قصه ناتمام صف‌های نوبت‌دهی بیمارستان امام ارومیه
قصه ناتمام صف‌های نوبت‌دهی بیمارستان امام ارومیه

با مراجعه به درمانگاه بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه با صف‌های طولانی و سردرگمی مراجعه‌کنندگان مواجه می‌شویم که بدون شک این وضعیت برای هیچ مراجعه‌کننده‌ای خوشایند نیست. این در حالی است که این بیمارستان مجهز به سیستم نوبت‌دهی اینترنتی است که متاسفانه با بی مهری و بی توجهی حتی خود مسئولان این بیمارستان مواجه شده […]

۱۶۰۴۲۰۸-۴۲۰x354با مراجعه به درمانگاه بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه با صف‌های طولانی و سردرگمی مراجعه‌کنندگان مواجه می‌شویم که بدون شک این وضعیت برای هیچ مراجعه‌کننده‌ای خوشایند نیست.

این در حالی است که این بیمارستان مجهز به سیستم نوبت‌دهی اینترنتی است که متاسفانه با بی مهری و بی توجهی حتی خود مسئولان این بیمارستان مواجه شده است.

تشویق و ترغیب مراجعه‌کنندگان برای استفاده از این نوع سیستم نوبت‌دهی، علاوه بر اینکه از میزان صف‌ها و ازدحام جمعیت در درمانگاه این بیمارستان می‌کاهد، کار را برای کارکنان این بیمارستان نیز سهل‌تر می‌کند.

با وجود سامانه نوبت‌دهی اینترنتی و عدم معرفی این سامانه به مردم از سوی متولیان امر سبب شده تا نوبت‌دهی حضوری در این بیمارستان حرف اول را بزند.

این در حالی است که بیماران از ساعت ۶ صبح جلو درمانگاه با درهای بسته به صف می‌ایستند تا شاید بتوانند همان روز توسط دکتر مورد نظر ویزیت شوند به طوری‌که تا ساعت ۹ صبح یعنی دو ساعت پس از آغاز به کار درمانگاه، دیگر نمی‌توان برای همان روز ویزیت شد.

بعد از دریافت وقت ویزیت باید ساعت‌ها در صف طولانی صندوق و منتظر رسیدن نوبت باشند که عموما در حین گذر از این هفت خوان مشاجره و درگیری لفظی نیز بین مراجعه‌کنندگان و یا بین مراجعه‌کنندگان و کارکنان درمانگاه رد و بدل می شود؛ این وضعیت در سال‌های متمادی در این بیمارستان حاکم بوده و مسئولان با اعتراض بسیاری از مردم به چنین وضعیتی نیز مواجه شده‌اند ولی انگار گوش شنوایی برای شنیدن این مشکلات وجود ندارد و شاید این چنین برخوردهایی با بیماران برای مسئولان این بیمارستان امری عادی و خوشایند قلمداد می‌شود.

آنچه در این میان جای تامل دارد این است که بسیاری از مراجعه‌کنندگان شهرستانی بوده و از شهرهای اطراف به این درمانگاه مراجعه می‌کنند که به جای دریافت خدمات بهتر، صندلی‌های انتظار این بیمارستان به محل استراحت بیمارانی تبدیل شده که نیمه شب از شهر خود برای دریافت وقت ویزیت به این شهر مسافرت کرده‌اند.

*انتظار ۲ ساعته در صف ویزیت بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه

پسری که از بوکان برای ویزیت چشم مادرش که به دلیل کهولت سن به سختی می‌توانست راه برود به این درمانگاه مراجعه کرده و در این خصوص می‌گوید: ساعت ۰۷:۳۰ صبح که برای دریافت ویزیت به سیستم نوبت‌دهی این درمانگاه مراجعه کردم است با صف طولانی برای دریافت نوبت مواجه شدم ولی خوشبختانه توانستم به عنوان نفر شصت و دوم از یک چشم پزشک وقت ویزیت بگیرم.

محمد پورعلی ادامه داد: پس از صف دریافت نوبت ویزیت، یک صف طولانی و تقریبا یک ساعته واریز مبلغ ویزیت (صندوق) را تجربه کرده‌ام.

