واکنش رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تحصن پرستاران
واکنش رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تحصن پرستاران

محمدحسین صومی بعد از ظهر امروز در نشست تحلیل آخرین وضعیت تحول نظام سلامت در استان اظهار داشت: پرستاران از شیفت خود خارج شده و در مقابل دفتر مدیریت دانشگاه تجمع می‌کنند، این موضوع از لحاظ جو روانی مناسب نیست. وی افزود: بنده شخصا بحث تحصن را قبول ندارم ولی نمی‌توانم کسی را که در […]

imagesمحمدحسین صومی بعد از ظهر امروز در نشست تحلیل آخرین وضعیت تحول نظام سلامت در استان اظهار داشت: پرستاران از شیفت خود خارج شده و در مقابل دفتر مدیریت دانشگاه تجمع می‌کنند، این موضوع از لحاظ جو روانی مناسب نیست.

وی افزود: بنده شخصا بحث تحصن را قبول ندارم ولی نمی‌توانم کسی را که در شیفت کاری خود دست به اعتراض می‌زند را هم درک کنم.

صومی با اشاره به انتشار تصاویر جعلی از تحصن پرستاران طی روزهای اخیر در برخی رسانه‌ها، گفت: این تصاویر منتشر شده مربوط به تحصن چند ماه پیش پرستاران در بیمارستان طالقانی تهران است که در کل ۲۲ دقیقه به طول انجامید و حتی در پلاکاردهای موجود در تصاویر نیز این گفته مشهود است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان شرقی ادامه داد: هم اکنون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری آغاز شده و این کار به دو بیمارستان تبریز واگذار شده است.

وی افزود: ما نیز از افزایش حقوق پرستاران و احقاق حق آنها استقبال می‌کنیم ولی نمی‌دانیم که واقعا با این قانون آیا دریافتی‌های آنها بالاتر می‌رود یا نه.

کاهش میزان زایمان سزارین در آذربایجان‌شرقی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش میزان زایمان سزارین در استان اشاره کرد و افزود: بیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت همه به دنبال زایمان سزارین بودند و این موضوع به اندازه‌ای حاد بود که ایران در رده نخستین کشورهای بالاترین میزان سزارین قرار داشت.

صومی با اشاره به اینکه طی این طرح تعرفه زایمان طبیعی و سزارین یکسان شده است، اظهار داشت: آمارها حکایت از کاهش ۱۲ درصدی سزارین در بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی، کاهش ۸ درصدی در بیمارستان‌های دولتی غیر دانشگاهی و کاش یک درصدی زایمان سزارین در بیمارستان های خصوصی دارد.

وی با تاکید بر اینکه در عین حال ارائه خدمات برای کسانی که خواهان بچه‌دار شدن نیستند قطع نشده است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز تنها دانشگاهی است که با فشار از وزارتخانه برای این موضوع مجوز گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: این اقلام برای افراد زیر ۱۸ سال و زنان با سن بالا و همچنین زمانی که محرز شود سلامت مادر در تهدید است ارائه می‌شود.

افتتاح بیمارستان کودکان تبریز تا ۲۰ مرداد امسال

صومی از افتتاح بیمارستان کودکان تبریز تا ۲۰ مرداد امسال خبر داده و گفت: طبق قولی که به ما داده شده این بیمارستان تا بیستم مرداد راه اندازی می شود و در حال حاضر پیشرفت عملیات عمرانی آن بیش از ۸۵ درصد است.

وی افزود: بخش پایین این بیمارستان برای کودکان هموفیلی و تالاسمی، طبقه همکف شامل درمانگاه و خدمات سرپایی، طبقه بالا نیز شامل ۴۲ تخت برای کودکان بیمار مربوط به خون و سرطان است.

راه‌اندازی ۱۵۵ خانه بهداشت در کمتر از ۸ ماه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌شرقی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تحلیل آخرین وضعیت تحول نظام سلامت در استان، تصریح کرد:  در حوزه روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت تا امروز تجهیز و راه‌اندازی ۱۵۵ خانه بهداشت در کمتر از ۸ ماه با اعتباری بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان، ۹۰ مرکز بهداشتی و درمانی روستایی و تجهیز محل زیست پزشکان با اعتباری ۱۷ میلیارد  تومان و خرید ۳۶ هزار و ۱۰۰ قلم تجهیزات پزشکی برای مراکز بهداشتی و درمانی با هزینه‌ای بالغ بر ۸۴ میلیارد ریال از جمله اقدامات در این حوزه بوده است.

