مشکل نبود کشتارگاه دام در ملکان
مشکل نبود کشتارگاه دام در ملکان

از این رو قصابان ملکانی مجبورند روزانه با طی ۴۰ کیلومتر مسافت به مراغه و ۲۵ کیلومتر به بناب گوشت مورد نیاز این شهرستان را از شهرهای بناب و مراغه تامین کنند. امری که علاوه بر دوری مسافت و اتلاف وقت منجر به هزینه هایی در حین رفت و برگشت برای این کسبه نیز شده […]

۶۴۳۳۳t.jpg

از این رو قصابان ملکانی مجبورند روزانه با طی ۴۰ کیلومتر مسافت به مراغه و ۲۵ کیلومتر به بناب گوشت مورد نیاز این شهرستان را از شهرهای بناب و مراغه تامین کنند. امری که علاوه بر دوری مسافت و اتلاف وقت منجر به هزینه هایی در حین رفت و برگشت برای این کسبه نیز شده و موجبات گلایه و نارضایتی آنها را فراهم کرده است.

مدیر اداره دامپزشکی ملکان در این خصوص در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه دولت در جهت ساماندهی کشتارگاه های دام، جایگاه‌های سنتی را تعطیل کرده، افزود: کشتارگاه دام شهرستان ملکان نیز از جمله ۱۱ کشتارگاه استان است که به‌خاطر سنتی بودن از سال ۹۱ تعطیل شده است.

فدای حسینی گفت: نیاز روزانه حداکثر ۱۷۰۰ کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفند در ملکان از طریق کشتارگاه های مراغه و بناب تامین می‌شود.

وی از فعالیت ۳۱ واحد قصابی در شهرستان ملکان خبر داد و افزود: ۱۴ واحد قصابی در شهر ملکان و بقیه در شهرهای و روستاهای تابعه فعالیت می کنند.

فدای حسینی خاطرنشان کرد: بر اساس قرارداد اداره دامپزشکی ملکان کشتارگاه های بناب و مراغه فقط هزینه ذبح را از قصابان ملکانی دریافت می کنند و هزینه ای بابت حمل از قصابان ملکان دریافت نمی‌ شود.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما مبنی بر علل عدم اقدامات لازم طی ۳ سال گذشته در جهت احداث کشتارگاه صنعتی و یا نیمه صنعتی و یا بازگشایی کشتارگاه قبلی در شهرستان ملکان، اظهار کرد: نبود سرمایه گذار علت اصلی این امر بوده و در صورت وجود سرمایه گذار جهت احداث کشتارگاه در ملکان، اداره دامپزشکی این شهرستان آماده همکاری‌های لازم می باشد.

یکی از قصابان ملکان نیز در گفت‌وگو با ایسنا با انتقاد از نبود کشتارگاه در ملکان گفت: در شهرستانی که ۱۲۰ هزار نفر جمعیت و ۳ شهر و بالغ بر ۸۰ روستا دارد چرا باید کشتارگاه وجود نداشته باشد.

وی افزود: کشتارگاه تعطیل شده ملکان از لحاظ بهداشتی به مراتب بهتر از کشتارگاه شهرهای مراغه و بناب و میاندوآببود فقط اینکه اسمش کشتارگاه سنتی بود و همچنین بخاطر نبود یک بالابر و ذبح سنتی این محل را تعطیل کردند.

یکی دیگر از قصابان ملکان نیز با رد گفته مدیر اداره دامپزشکی ملکان مبنی بر حمل مجانی گوشت قصابان ملکانی از کشتارگاه های بناب و مراغه اظهار کرد: به هیچ وجه چنین حرفی صحت ندارد و بابت حمل گوشت و در قالب عوارض مبلغ حمل را از قصابان این شهرستان اخذ می کنند.

وی گفت: علاوه بر اتلاف وقت و پرداخت هزینه حمل از کشتارگاه، در موقع بردن گوساله به کشتارگاه های بناب و مراغه نیز مبلغ ۵۰۰ هزار ریال بابت کرایه به وانت بارها می پردازیم که ما نیز مجبوریم هزینه های رفت و برگشت را به قیمت گوشت اضافه کنیم که این امر نیز باعث می شود گوشت مصرفی مردم ملکان بالاتر از قیمت واقعی تمام شود.