استاندار: کوتاه می‌آیی یا بازرس بفرستم؟!/ دعوا در شورای گفت‌وگو
استاندار: کوتاه می‌آیی یا بازرس بفرستم؟!/ دعوا در شورای گفت‌وگو

در بیست و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان قبل از همه یونس ژائله رئیس انجمن صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی استان به بیان مشکل کمبود نهاده‌ها و مواد اولیه موردنیاز صنایع غذایی استان به‌ویژه شکر پرداخت و گفت: در اردیبهشت ماه سال‌جاری نامه‌ای به آقای جهانگیری با موضوع کمبود مواد اولیه […]

zhalehدر بیست و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان قبل از همه یونس ژائله رئیس انجمن صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی استان به بیان مشکل کمبود نهاده‌ها و مواد اولیه موردنیاز صنایع غذایی استان به‌ویژه شکر پرداخت و گفت: در اردیبهشت ماه سال‌جاری نامه‌ای به آقای جهانگیری با موضوع کمبود مواد اولیه و شکر نوشتیم که راه به‌ جایی نبرد و جواب مشخصی دریافت نکردیم؛ در تیرماه هم نامه مجددی نوشتیم و گفتیم ۸۰ درصد کارخانه‌ها به دلیل کمبود شکر تعطیل‌ شده‌اند. ما پیگیر نامه‌ها هستیم، بورس شکر را تأمین نکرده و ما تا ۲۵ شهریور نمی‌توانیم صبر کنیم. می‌خواهیم این موضوع از دست جهاد کشاورزی خارج و دوباره به وزارت صنعت واگذار شود.

کریم مهری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی هم که ظاهراً از صحبت‌های ژائله دلخور شده بود، توضیح داد: در مورد شکر به خاطر اینکه رانت از بین برود امروز ۹ هزار تن شکر در بورس عرضه می‌شود و قیمت عمده ۴۲۰۰ تومان است؛ کسانی که وارد بورس نمی‌شوند باید دلایل خود را ارائه دهند. در همین دو ماه به آقای ژائله بالای ۱۵ هزار تن شکر داده‌ایم. چرا این‌جوری می‌گویند؟!

ژائله هم گفت: هیچ هم این‌طور نیست! ما هر چه خریداری کرده‌ایم در چارچوب بورس بوده و کل عرضه ۹۰۰ تن بیشتر نبوده است، در خرداد ۵ هزار تن شکر خریداری کردیم که مصرف آن به یک ماه هم نمی‌رسد؛ ما می‌خواهیم مشکل را حل کنیم نه اینکه فرافکنی بکنیم.

اما جبارزاده که تا حالا صبر کرده و شنونده بود و هیچ نمی‌گفت مگر سکوت، به ناگاه دیوار سکوت بشکست و گفت: ژائله کوتاه می‌آیی یا بازرس بفرستیم؟! به خدا ۸۰ درصد واحدها تعطیل نیستند، واحدهای ما سه چهار شیفته کار می‌کنند؛ کوتاه بیا ژائله جان، ما شکر شما را مازاد بر نیاز تأمین می‌کنیم فقط کوتاه بیا!

بعد ادامه داد: این‌طوری می‌گویی خبرنگاران هم برمی‌دارند می‌نویسند: بسم‌الله الرحمن الرحیم؛ ۸۰ درصد واحدهای تولیدی شیرینی و شکلات تعطیل هستند.

استاندار با همان لحن جدی تأکید کرد: باز تأکید می‌کنم لازم است شرکت تأمین و تجهیز صنایع استان هم در جهت تأمین نهاده‌های دامی و هم مواد اولیه صنایع تأسیس شود؛ خواهش می‌کنم در کنار آن‌ هم یک شرکت تخصصی صادرات تولیدکننده محصولات کشاورزی به وجود بیاید. بله؛ یک همچنین شرکتی هم لازم داریم که محصولات ما را به کشورهای همسایه برساند. مجوزهای قانونی و هموار کردن راه هم با ما و تأسیس و گرداندن شرکت‌ها هم با شما، از لحاظ تأمین نقدینگی هم کمک می‌کنیم.

جبارزاده که هنوز دلش از صحبت‌های ژائله خنک نشده بود رو به ژائله گفت: ژائله ما می‌گوییم در این شرایط مملکت، باید اقتصاد استان ما مستقل شود و بتوانیم منابع کافی برای تأمین نهاده‌های دامی به ارزان‌ترین شکل را داشته باشیم.

به‌ هرحال دعوای شکری به همین منوال ادامه و خاتمه یافت. در این گیرودار شهاب‌الدین بی‌مقدار که هر از چند گاهی وقت می‌گرفت و چند کلمه‌ای می‌گفت، گفت: وقت ارائه برنامه به کمیسیون‌ها سپری‌ شده و منِ نماینده ندیدم که مدیران استان زنگ بزنند یا تلگرام بزنند پیشنهادی چیزی بگویند!