صومی با بیان اینکه تا پیش از راه‌اندازی طرح تحول نظام سلامت ۴۰ درصد از مناطق روستایی استان فاقد حتی یک پزشک بودند، گفت:  در قالب این طرح ۴۰۰ پزشک خانواده در مراکز علوم پزشکی مستقر شده‌اند که این تعداد پذیرش ۹۶ درصدی را سبب شده است.

وی همچنین تامین داروهای مورد نیاز (۴۳۶ قلم دارو) با اعتبار ۷۱ میلیارد ریالی، تامین تمام مکمل‌های غذایی مورد نیاز مراکز با اعتبار ۳۱ میلیارد ریال و ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان با اعتبار ۱۸ میلیارد ریال را از جمله دیگر خدمات ارائه شده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر استان عنوان کرد.

راه‌اندازی ۵ مجتمع سلامت با مشارکت بخش خصوصی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌شرقی با اشاره به میزان ارائه خدمات در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر استان نیز گفت: پوشش ۵۳۰ هزار نفر جمعیت مناطق حاشیه‌نشین آذربایجان‌شرقی با ایجاد و راه‌اندازی ۵ مجتمع سلامت با مشارکت بخش خصوصی، پوشش بیش از ۶۰۰ هزار نفر از ساکنین شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر استان با راه اندازی ۲۱ پایگاه سلامت و پوشش بیش از ۴۲۰ هزار نفر از ساکنین شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر استان با راه اندازی ۶ مجتمع سلامت دولتی از جمله این اقدامات است.

به گفته  وی، تنها ۷۰۰ هزار نفر جمعیت شهرنشین که در نقاط مرکزی شهرها و عمدتا در تبریز مستقر هستند باقی مانده که مرکز بهداشتی و درمانی برای این تعداد نیز در حال تکمیل است و تا پایان شهریور سال‌جاری راه‌اندازی می‌شود.

تدوین تعداد ۷ بسته خدماتی در بخش درمان طرح تحول نظام سلامت

صومی از تدوین تعداد هفت بسته خدماتی در بخش درمان طرح تحول نظام سلامت نیز خبر داد و افزود: کاهش میزان پرداختی بیمار، ماندگاری پزشک در مناطق محروم، ارتقا کیفیت ویزیت، ارتقا کیفیت هتلینگ، ترویج زایمان طبیعی، نظارت، مقیمی شدن پزشک متخصص در بیمارستان عناوین این بسته‌ها را شامل می شود.

وی با بیان اینکه بیمارستان‌ها رنگ و بوی بهتری پیدا کرده‌اند، اظهار داشت: از تعداد بیش از ۴ هزار تخت بیمارستانی تعداد یک هزار تخت به طور کامل نوسازی شده و هم اکنون تنها کمتر از یک هزار تخت باقی مانده که آنها نیز تا پایان سال‌جاری اصلاح می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در تمام شهرستان‌های استان در ساعات بعد از ظهر کلینیک تخصصی دایر شده است، گفت: با اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان تمام بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تعمیر و تجهیز شدند.

اجرای ۵۸ طرح و پروژه بزرگ توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز

صومی از برنامه‌ریزی برای اجرای ۵۸ طرح و پروژه بزرگ توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی سال‌جاری خبر داد و افزود: این طرح‌ها با اعتبار ۸۰۵ میلیارد ریال و در فضایی به وسعت ۵۱ هزار و ۵۰۰ متر مربع اجرا می شود.

وی با اشاره به اهم برخی از این طرح ها تصریح کرد: توسعه اورژانس بیمارستان شهدا و امام رضا، ایجاد بخش جدید سوانح و سوختگی بیمارستان سینا با اعتبار ۷ میلیارد تومانی از محل اعتبارات ریاست جمهوری، مرکز تشخیص و غربالگری سرطان بیمارستان الزهرا و… از جمله این موارد است.