اغماضی با خاطیان برخورد خواهد شد.
وی از روستاییان و شهروندان خواست در صورت مشاهده وحوش علفخوار در نزدیکی سکونتگاه های انسانی، ضمن حمایت از آنها مراتب را به صورت حضوری به نزدیک ترین واحد محیط زیست و یا از طریق شماره تلفن های ۳-۳۳۵۴۱۰۰۱ و ۰۹۳۹۲۸۸۸۶۵۷به این اداره کل اطلاع دهند و از غذا دادن به آنها و هرگونه اقدام غیرقانونی خودداری کنند.
به گزارش اویاقلیق (بیداری آذربایجان) به نقل از ایرنا، براساس سرشماری سال ۹۲ قریب یک هزار و ۵۰۰ راس آهو در دشت سهرین و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه زیست می کردند که در سال ۹۳ جمعیت آنها با کاهش ۱۴درصدی مواجه شد در سال ۹۴ با کاهش ۱۰درصدی به یکهزار و ۲۴۶ راس و سال ۹۵ نیز یک هزار و ۸۲ راس و امسال نیز با اندکی افزایش به یک هزار و ۱۰۵ راس رسید.
وی عمر آهوان را بین ۱۰ تا ۱۲ سال عنوان و تصریح کرد: شکار بچه آهوان از سوی عقاب ها، جانوران گوشتخواری چون گرگ، پلنگ، روباه و سگ‌های گله، نیز از دیگر تهدیدات پیش‌رو در کاهش جمعیت آهوان زنجان محسوب می‌شود.
۶۰۸۴/۶۰۸۵
خبرنگار: پرویز غفاری ** انتشار دهنده: رویا رفیعی