“محمد حافظ نیا”  افزود: چنانچه در خانواده ای پدر یا مادر خلق و خوی پرخاشگری داشته باشد کودک این خلق و خو را از والدین خود یاد می گیرد و همانند آنان رفتار می کند. حافظ نیا تصریح کرد: اگر کودکی در رسیدن به یک هدفی موفق نشود و به آن هدف دست نیابد این […]

“محمد حافظ نیا”  افزود: چنانچه در خانواده ای پدر یا مادر خلق و خوی پرخاشگری داشته باشد کودک این خلق و خو را از والدین خود یاد می گیرد و همانند آنان رفتار می کند.

حافظ نیا تصریح کرد: اگر کودکی در رسیدن به یک هدفی موفق نشود و به آن هدف دست نیابد این ناکامی موجب بروز پرخاشگری در وی می شود.

وی با بیان اینکه پرخاشگری نشانگر تضادهای درونی در کودکان و دانش آموزان است، افزود: کودکانی که دچار اضطراب هستند از خود رفتارهای پرخاشگری نشان می دهند.

روانشناس مرکز مشاوره آرامش افزود: کودکان در مدرسه ممکن است مورد تمسخر یا قربانی خشونت دیگران قرار بگیرند، کتک بخورند و قادر به دفاع از خود نباشند در این صورت رفتاری خشونت آمیز از خود نشان می دهند.

وی گفت: عواملی مانند خجالتی بودن، سکوت مکرر در کلاس، افت تحصیلی و داشتن آسیب روانی کودکان را قربانی خشونت دیگران می کند.

حافظ نیا با اشاره به اینکه بازیهای رایانه ای خشن در بروز خشنونت در کودکان نقش دارد اظهار کرد: باید فرهنگ سازی صحیحی در خصوص استفاده کودکان از بازیهای رایانه ای و شبکه های اجتماعی صورت گیرد تا موجب اخلال در کودکان و بروز خشونت در آنها نشود.

وی گفت: روانشناسان در تعریف از “پرخاشگری” دیدگاه های متعددی دارند و تعریف های آنان با یکدیگر متفاوت می باشد.

روانشناس مرکز مشاوره آرامش ادامه داد: گروهی پرخاشگری را رفتاری می دانند که به دیگران آزار و آسیب برساند و گروهی پرخاشگری را همان جرات ورزی می دانند که در این رابطه باید گفت پرخاشگری از جرات ورزی و پرجرات بودن متمایز است.

حافظ نیا گفت: پرخاشگری در کودکان و دانش آموزان دو نوع خصمانه و وسیله ای می تواند باشد که در پرخاشگری خصمانه هدف کودک آسیب و آزار رساندن به دیگران است در صورتی که در نوع وسیله ای کودک هدف حمله کردن و آسیب رساندن ندارد.

وی ادامه داد: پرخاشگری ممکن است درونی یا بیرونی باشد، در پرخاشگری درونی کودک خشم را به درون خود می افکند و پیامد آن افسردگی است و در پرخاشگری بیرونی کودک رفتارهایی مانند فریاد کشیدن، پرت کردن و به زمین کوبیدن اشیا را دارد.

وی تاکید کرد: برای درمان پرخاشگری باید در مرحله اول نوع آن را شناسایی و سپس به کمک روانشناسان اقدام به درمان آن کرد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی خاطرنشان کرد: در کشش های درونی باید کودک را از دوگانگی درونی خارج کنیم و علت افسردگی کودک افسرده را دریابیم تا بتوانیم به آنها در درمان پرخاشگری کمک کنیم.

وی اشاره کرد: در مدارس اگر کودک قربانی خشونت دیگران شده باشد باید با مسئولان مدرسه صحبت کنیم تا با کودک خشونت گر برخورد گردد.

حافظ نیا تصریح کرد: در صورتی که خشونت عامل بیرونی داشته باشد، والدین باید محرک های محیطی که باعث خشم کودک شده اند را شناسایی و سپس به کمک روانشناسان اقدام به درمان خشونت کنند.

وی گفت: کودکان و دانش آموزان را باید از تماشای برنامه های خشونت آمیز پرهیز کرد و برای کاهش پرخاشگری و تخلیه هیجانی کودکان باید آنان را به ورزش کردن تشویق کرد.