وی افزود: هم اکنون برای مادرم یک صندلی خالی پیدا کرده‌ام تا استراحت کند و حدود دو ساعت است که همچنان در صف انتظار برای ویزیت چشم مادرم هستیم.

پورعلی که از چنین وضعیتی بسیار ناراحت است، می‌گوید: اگر مادرم بیمار نبود و نیاز به درمان نداشت دوست نداشتم بار دیگر چنین وضعیتی را تجربه کنم.

* از ساعت ۶ صبح برای گرفتن نوبت ویزیت جلو درمانگاه منتظر هستم

مردی میانسالی که در گوشه‌ای از سالن انتظار درمانگاه بیمارستان امام خمینی ارومیه ایستاده می‌‌گوید: برای اینکه امروز ویزیت شوم از ساعت ۶ صبح مقابل درهای بسته این درمانگاه منتظر بودم.

وی با بیان اینکه در ساعات اولیه صبح اسامی مراجعه کنندگان بر حسب ساعتی که جلو درمانگاه حضور می‌یابند روی برگه‌ها نوشته می‌شود، افزود: آن برگه پس از آغاز ساعت کار درمانگاه به متصدی نوبت‌دهی داده می‌شود تا از روی این برگه نوبت‌دهی کند.

این مرد میانسال که از چنین وضعیتی ناراحت است، ادامه می‌دهد: دیروز که ساعت ۹ به درمانگاه مراجعه کردم همه نوبت‌ها تمام شده بود و دست خالی به خانه برگشتم.

*راه‌اندازی مرکز شماره ۲ درمانگاه بیمارستان امام خمینی در ارومیه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نیز در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: برای رفع مشکلات موجود در این زمینه برنامه‌ریزی شده و در آینده نزدیک شاهد رفع تمام مشکلات در این زمینه خواهیم بود.

جواد آقازاده اظهار کرد: در این خصوص مجتمع درمانگاهی ارومیه در حال احداث است که پیش‌بینی می‌شود با احداث این مجتمع مشکل تعداد قابل توجهی از بیماران رفع شود.

وی با بیان اینکه این مجتمع در ۳ هزار و ۴۲۰ مترمربع در خیابان عمار ارومیه و در کنار بیمارستان امام خمینی (ره) این شهر در حال احداث است، تصریح کرد: این مجتمع در ۱۶ طبقه احداث و کلینیک‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی در این مجتمع متمرکز می‌شوند.

آقازاده با بیان اینکه برای رفاه هر چه بیشتر مردم تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم، ادامه داد: مشکلاتی در حوزه درمان داریم ولی باید مردم نیز با ساز و کارهایی که فراهم شده است نسبت به کاهش این مشکلات ما را یاری رسانند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه سیتم نوبت‌دهی بیمارستان امام خمینی ارومیه نیز آماده خدمت‌رسانی و نوبت‌دهی است، اعلام کرد: افرادی که از طریق این سیستم اقدام به دریافت نوبت کنند در صف انتظار باقی نخواهند ماند و از نفرات اول محسوب می‌شوند چرا که نوبت دهی از طریق اینترنت یک روز قبل از نوبت دهی حضوری انجام می‌گیرد.

محمد آقازاده با اشاره به بالابودن تقاضا برای استفاده از خدمات کادر پزشکی بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه، اعلام کرد: از سایر شهرستان‌ها نیز برای استفاده از خدمات کادر پزشکی بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه مراجعه می‌شود که این امر سبب ایجاد ازدحام و مشکلاتی در سیستم نوبت‌دهی می‌شود.

وی با بیان اینکه باید مردم در این زمینه مدیریت خوبی داشته باشند، ادامه داد: حضور برخی مردم از ساعت ۶ مقابل این درمانگاه سبب ایجاد ازدحام می‌شود و نیاز نیست کسی از نخستین ساعات روز برای نوبت گرفتن حضور یابد و مردم می‌توانند در اولین ساعات کاری به درمانگاه مراجعه و نوبت‌گیری کنند ولی در این میان ملاک نوبت‌دهی حضور افراد در مقابل باجه‌های نوبت‌دهی این درمانگاه است.