نتانیاهو آماده جنگ بر سر ایران می‌شود!
نتانیاهو آماده جنگ بر سر ایران می‌شود!

هاآرتص در ادامه آورده: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل آماده یک جنگ جهانی می شود. دلیل آن برنامه هسته ای ایران است. این حمله شامل جت های جنگنده ای که بر سر تاسیسات هسته ای نطنز یا فردو فرود می آیند، نخواهد شد بلکه بیشتر یک اتهام زنی رو در رو در کپیتال هیل خواهد […]

هاآرتص در ادامه آورده: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل آماده یک جنگ جهانی می شود. دلیل آن برنامه هسته ای ایران است. این حمله شامل جت های جنگنده ای که بر سر تاسیسات هسته ای نطنز یا فردو فرود می آیند، نخواهد شد بلکه بیشتر یک اتهام زنی رو در رو در کپیتال هیل خواهد بود. هدف نتانیاهو این بوده و هست که تعداد کافی از اعضای هر دو مجلس کنگره را متقاعد به رای دادن علیه توافق هسته ای ایران در زمانی کند که اوباما آن را ارائه می کند.
یک منبع اسرائیلی گفت به نظر می رسد نتانیاهو نسبت به شانس خود خوشبین است. بر اساس گفته های این منبع، نتانیاهو اخیرا به رهبران یهودی- آمریکایی گفته که هنوز در این جنگ شکست نخورده است. کسانی که اظهارات نخست وزیر اسرائیل را شنیده اند می گویند نمی شود گفت که آیا او واقعا به حرف هایش اعتقاد دارد یا تنها برای صف آرایی نیروها لفاظی می کند. در هر دو حالت نتانیاهو به مخاطبان خود این حس را منتقل می کند که معقتد است با برداشتن گام های درست، تعداد کافی از قانونگذاران دموکرات می توانند به سمت متوقف کردن این توافق متمایل شوند.
سوالی که می ماند این است که شلیک آغاز این جنگ چه زمانی انجام خواهد شد. ارزیابی نتانیاهو و نهادهای اسرائیلی این است که تنها چند روز یا چند هفته تا دستیابی به توافق جامع با ایران باقی مانده است. اینطور نیست که اسرائیل از مذاکرات وین کاملا بی اطلاع باشد اما اطلاعات نسبتا محدودی در مورد پیشرفت های صورت گرفته طی هفته های اخیر دارد.
یک دیپلمات فرانسوی یا انگلیسی در فرصت هایی، اطلاعات اندکی را به اسرائیل ارائه می کنند و هر چند روز یکبار نیز یوسی کوهن، مشاور امنیت ملی رژیم اسرائیل توضیحات خلاصه ای را از وندی شرمن، معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا یا هلگا اشمیت، نماینده اتحادیه اروپا دریافت می کند اما مقامات اسرائیلی که از نزدیک درگیر مسئله ایران هستند، اعتراف می کنند که اسرائیل تصویر کلی از مذاکرات ندارد و شک و تردید بسیاری در تل آویو وجود دارد.
هاآرتص نوشت: یکی از دلایل اصلی اینکه اسرائیل خود را در چنین شرایطی گرفتار می بیند این است که میان مقامات دولت اوباما و نتانیاهو طی سه هفته اخیر تقریبا هیچ ارتباطی وجود داشته است. آخرین باری که دو طرف عمیقا در مورد این مسئله صحبت کردند، در طول سفر یوسی کوهن به واشنگتن در نیمه ماه ژوئن بود. روابط میان نتانیاهو و جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز طی هفته های اخیر قطع شده است. کری از زمان ورود به وین ۱۰ روز پیش، حتی یکبار هم با نتانیاهو صحبت نکرده است.
چرا تحریم های ایران هنوز مهم است
فارن پالسی در گزارشی با عنوان «چرا تحریم های ایران هنوز مهم است» می نویسد: مذاکره کنندگان غربی تاکنون مذاکرات را به پیش برده اند چراکه آنها از موضع قدرت چانه زنی کرده اند و راه هایی برای حفظ این اهرم وجود دارد، حتی اگر این دور از مذاکرات با شکست روبرو شود.
در ادامه این گزارش آمده: ناکامی در دستیابی به یک توافق جامع در این مرحله از مذاکرات هسته ای برای کشورهای گروه ۱+۵ تاسف آور خواهد بود اما حتی اگر این اتفاق رخ دهد، دیپلماسی سقوط نخواهد کرد و احتمالا مذاکرات ادامه خواهد داشت- همانطور که در گذشته تلاش های دیپلماتیک بارها و بارها در دستیابی به یک توافق جامع رضایت بخش با ایران شکست خورد. به همین دلیل اگر تا ضرب الاجل ۷ جولای توافق انجام نشود، حفظ تحریم های برای تامین اهرم قدرت گروه ۱+۵ مهم است.
با توافق های ایران و کوبا، اوباما به شکار میراث در خارج می رود
سی ان ان نیز در گزارشی با عنوان «با توافق های ایران و کوبا، اوباما به شکار میراث در خارج می رود» نوشت: برای باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا جاده پرخطر تاریخ از ایران و کوبا می گذرد. اوباما که در حال کسب پیروزی های میراث گونه در داخل است، امیدوار است این روند با گسترش روابط با دشمنان آمریکا و تغییر اصولی که برای دهه ها سیاست خارجی آمریکا را پی ریزی کرده، ادامه یابد. حتی اگر موفق شود، تاثیرات این اقدامات تنها زمانی عیان می شوند که اوباما پست ریاست جمهوری را ترک کرده است. و اگر شکست بخورند رها کردن یک رژیم کمونیستی در هاوانا یا یک ایران هسته ای، نام اوباما را برای آیندگان لکه دار خواهد کرد.
این دو طرح نه تنها برای موقعیت آمریکا در عرصه جهانی مهم است، بلکه آزمون نهایی ایده اصلی دی ان ای سیاسی اوباما است: اینکه مذاکره با دشمنان آمریکا به جای جنگ با آنها، نمایش قدرت است نه ضعف.