رودخانه «آجی‌چای» با ایجاد رودخانه مصنوعی به دریاچه ارومیه می‌رسد
رودخانه «آجی‌چای» با ایجاد رودخانه مصنوعی به دریاچه ارومیه می‌رسد

غلامرضا هاشمی ظهر امروز در نشست خبری، با بیان اینکه خدمات مستمر در حوزه آب نیازمند هماهنگی دستگاه‌های متولی امر است، اظهار کرد: در قالب یک کمیته منسجم مسائل و مشکلات فی مابین به صورت مستمر مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. وی افزود: بحران آب در کشور و استان یک امر جدی است و […]

۱۳۹۳۰۸۱۸۰۰۰۴۶۷_PhotoAغلامرضا هاشمی ظهر امروز در نشست خبری، با بیان اینکه خدمات مستمر در حوزه آب نیازمند هماهنگی دستگاه‌های متولی امر است، اظهار کرد: در قالب یک کمیته منسجم مسائل و مشکلات فی مابین به صورت مستمر مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: بحران آب در کشور و استان یک امر جدی است و در حالی که با افزایش جمعیت مواجه هستیم منابع آبی در حال کاهش است.

هاشمی یادآور شد: با روند مصرف فعلی آب مهاجرت ۷۰ درصد مردم ایران دور از ذهن نیست و باید سیاست‌های جدیدی را برنامه‌ریزی کنیم.

نباید به بهانه اشتغال منابع آبی را نابود کرد

وی با بیان اینکه نباید به بهانه اشتغال منابع آبی را نابود کرد، افزود: برخی مصوبات اشتغالزایی در مورد فارغ‌التحصیلان جهادکشاورزی قابل قبول نیست و خوشبختانه در این زمینه تغییراتی صورت گرفته است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با تاکید بر کاهش بارش‌ها و افزایش دما افزود: با یک درجه افزایش دما ۶ درصد افزایش آب کشاورزی و سرعت در تبخیر را شاهد هستیم و تعادل بین عرضه و تقاضا بر هم می‌خورد.

وی خاطرنشان کرد: تعارض در مصرف آب موجب تنش‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای می‌شود و مشکلات اجتماعی پیش می‌آید و در تامین آب با مشکل جدی مواجه هستیم و باید عزم جدی در این مورد شکل گیرد.

هاشمی گفت: منابع آبی برخلاف برق است و نمی‌توان با ساخت یک نیروگاه آب جدیدی تولید کرد و منابع در حال از بین رفتن است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: در سال همدلی و همزبانی دولت و مردم رسانه‌ها باید نقش‌آفرینی تعیین کننده‌ای داشته باشند و با اطلاع رسانی به مردم به کاهش و اصلاح مصرف آب کمک کنند.

هاشمی اضافه کرد: کشور با وضعیت کنونی قادر نخواهد بود تا آب را به هر میزانی تامین کند و آب میزان ثابتی را شامل می‌شود که نیازمند مدیریت است.

وی گفت: بر اساس استاندارد جهانی کشورهایی که بیش از ۴۰ درصد از منابع آبی خود استفاده می‌کنند در معرض نابودی هستند و این در حالی است که میزان مصرف از منابع آبی در کشور و استان حدود ۷۵ درصد است.

هاشمی با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: شخص رئیس جمهور و هیئت دولت در این زمینه بسیار جدی هستند و محدودیت منابع مالی در این مورد وجود ندارد و با وجود کارهای انجام شده انتظار می‌رود تا موضوع این دریاچه سریعا حل شود که این قالب کارها نیازمند گذشت یک پروسه زمانی است.

وی بیان کرد: دو سال دوره تثبیت در نظر گرفته شده و سپس دوره تجدید در نظر گرفته شده تا آرمیتا بتواند در آن تولید مثل کند.

هاشمی با یادآوری این موضوع که در آذربایجان‌شرقی بارش ۲۵ درصدی اضافه بر میانگین سالانه رخ داده، افزود: افزایش بارش باید به روان آب قابل استفاده تبدیل شود که این امر رخ نمی‌دهد و شاهد کاهش ۴۵ درصدی روان آب در استان هستیم.

وی تاکید کرد: دولت تمام تلاش خود را در زمینه احیای دریاچه ارومیه به کار بسته و در سال گذشته پروژه‌هایی مانند بازگشایی مسیر رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه را اجرایی کرده‌ایم که یکی از این رودخانه‌ها آجی‌چای است که ۵۲ کیلومتر کانال هادی کشیده شده است.

وی افزود: امسال گشایش پیکره آبی از تبریز را انجام خواهیم داد و رودخانه مصنوعی را ایجاد می‌کنیم تا آجی‌چای به دریاچه ارومیه برسد.

هاشمی گفت: مسیر ۱۰۰ کیلومتری آجی‌چای تا دریاچه ارومیه امسال احداث می‌شود، سال گذشته نیز ۵۰ کیلومتر آن انجام شد.