تلاش جبهه یکتا برای احیای احمدی‌نژاد
تلاش جبهه یکتا برای احیای احمدی‌نژاد

حدود یک هفته از اعلام موجودیت جبهه یاران احمدی‌نژاد تحت عنوان «یکتا» می‌گذرد و دیدارهایشان با اصولگرایان آغازشده است. جبهه‌ای که برخی آن را اسب تروای احمدی‌نژاد می‌نامند و اعتقاددارند که استقلال فکری وزرای سابق احمدی‌نژاد از او واقعی نیست. هنوز این تشکیلات مجوز رسمی ندارد و کسی هم نمی‌داند که جریان اصولگرایی چطور از […]

۲۱۹۰۸حدود یک هفته از اعلام موجودیت جبهه یاران احمدی‌نژاد تحت عنوان «یکتا» می‌گذرد و دیدارهایشان با اصولگرایان آغازشده است. جبهه‌ای که برخی آن را اسب تروای احمدی‌نژاد می‌نامند و اعتقاددارند که استقلال فکری وزرای سابق احمدی‌نژاد از او واقعی نیست. هنوز این تشکیلات مجوز رسمی ندارد و کسی هم نمی‌داند که جریان اصولگرایی چطور از آن استقبال خواهد کرد.

اینکه یکتایی‌ها را به‌عنوان بخشی از این جریان بپذیرند و یا اینکه آن‌ها را منتسب به احمدی‌نژاد و یا سبک دیگری از تندروی بدانند محل بحث است و گذر زمان در ماه‌‌های پیش رو از آن پرده برخواهد داشت. از سوی دیگر اعلام موجودیت یکتا در آستانه انتخابات مجلس و دو سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری تا حدودی یادآور شکل‌گیری «رایحه خوش‌ خدمت» در عرصه شوراها و رسیدن به پاستور از راه بهشت است. سؤال اینجاست که آیا طیف نزدیک به احمدی‌نژاد قصد دارند که با همان الگو به قدرت بازگردند؟

حشمت‌الله فلاحت پیشه، تحلیل‌گر مسائل سیاسی در این خصوص گفت: به اعتقاد من احمدی‌نژاد هم مانند روسای جمهور اسبق ایران به سمت سازوکاری رفته است که در صحنه سیاست کشور کماکان حضورداشته باشد.

وی افزود: او بعد از یک دوره سکوت اکنون در آستانه انتخابات مجلس شروع به فعالیت کرده و تیم سیاسی او نیز فعال خواهند بود. این امر فی‌نفسه خوب است که به سمت ساختار سازی سیاسی حرکت کنند اما واقعیت این است که آن‌ها هم مانند جریان‌های سیاسی حول‌وحوش روسای جمهور گذشته شخص محور هستند و این شخص محوری آفتی در عرصه سیاست کشور است.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه «یکتا» خود را از احمدی‌نژاد جدا معرفی کرده و مدعی است که نسبتی با او ندارد، گفت: از آنجایی‌که شخص محوری در تاریخ سیاسی ایران نتیجه خوبی نداشته است طبیعی است که نیروهای سیاسی فعال بخواهند خود را از این امر تبرئه کنند؛ اما برای تحلیل صحیح باید به واقعیت موضوع توجه بیشتری کرد.

وی همچنین در مورد اینکه آن‌ها چه خواهند کرد و چه جایگاهی کسب می‌کنند، نیز گفت: احمدی‌نژاد پیشینه مشخصی دارد که حتماً سعی در احیای آن خواهد کرد. به‌عنوان‌مثال با شعار عدالت روی طبقات متوسط و پایین جامعه کار می‌کند، مخصوصاً اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم هنوز حل‌نشده است. حتماً با کاندیداهای انتخابات مجلس ارتباط می‌گیرد و سعی می‌کند که در انتخابات نقش فعال و اثرگذاری داشته باشد.

فلاحت پیشه در پاسخ به این پرسش که آیا حضور دوباره در انتخابات ریاست جمهوری نیز می‌تواند از اهداف این جریان به شمار آید؟ گفت: بی‌تردید احمدی‌نژاد برای بازگشت به ریاست‌جمهوری برنامه‌هایی دارد اما اینکه چقدر امکان موفقیت داشته باشد و ساختار سیاسی کشور چقدر این مجال را بدهد؛ بحث دیگری است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: او همیشه فشار از پایین را در دستور کار داشته است. در دوره دوم ریاست جمهوری نیز همین کار را کرد و اکنون هم با تکیه‌بر نارضایتی‌های موجود از دولت کنونی و با توسل به برخی وعده‌های قدیمی خود مانند افزایش و توزیع عادلانه یارانه‌ها و … سعی می‌کند که راه خود را ادامه دهد.

وی با تأکید بر اینکه نباید در تلاش احمدی‌نژاد برای به دست آوردن ریاست‌جمهوری آینده تردید کرد، گفت: حتی برخی از مشاوران او این مشورت را به احمدی‌نژاد می‌دهند که با به دست آوردن یک پایگاه مردمی می‌تواند حمایت برخی جریان‌های اصولگرا را نیز به دست آورد و این در حقیقت مهم‌ترین تکانه سیاسی کنونی است.

فلاحت پیشه در پاسخ به اینکه آیا سیاست‌های پوپولیستی بار دیگر پیروز میدان خواهد شد یا خیر؟ گفت: در جامعه‌ای که مردم دچار مشکلات معیشتی باشند و دولت‌ها ساختاری عمل نکنند، زمینه پوپولیسم فراهم است و برخی چهره‌های سیاسی نیز روی آن حساب می‌کنند. روحانی نیز در برخی جاها همین‌طور عمل کرده است.

وی همچنین گفت: روشن است که نکات ضعف دولت همان چیزی است که رقبای آن به‌خصوص تیم احمدی‌نژاد از آن استفاده می‌کنند. درواقع احمدی‌نژاد یا هر کس دیگری که با تکیه‌بر این ضعف‌ها شعارهای پوپولیستی بدهد؛ رقیب جدی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آتی است.