محدودیت در تامین منابع آب روستاها
محدودیت در تامین منابع آب روستاها

جمشید انصاری ظهر امروز در جمع دهیاران منتخب استان زنجان با بیان اینکه دهیاری‌ها برای بهبود خدمات اجرایی محلی شکل گرفته، ابراز امیدواری کرد که این نهاد بتواند این موارد را پوشش دهد. وی با بیان اینکه در گذشته اقشاری مانند معلمان برای بررسی مشکلات روستایی به عنوان نماینده غیررسمی حضور می‌یافتند، اضافه کرد: اساس […]

indexجمشید انصاری ظهر امروز در جمع دهیاران منتخب استان زنجان با بیان اینکه دهیاری‌ها برای بهبود خدمات اجرایی محلی شکل گرفته، ابراز امیدواری کرد که این نهاد بتواند این موارد را پوشش دهد.

وی با بیان اینکه در گذشته اقشاری مانند معلمان برای بررسی مشکلات روستایی به عنوان نماینده غیررسمی حضور می‌یافتند، اضافه کرد: اساس کار عمران روستایی به لحاظ زیستگاهی رها شده بود.
استاندار زنجان افزود: شکل‌گیری شوراها در سال ۸۷ و اصلاحات قانونی بعدی خلاء قانونی موجود حوزه روستاها را پوشش داد.

وی با بیان اینکه در درازمدت دهیاری‌ها باید برای اداره روستاها به صورت خودکفا عمل کنند، ادامه داد: بر اساس این برنامه دهیاری‌ها باید به مانند شهرداری‌های فعال در شهرها هزینه اداره امور را از روستائیان دریافت کنند.

انصاری تاکید کرد: اعتبارات تخصیص دولت به امور دهیاری‌ها صرفا نوعی کمک محسوب می‌شود.

وی با اشاره به گزارش ارائه شده در مورد اعتبارات تخصیص‌یافته به دهیاری‌های استان زنجان افزود: این اعتبار ۳۳ میلیارد تومان یعنی حدود یک سوم از بودجه عمرانی استان بوده است که قابل توجه است.

استاندار زنجان بهسازی راه، توجه به بهداشت و درمان روستای و ارائه خدمات توسط شرکت‌های خدمات‌رسان را بیانگر توجه دولت به امور روستایی و ساکنان آن است.

وی هزینه پیش‌بینی شده برای دهیاری‌های استان زنجان را در سال جاری حدود ۳۵ میلیارد تومان اعلام کرد و ابراز داشت: این مبلغ معادل ۴۰ درصد از بودجه عمرانی دولت است که دولت با وجود همه محدودیت‌های منابع مالی به عمران روستایی هم توجه می‌کند.

*دهیاران حلقه رابط بین دولت و مردم روستاها است

انصاری دهیاران را حلقه واسط دولت و مردم ساکن در روستاها دانست و ادامه داد: دهیاران ضمن انتقال مشکلات روستاها باید در ارائه محدودیت‌های موجود به مردم هم اقدام کنند.

وی با بیان اینکه ارائه همه مشکلات از جمله نیازمندی‌های عمرانی روستاها به خودی خود اشکالی ندارد، بیان داشت: آنچه باید مدنظر قرار گیرد این است که همه این معضلات قابلیت حل در یک برهه خاص را ندارد و باید تدریجی عملیاتی شود.

استاندار زنجان به برخورداری روستاها از خدمات طی سال‌های بعد از انقلاب اشاره و تاکید کرد: آنچه باید مدنظر قرار گیرد این است که این خدمات به تدریج گسترش‌یافته و توسعه خدمات در روستاها همچنان ادامه دارد به طوری که بر اساس یک برنامه‌ریزی جمعیت برخوردار روستایی طی دو سال آینده به ۸۵ درصد می‌رسد.

وی با هشدار به مردم ساکن در روستاها در حوزه آب شرب تاکید کرد: آنچه در این بخش باید مد توجه قرار گیرد این است که موضوع کمبود منابع مالی برای شبکه‌گذاری و لوله‌گذاری نیست بلکه مسئله کمبود منابع تامین خود آب است چرا که در این بخش درست عمل نشده است.

انصاری حفر چاه غیرمجاز و استفاده نادرست از آب شرب شبکه‌گذاری شده را از دلایل محدودیت‌های ایجاد شده در منابع آب روستاها عنوان کرد و افزود: روستایی باید بداند که حفر چاه برای مصارف کشاورزی منجر به خشک شدن منابع آب شرب شده است که راه‌حل آن تامین منابع مالی نیست بلکه اصلاح نحوه مصرف است.

وی عدم هزینه‌کرد منابع تخصیصی برای دهیاری‌ها را متذکر شد و گفت: روستایی با همه سخاوتمندی در پذیرایی از مهمان با تولیدات دست خود، به لحاظ فرهنگی با هزینه‌کرد منابع مالی در اختیار، مشکلاتی دارد.

استاندار زنجان با تاکید بر اینکه فرهنگ هزینه کردن پول در روستاها به شوراها هم نفوذ کرده است، ادامه داد: این فرهنگ باید با تصویب پروژه‌های مورد نیاز برای روستاها اصلاح شود.

وی از تعریف ۱۷۰ پروژه برای روستاهای استان زنجان خبر داد و بیان داشت: اگر در بخش هزینه کردن بودجه‌های تخصیصی درست عمل می‌شد این پروژه‌ها باید تاکنون عملیاتی می‌شد همچنین باید در بخش تخصیص اعتبار به دهیاری‌ها دقت شود تا اگر هزینه نمی‌شود بودجه‌ای هم به آن تخصیص نیابد.

وی با بیان اینکه دهیاری‌ها پروژه‌های زیادی را آغاز و توقعات خاصی را ایجاد کرده‌اند، ادامه داد: دهیاری‌ها باید اقدامات خود را به حوزه‌های ضروری و اولویت‌دار محدود کنند تا توان اجرایی آنها را افزایش دهد.

استاندار زنجان تاکید کرد: انتخاب اولویت‌ها در پروژه‌های اجرایی روستاها منجر به تکمیل آن در موعد مقرر می‌شود، بنابراین می‌توانند با پایان یک پروژه به سراغ پروژه دیگر بروند.

وی مدیریت پسماند و نظارت بر ساخت و ساز ساختمانی را از مهم‌ترین اولویت‌های دهیاری‌ها برشمرد و تاکید کرد: این دو اولویت منجر به حصول حداقل بهداشت و همچنین توسعه روستاها بر اساس طرح هادی طراحی شده، می‌شود.

انصاری تشویق روستایی‌ها به توسعه کسب و کار جدید از جمله بخش خدمات را از دیگر اولویت‌های دهیاری‌ها اعلام کرد و افزود: توسعه خدمات منجر به کاهش هزینه‌ها و همچنین رونق اقتصادی روستاییان می‌شود.

در پایان این دیدار از ۶ دهیار برتر استان زنجان با تقدیم لوح و هدیه تجلیل شد.