پرواز به مقصد تبریز، سفر زمینی به اردبیل
پرواز به مقصد تبریز، سفر زمینی به اردبیل

در حالی این درد بی‌درمان در سال‌های اخیر مداوا نشده که در دو ماه اخیر بسیاری از وزرا، معاونان رئیس جمهور که به مقصد اردبیل سفر داشتند مجبور شدند به دلیل کنسلی پروازها و نامناسب بودن ساعات پرواز از طریق فرودگاه تبریز سفرشان را انجام داده و به صورت زمینی با طی کردن بیش از […]

۱۳۹۴۰۲۲۲۰۰۰۳۲۴_PhotoAدر حالی این درد بی‌درمان در سال‌های اخیر مداوا نشده که در دو ماه اخیر بسیاری از وزرا، معاونان رئیس جمهور که به مقصد اردبیل سفر داشتند مجبور شدند به دلیل کنسلی پروازها و نامناسب بودن ساعات پرواز از طریق فرودگاه تبریز سفرشان را انجام داده و به صورت زمینی با طی کردن بیش از ۲٫۵ ساعت راه و خستگی از این سفر زمینی به اردبیل آمده و دوباره همین پروسه را در برگشت طی کنند.

مشکل لاعلاجی که در سال‌های اخیر هیچ استاندار و مسئولی برای آن راهکاری عملی نیندیشیدند و فقط در شعار از افزایش پروازهای فرودگاه اردبیل سخن به میان آوردند که بخشی از این وعده‌ها نیز تاکنون عملیاتی نشده است.

جالب اینجاست که گاه خود مدیران استانی نیز گرفتار این درد بی‌درمان هستند که اردبیل یک پرواز مناسب و در زمانی که به درد بخورد ندارد به طوری که سفرهای هوایی استان اردبیل از ساعاتی آغاز می‌شود که رفت و برگشت و انجام امور برای هر اردبیلی در پایتخت و بازگشتشان همواره با مشکلاتی جدی روبه‌رو است.

ساعات پروازهای فرودگاه اردبیل آن هم در صورت برقراری پرواز ، کنسل نشدن و تاخیر نبودن این پروازها به گونه‌ای است که یک مدیر، مسئول ، سرمایه‌گذار و یا فرد عادی که بخواهد به امور اداری خود رسیده و دوباره در همان روز به زادگاه خود برگردد امکان‌پذیر نیست و این جای تاسف دارد که با گذشت دو دهه از استان شدن اردبیل همچنان بخشی از پروازهای اردبیل و مسافران آن به مقصد فرودگاه تبریز انجام می‌شود و مسافران هوایی مجبور هستند دو ساعت را زمینی طی کنند تا به اردبیل برسند.

در این باب گلایه‌های متعددی را از سوی مردم استان اردبیل ، وزرا، معاونان و مسئولانی که به مقصد اردبیل سفر می‌کنند اما مجبور هستند از طریق فرودگاه استان‌های همجوار سفر هوایی کرده و زمینی وارد اردبیل شوند کاملا این گلایه‌ها و ناراحتی‌ها  مشهود است به طوری که باید به آنها حق داد که فرودگاه اردبیل یک پرواز درست و حسابی در اولین ساعات صبح و آخرین ساعات روز ندارد که رفت و برگشت یک نفر برای انجام کار اداری و یا سفر اضطراری تضمین شود.

در این باب به سراغ مدیرکل فرودگاه‌‌های استان اردبیل رفتیم و پای صحبت‌های میرفخرالدین هاشمی نشستیم تا توضیحات او را بشنویم.

مدیرکل فرودگاه‌‌های استان اردبیل گفت: فرودگاه اردبیل هیچ مشکلی در برقراری پروازهای متعدد ندارد و این کار آژانس‌ها و شرکت‌های هواپیمایی است که باید تلاش کنند تا پروازها با ساعات متفاوت را در فرودگاه اردبیل دایر کنند.

میرفخرالدین هاشمی ادامه داد: ما به تعداد حداقل چهار پرواز در حال حاضر از فرودگاه اردبیل به مقصد تهران و بالعکس انجام می‌دهیم که هواپیما فوکر بوده و ظرفیت آنها با احتساب رفت و برگشت ۲۱۰ نفر است  ولی این فرودگاه آمادگی دارد بیشتر از این پروازها را به مقصد اردبیل و حتی سایر مناطق برقرار کند.

 وی با اعلام اینکه ما حتی برای برقراری پرواز به مقصد ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس، آذربایجان و آسیای میانه ظرفیت برقراری پروازها را داریم افزود: فرودگاه اردبیل هیچ مشکل و نارسایی در این زمینه ندارد و ما با تمام توان آمادگی برقراری پروازها را به صورت ۲۴ ساعته و شبانه‌روزی داریم.

مدیرکل فرودگاه‌‌های استان اردبیل بیان کرد : این فرودگاه با تجهیز کامل به سیستم روشنایی و کمک ناوبری پیشرفته می‌تواند به فرودگاه شبانه‌روزی تبدیل شود به شرط آنکه سایر مجموعه‌ها نیز ما را در این زمینه یاری کند.

هاشمی در مورد برقراری پرواز در ساعت اولیه صبح و نیز ساعات پایانی روز برای راحتی مسافران تصریح کرد: ما نیز قبول داریم به دلیل برقرار نبودن این پروازها  در مسیر اردبیل – تهران بسیاری از مسافران، سرمایه‌گذاران گردشگران، مسئولان، وزرا و حتی معاونان رئیس جمهور با مشکلاتی مواجه هستند اما این تقصیر فرودگاه اردبیل نیست بلکه آماده نبودن شرکت‌های هواپیمایی برای برقراری پرواز در این ساعات است.

وی ضرروت برقراری پرواز در طول شبانه‌روز را بسیار ضروری و حیاتی اعلام کرد و گفت: با شرکت تهران گشت طلایی برای افزایش دو پرواز چارتری در مسیر اردبیل – تهران به توافق رسیدیم و مقرر شد روزهای سه شنبه و جمعه این پروازها انجام شود.

اما در سال‌های گذشته و تعدادی از استانداران وقت خبر از راه‌اندازی شرکت هواپیمایی مستقل به نام سبلان ایر را داده بودند که این شرکت می‌توانست با خرید هواپیماها و استقرار آن در اردبیل در اولین ساعات بامداد پروازهای خود را دایر کرده و در آخرین ساعات شبانه‌روز نیز پروازهای خود را به مقصد اردبیل انجام دهد تا با استقرار در اردبیل امکان بهره‌برداری از این فضا و امکانات فراهم می‌شد که تاکنون این وعده عملیاتی نشده و این شرکت که تنها شکل‌گیری آن روی کاغذ مانده به انجام نرسیده است.

 نکته قابل توجه در برقراری پروازهای در ساعات نامناسب به مقصد اردبیل و بالعکس حتی جذب توریسم، گردشگر و سرمایه‌گذاران را نیز با مشکلی جدی روبه‌رو کرده که انتظار می‌رود مسئولان امر هر چه سریع‌تر به ویژه در نیمه اول  سال تدبیری بیندیشند تا این سفرها در اول صبح و آخر شب انجام شده و بخشی از مشکلات و نارسایی‌ها برطرف شود تا بار دیگر در پرواز به مقصد تبریز مسئولان کشوری و سفر زمینی به اردبیل دچار شرمندگی نشویم که در همین چند مدت اخیر نمونه‌هایی را از این سفر را می‌توان سفر زمینی ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، معاونین رئیس سازمان جهاد کشاورزی و …. نام برد که از طریق فرودگاه تبریز انجام شده است.