صدای زنگ خشکسالی به گوش می‌رسد/مردم آذربایجان کم‌آبی راباورندارند
صدای زنگ خشکسالی به گوش می‌رسد/مردم آذربایجان کم‌آبی راباورندارند

خشکسالی یا همان کم آبی به عنوان یک بلای  بی سر و صدای طبیعی است که در بازه زمانی طولانی رخ می دهد و اثرات مخرب آن بسیار شدیدتر از حوادث طبیعی دیگر است. آب یکی از ارکان های مهم و اصلی زندگی بشری است که بدون آن زندگی موجودات غیر ممکن است و نبودش […]

خشکسالی یا همان کم آبی به عنوان یک بلای  بی سر و صدای طبیعی است که در بازه زمانی طولانی رخ می دهد و اثرات مخرب آن بسیار شدیدتر از حوادث طبیعی دیگر است.

آب یکی از ارکان های مهم و اصلی زندگی بشری است که بدون آن زندگی موجودات غیر ممکن است و نبودش ،نابودی را به همراه می آورد.

بحران آب در بعضی از کشورهای جهان که در کمر بند خشک زمین هستند وجود دارد و کم آبی در کشور عزیز ما با توجه به قرار گرفتن در کمریند خشکی نمود دارد و به تبع آن آذربایجان شرقی با بحران کم آبی دست و پنجه نرم می کند و خشک شدن دریاچه ارومیه نمود عینی خشکسالی و کم آبی در شمال غرب کشور است که زودتر از نقاط  دیگر کشور بروز کرده است.

خشکسالی در آذربایجان شرقی باعث خشک شدن چاههای قدیمی و مهم تر از آن خشک شدن دریاچه ارومیه شده است که از اثرات این خشک شدن می توان به بالا رفتن دمای این منطقه از کشور ،بادهای شدید و کم شدن منابع آبی برای فعالیت روزمره موجودات اشاره کرد که متاسفانه این بحران چند سالی هست که میزبان اهالی شمال غرب کشور است.

مقابله با حفرکنندگان چاههای غیر مجاز

اسماعیل جبارزاده در خصوص کم آبی استان در سالجاری گفت:با توجه به بارش های اخیر در استان وضعیت قابل قبول تر است ولی کم آبی یک تهدید بزرگ زیست محیطی است که استان را تهدید می کند.

وی حفر چاههای غیر مجاز را یکی از آسیب های این حوزه برشمرده و یاد آور شد:استفاده از روشهای مدرن آبیاری و مقابله با حفر کنندگان چاههای غیر مجاز بخصوص در حوزه آبریز دریاچه ارومیه از اهم اولویت های استانداری در این بخش است.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر استفاده بهینه از منابع آبی افزود:وظیفه  فرد به فرد همه ماست که در استفاده بهینه از قطره قطره آب احساس تکلیف کنیم چون بدون این مایه حیات بخش زندگی جریان نخواهد داشت و ما در مقابل نسل آینده مان پاسخگو هستیم.

مهمترین چالش موجود در خصوص منابع آبی شیوه مصرف کنونی است

مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی  نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به وضعیت بارندگی امسال استان افزود:وضعیت بارش های امسال امیدوار کننده است چون افزایش ۵۰ در صدی بارش را نسبت به سال قبل شاهد بودیم که این باعث  افزایش ۳۸ درصدی آب ورودی به مخازن سدهای استان شده است،ولی زمانی این افزایش مثمر ثمر خواهد بود که ما شاهد استفاده بهینه از این نعمت الهی باشیم.

 غلامرضا هاشمی همچنین افزود:یکی از مهمترین چالش های فرا روی ما در حوزه آب مربوط به شیوه مصرف کنونی است که این روند به هیچ عنوان قابل قبول نیست و باید در اصلاح شیوه مصرف در تمام حوزه های قدم های عملی برداشته شود.

qw

مردم هنوز باور نکرده اند که مشکل کمبود آب داریم

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به هدررفت ۱۷ درصدی آب در استان افزود:مردم و مسئولین هنوز باور نکرده اند که ما با کمبود آب مواجه هستیم و باید برنامه ریزی مناسبی برای جلوگیری از هدر رفت این مایه حیاتی بخصوص در بخش کشاورزی و صنعتی داشته باشیم.

وی افزود:ما به شهرداران استان در خصوص عدم استفاده از آب شرب برای آبیاری فضای سبز و کاشت گونه های کم آب و جلوگیری از کاشت چمن توصیه هایی را ارائه کردیم که بحث فرهنگ سازی شهروندی در استفاده بهینه آب نیز از امور مهم در بحث می توان ذکر کرد.

محمدصادق پورمهدی افزود:ما در یک منطقه جغرافیایی خشک با منابع محدود آب قرار گرفته ایم و باید همیشه برای مصرف آب برنامه مدیریتی داشته باشیم و گرنه دچار مشکل های عدیده ای بسیاری خواهیم شد.

کم آبی یکی از مشکلات اساسی آذربایجان شرقی است

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص کم آبی گفت:من بارها گفته ام که ما هنوز به این باور نرسیده ایم که با یک مشکل اساسی به نام کم آبی در استان مواجه هستیم.

کریم مهری با اشاره به بارش های سال جاری گفت:با اینکه ما شاهد بارش های خوبی در استان بودیم ولی باید گفت متاسفانه که چون آب روان بیشتر نداریم اکثراین آبها تبخیر شدند و نتوانستیم ذخیره سازی کنیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به عدم مدیریت صحیح مصرف آب افزود:متاسفانه حجم زیادی از ذخایرآبی موجود در اثر سوء مصرف از بین می رود و باید فرهنگ درست مصرف را در پیش بگیریم.

وی با اشاره به موفقیت۴۰ درصدی اجرای طرح های آبخیز داری دراستان یاد آورشد:فرهنگ سازی در خصوص مصرف بهینه آب بخصوص در بخش کشاورزی و اجرای طرح های آبخیزداری باید در اولویت مردم و مسئولین قرار گیرد.

با همه این اوصاف کم آبی یک تهدید بزرگ محسوب می شود که باعث به هم خوردن تعادل زندگی بشری می گردد و طی چند سال اخیر این تهدید سایه اش را بر روی ایران عزیز ما توسعه داده است و به یک خطر بالقوه تبدیل شده است که نیاز دارد تا مردم و مسئولین با باور درست این مسئله را باور کرده و در راستای استفاده بهینه از این نعمت بی همتای الهی گام بردارند.