بی‌توجهی به نیروی انسانی موجب فاجعه ریلی تبریز ـ مشهد شد
بی‌توجهی به نیروی انسانی موجب فاجعه ریلی تبریز ـ مشهد شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اویاقلیق (بیداری آذربایجان) به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، محمدصادق پورمهدی در همایش معاونان مالی و پشتیبانی و منابع انسانی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی سراسر کشور با بیان اینکه کشور ایران در ردیف مناطق نیمه خشک قرار گرفته است، اظهار داشت: استان آذربایجان‌شرقی نیز از این […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اویاقلیق (بیداری آذربایجان) به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، محمدصادق پورمهدی در همایش معاونان مالی و پشتیبانی و منابع انسانی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی سراسر کشور با بیان اینکه کشور ایران در ردیف مناطق نیمه خشک قرار گرفته است، اظهار داشت: استان آذربایجان‌شرقی نیز از این حیث مستثنی نبوده و به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اسراف، برداشت نادرست کشاورزی، عدم الگوی مصرف صحیح منجر به کاهش منابع آبی و سطحی شده و از این رو آب مورد نیاز تبریز و تعدادی از شهرها به صورت فرا استانی با صرف هزینه‌های گزاف تامین می‌شود.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه یک تفکر اشتباه در جامعه مبنی بر اینکه همه گمان می‌کنند آب یک نعمت بسیار ارزان است، افزود: با این فرهنگ اشتباه جا افتاده مصرف در این امر بسیار زیاد شده است و کم کم کشور با بحران کم آبی حاد روبه‌رو شده است.

وی با اشاره به اقدامات شاخص در زمینه آب توسط دولت تدبیر و امید، اظهار کرد: باید این چالش که با کمبود آب مواجه هستیم توسط اساتید، روحانیون، نخبگان در راستای اقدامات دولت به گوش مردم برسد و اگر این اقدامات به صورت مستمر ادامه یابد می‌توان صرفه‌جویی را جاافتاده کرد و منابع آب و زیرزمینی را نگه داشت.

پورمهدی با اشاره به اینکه استان آذربایجان‌شرقی در چند سال اخیر هدفی را تدوین کرده که در این زمینه اقداماتی در زمینه کاهش مصرف آب انجام داده است، افزود: طی جلسات و تصمیمات در زمینه کاهش مصرف آب، متوجه شدیم که منابع دولتی بسیار محدود بوده و مصرف نیز بسیار بالا رفته که با تبیین روش‌های محتلف بودجه خود را نسبت به سال ۹۲ را چهار برابر از طریق اعتبارات غیردولتی افزایش داده‌ایم که باعث افتخار برای استان است.

وی با بیان اینکه در سال‎جاری هیچ شهر و روستایی دچار قطع آب و عدم دسترسی به آب را نداشته‌اند، تصریح کرد: عملکرد شرکت آب و فاضلاب استان و روستایی با همت و تلاش در این راستا این امر را در شهرها و روستاهای استان میسر ساختند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به رو‌ش‌هایی از جمله تبصره، دو، سه، یازده، BOO،BOT و … در جهت افزایش بودجه غیردولتی، اذعان داشت: در کنار همه این اقدامات نباید از ظرفیت خیرین که همانند خیرین مدرسه‌ساز، بیمارستان ساز یک مجموعه خیرین آب رسانی در آب و فاضلاب روستایی استان ایجاد کرده‌اند غافل شویم و این را تبدیل به یک فرهنگ‌سازی کنیم.

وی با اشاره به اینکه جمع حاضر اجتماع معاونان از سراسر کشور است، گفت: با توجه به اینکه بیشتر با نیروی انسانی در ارتباط هستید و همچنین در برخی از دستگاه‌ها از تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد غفلت شده، همه معاونان به این امر توجه کنند و افرادی را برگزینند که مسؤولیت پذیری بالایی داشته باشند.

پورمهدی در این خصوص ادامه داد: اهمیت نیروی انسانی بسیار بالا بوده و اگر غفلت در این زمینه صورت گیرد فاجعه همانند حادثه ریلی تبریز ـ مشهد اتفاق خواهد افتاد که با خطای نیروی انسانی فاجعه‌ای رخ داد که به هیچ عنوان جبران پذیر نخواهد بود.

وی اضافه کرد: در گذشته استخدام‌ها به صورتی بود که با تماس، پارتی و التماس بدون ارزیابی صورت می‌گرفت ولی در سال‌های اخیر از طریق گزینش‌ها انجام می‌گیرد و از افرادی استفاده می‌کنند که بتوان مسؤولیتی بر عهده آن خواهند گذاشت.