این نماینده مجلس همچنین گفت: بنده به‌عنوان نماینده مردم علاقه‌مند به کارآفرینی هستم و تمام‌وقت خود را به نمایندگی اختصاص می‌دهم و کار دیگری ندارم! مدام می‌گویم آقا ارتباط خود را با ما قوی کنید، آقای استاندار فرمانده اقتصاد مقاومتی است؛ همه اینجا هستند و شورای گفت‌وگو خیلی مهم است. هر مطلبی باشد به ما بفرستید من پیگیری می‌کنم اگر مطلب کوچک باشد خودم پیگیری می‌کنم و اگر بزرگ باشد خودم پیگیری نمی‌کنم!

بی‌مقدار ادامه داد: کمیسیون تلفیق یکشنبه تا ظهر پیشنهاد قبول می‌کند و اگر چه بنده عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی هستم اما علاقه‌مند مسائل کمیسیون اقتصادی هستم!

اما چمنی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف هم حرف‌های زیادی برای گفتن داشت و در ادامه جلسه، ضمن تبریک به قهرمانان المپیک گفت: یک المپیک هم در تهران برگزار می‌شود که همان نمایشگاه فرش است(!) ولی در استان ما که پایتخت فرش جهانیم هیچ‌گونه حال و هوایی از فرش نیست؛ دوشنبه نمایشگاه افتتاح می‌شود و کسی روحش هم از این جریان خبر ندارد! با توجه به اینکه مهد فرش دستباف هستیم امیدواریم این رویداد مهم در تبریز برگزار شود چراکه ۳۵ درصد تولیدات و ۳۵ درصد صادرات فرش دستباف متعلق به آذربایجان شرقی است.

استاندار هم باز عصبانی شد و گفت: این نمایشگاه را من باید بگویم برگزار می‌شود؟ منِ استاندار؟ بفرمایید اتحادیه‌ها و تشکل‌ها اعلام کنند.

چمنی جواب داد: می‌گویم یعنی صدا و سیما اعلام کند!

جبارزاده هم گفت: صداوسیما علم غیب ندارد که اعلام کند. شما باید اطلاع‌رسانی بکنید تا صداوسیما و سایر رسانه‌ها هم انتشار دهند؛ از تشکل‌های فرش انتظار داریم رویدادهای مربوط به فرش را بگویند.

چمنی هم گفت: خوب چکار کنیم؛ تشکل‌های فرش دستباف در حاشیه هستند نه اختیار قانونی دارند و نه اختیاراتی دارند که این چیزها را بگویند.

جبار زاده که دلخوری‌اش از چمنی تمام نشده بود، گفت: این‌همه حرف زدید یک کلمه در مورد ستاد حمایت از فرش نگفتید!

در این ستاد گفتیم هریک از تشکل‌های فرش هرکدام یک نماینده بفرستند این ستاد تشکیل یابد و جا تعیین کردیم؛ در پایین هم‌ اتاق دارند؛ کار ستاد هم این است که فعالان فرش با همدیگر آنجا ستاد را تقویت کنند.

چمنی باز به دفاع از فرش پرداخت و توضیح داد: در دنیا هیچ‌کس یارای مقابله با فرش دستباف تبریز را ندارد و به‌جای دیپلماسی نفت باید دیپلماسی فرش و صنایع دستباف در کشور نهادینه شود.

بی‌مقدار هم در واکنش به این صحبت‌های چمنی گفت: ماده ۹ قانون کسب‌وکار این اجازه را به شما داده تا دیپلماسی فرش را برقرار کنید؛ جمع شوید یکجا و تشکل تشکیل دهید دیگر! حداقل از آن ۳۰ درصد صادرات گره‌های کوچک را رفع کنید. ما هم حامی شما هستیم.

در این گیرودار صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم به نماینده‌ها گیر داد و گفت: ما پنج نماینده را یکجا نمی‌توانیم ببینیم؛ بعد چطور می‌گویید نماینده‌ها حامی تولیدکنندگان و اهالی صنعت هستند؟!

بی‌مقدار جواب داد: من ضامن دیگران نیستم نماینده‌ها هم زار و زندگی دارند؛ بیکار نیستند که!

حسن‌زاده گفت: کار نماینده همین است دیگر! این را که گفت همه خندیدند و همه‌چیز به‌خوبی و خوشی تمام شد و جلسه به سررسید، کلاغه رو نمی‌دانم دیگر به خانه‌اش رسید یا نه!

 به‌ هرحال در حاشیه این حاشیه غیر جدی ما، جلسه جدی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان طبق معمول با جدیت تمام در جهت رفع موانع دیگری از پای صنعت و تولید استان برگزار شد.