فعالیت واحدهای صنعتی زنجان با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت
فعالیت واحدهای صنعتی زنجان با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت

فعالیت‎های صنایع استان زنجان با ظرفیت حدود ۵۰ درصد یکی از معضلاتی است که واحدهای تولیدی و صنعتی استان زنجان با آن مواجه هستند، با وجود ارائه تسهیلات و قول‎های مساعد برای بهتر شدن وضعیت واحدهای تولیدی هنوز این واحدها نتوانسته‎اند در استان عرض اندام کنند، گلایه‎های مسئولان صنایع استان زنجان نیز در جلسات مختلف […]

imagesفعالیت‎های صنایع استان زنجان با ظرفیت حدود ۵۰ درصد یکی از معضلاتی است که واحدهای تولیدی و صنعتی استان زنجان با آن مواجه هستند، با وجود ارائه تسهیلات و قول‎های مساعد برای بهتر شدن وضعیت واحدهای تولیدی هنوز این واحدها نتوانسته‎اند در استان عرض اندام کنند، گلایه‎های مسئولان صنایع استان زنجان نیز در جلسات مختلف فقط شنیده می‎شود و عملا کاری برای بهبود شرایط این واحدها صورت نمی‎گیرد.

اگر چه در جلسات مختلف مقرر شده است تا تسهیلات حمایتی از طرح‌های مناطق محروم و راهکارهای منابع مالی و سرمایه در گردش و سرمایه در ثابت واحدهای تولید بررسی شود اما هنوز این موضوع نیز جامه عمل پوشانده نشده و همچون گذشته مشکلات واحدهای تولیدی پا برجا است.

اگر چه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان معتقد است مشکلات واحدهای تولیدی استان زنجان به صورت ریز دسته‌بندی و احصا شده است، اما واحدهای تولیدی رضایت چندانی نیز از این موضوع ندارند.

ناصر فغفوری، با اشاره به اجرای قانون رفع موانع تولید و حمایت‌های مالیاتی واحدها، تصریح کرد: واحدهای مناطق کم‌ برخوردار به میزان ۱۰۰ درصد به مدت ۱۳ سال مشمول طرح مالیاتی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ۹۱۰ واحد تولیدی استان زنجان دارای هویت است، افزود: برخی از این واحدها دو یا سه پروانه دارند.

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه یک هزار و ۲۰۰ واحد دارای پروانه در قالب ۹۱۰ واحد تولیدی در سطح استان زنجان فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: ۳۵۶ واحد تولیدی استان زنجان با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعالیت می‌کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان نیز معتقد است، واحدهای تولیدی و صنعتی در بخش‌های خصوصی و دولتی یار دولت هستند.

*واحدهای صنعتی توسعه اقتصادی را رقم می‎زند

احمد غریوی با بیان اینکه فعال بودن واحدهای صنعتی و تولیدی توسعه اقتصاد استان را رقم می‌زند، افزود: این موضوع در کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی نیز موثر است.

وی با اشاره به اینکه یک هزار واحد صنعتی و تولیدی در استان زنجان فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: باید برای واحدهای غیر فعال استان برنامه ریزی صورت گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان، کاهش وابستگی به نفت و برنامه‌های اقتصادی دانش‌بنیان را از برنامه‎های اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: و تدوین برنامه‌های اقتصادی به‌ صورت دانشگاهی، از دیگر برنامه‎های این بخش است.

غریوی بر ضرورت ایجاد اشتغال پایدار در استان تاکید کرد و گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی با عمل جهاد گونه امکان‎پذیر است.

گفتنی است، اکثر واحدهای صنعتی استان زنجان به دلیل فروش پایین و فعالیت کمتر از ظرفیت اسمی، دارای بدهی معوق به شبکه بانکی هستند.

همچنین تامین مواد اولیه از دیگر مشکلات واحدهای تولیدی استان است که هنوز این مشکل در برخی واحدها حل نشده است سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از همه ظرفیت‌ها برای حل مشکلات واحدهای صنعتی استفاده می‌کند.

 شرکت ریخته‌گری فولاد سهند نیز که قرار بود در خرداد ماه جاری افتتاح شود به دلیل مشکلاتی این شرکت به طور رسمی در تیر ماه سال جاری به بهره‌برداری می‎رسد چرا که این شرکت در تامین مواد اولیه دچار مشکل است.

*مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی دسته‎بندی شود

معاون برنامه‎ریزی استانداری زنجان معتقد است، باید مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی دسته‎بندی شود تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

رحیم عصفوری برنامه‎ریزی را موجب حل مشکلات واحدهای صنعتی استان عنوان کرد و یادآور شد: کمیته پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی حرکتی استانی بود.

وی با بیان اینکه مشکلات واحدهای تولیدی استان در دو قالب فراگیر و موردی  است، تصریح کرد: کمیته پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی در استان زنجان تصمیمات برای رفع موانع پیش‎روی واحدهای تولیدی اخذ کرده است.

رئیس خانه صنعت‌ و معدن استان زنجان با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی استان زنجان خاطرنشان کرد: تشکیل کار گروه تسهیل امور و رفع موانع واحدهای تولیدی در این زمینه تاثیرگذار است.

سجاد نباتچیان با بیان اینکه برخی از واحدهای تولیدی با مشکلات عدیده ای مواجه هستند، تصریح کرد: برای رفع موانع تولید باید همه دست به کار شوند.