این سیلو که عملیات اجرایی آن از سال ۸۵ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت آغاز شده بود در سال ۹۰ تکمیل و آماده بهره برداری شده است، ولی علیرغم گذشت چهار سال و هزینه ۱۴ میلیارد ریالی بودجه از جیب بیت المال هنوز بلااستفاده مانده است. سیلوی پنج هزار تنی بلا استفاده ملکان که […]

imagesاین سیلو که عملیات اجرایی آن از سال ۸۵ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت آغاز شده بود در سال ۹۰ تکمیل و آماده بهره برداری شده است، ولی علیرغم گذشت چهار سال و هزینه ۱۴ میلیارد ریالی بودجه از جیب بیت المال هنوز بلااستفاده مانده است.

سیلوی پنج هزار تنی بلا استفاده ملکان که قرار بود گندم و حبوبات کشاورزان این شهرستان را ذخیره سازی کند سالهاست گرد و خاک می خورد.

این پروژه قرار بود بعد از تکمیل به بخش خصوصی واگذار شود که البته آگهی مناقصه آن نیز سالها پیش توسط وزارت راه و شهرسازی ارائه شد ولی با گذشت سالها هنوز به کسی واگذار نشده است.

شهرستان ملکان یکی از قطب‌های تولید گندم در استان محسوب می شود و از ۲۱ هزار هکتار از اراضی گندم ملکان در سالهای پرآبی حدود ۵۰ هزار تن و در سالهای خشکسالی بیش از ۳۰ هزار تن برداشت می شود و پیش بینی می شود امسال نیز حدود ۴۰ هزار تن گندم برداشت شود، لذا زارعین این شهرستان مجبورند جهت ذخیره سازی محصول خود به شهرهای همجوار عزیمت کنند که این امر علاوه بر اتلاف وقت، هزینه هایی نیز در پی دارد.

رئیس اداره راه و شهرسازی ملکان  با بیان اینکه سیلوی پنج هزار تنی ملکان توسط اداره کل راه و شهرسازی استان احداث شده است، افزود: اداره کل راه استان سالهاست طی مکاتباتی آمادگی خود را جهت واگذاری این سیلو به اداره کل صنعت،معدن و تجارت استان به عنوان دستگاه بهره بردار از این پروژه اعلام کرده ولی اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

البته مقصود محرم پور در پاسخ به سئوال خبرنگار ما مبنی بر علت یا علل عدم تحویل سیلو توسط اداره کل صنعت،معدن و تجارت استان اظهار بی اطلاعی کرد.

در همین حال رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملکان نیز وجود برخی ایرادت فنی در سیلوی ملکان را علت اصلی عدم تحویل توسط این اداره ذکر کرد و گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان اگر بخواهد ما سیلو را تحویل بگیریم باید ایرادت موجود در این پروژه را رفع نماید.

علی بیگ زاده با بیان اینکه قرار بود این سیلو به بخش خصوصی واگذار شود اظهار کرد: این سیلو فعلاً مشتری هم ندارد، البته یک نفر در صدد خرید این مرکز بود که آنهم سالهاست در دستگاه‌های مربوطه در حال دوندگی بوده ولی تاکنون نتیجه ای نگرفته است.

وی گفت: البته اداره کل راه و شهرسازی استان می تواند سیلوی ملکان را خودش نیز راه اندازی و با استخدام نیرو مدیریت کند.

مدیر جهادکشاورزی ملکان هم در این خصوص به ایسنا گفت: با توجه به اینکه شهرستان ملکان در تولید گندم و جو یکی از قطب های استان محسوب می شود لذا ضروری است سیلوی ملکان هر چه سریعتر راه اندازی شود.

علی صیادی افزود: در سال زراعی جاری که خشکسالی نیز بود پیش بینی می شود حدود ۴۰ هزار تن گندم از مزارع ملکان برداشت شود لذا جهت ذخیره سازی، وجود سیلو یک امر حیاتی می باشد.

وی افزود: در صورت راه اندازی این سیلو دیگر کشاورزان ملکان مجبور نخواهند بود جهت انبار محصول خود با صرف هزینه هایی به شهرهای همجوار بروند و بدین ترتیب مشکل ذخیره سازی آنها در شهر ملکان هم رفع خواهد شد.

بر اساس این گزارش؛ مسئولین راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت ملکان هر کدام تقصیر را به گردن یکدیگر می اندازند حال معلوم نیست اگر ایرادات فنی این سیلو رفع نشود و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان نیز این محل را تحویل نگیرد، معلوم نیست تا چند سال دیگر سیلوی ملکان که با بودجه بیت المال احداث شده بدون استفاده خاک بخورد و به علت استفاده نشدن از بین برود؟!

با توجه به اینکه اراضی گندم حدود نیمی از اراضی منطقه را به خود اختصاص داده و دومین محصول این شهرستان بعد از انگور محسوب می شود لذا ضرورت دارد تکلیف تنها سیلوی ملکان هر چه زودتر مشخص شود تا کشاورزان زحمت کش ملکانی بیش از این تاوان اختلافات دستگاههای مربوطه را پرداخت نکنند.