بیش از ۵۳ میلیون شهروند ترکیه روز یکشنبه پای صندوق‌های رأی رفتند تا ترکیب پارلمان را برای چهار سال آینده مشخص کنند. بر اساس نتایج آرای شمارش شده حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری احمد داوداوغلو وزیر خارجه سابق و نخست وزیر کنونی فقط موفق به کسب ۴۱ درصد آرا شده است و به […]

بیش از ۵۳ میلیون شهروند ترکیه روز یکشنبه پای صندوق‌های رأی رفتند تا ترکیب پارلمان را برای چهار سال آینده مشخص کنند.

بر اساس نتایج آرای شمارش شده حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری احمد داوداوغلو وزیر خارجه سابق و نخست وزیر کنونی فقط موفق به کسب ۴۱ درصد آرا شده است و به این ترتیب نتوانست اکثریت پارلمان را به دست آورد و مجبور است با سه حزب مطرح دیگر ائتلاف کند.

به این ترتیب حزب خلق جمهوریخواه با ۲۵٫۳ درصد، حزب حرکت ملی با ۱۶٫۷ درصد و حزب دموکراتیک خلق‌ها ۱۲٫۱ درصد به ترتیب بقیه آرا را کسب کردند.

حزب کردی دموکراتیک خلق‌ها به دلیل آنکه بیش از ۱۰ درصد آرا (حدود ۸۰ کرسی) را کسب کرده برای نخستین بار می‌تواند وارد پارلمان ترکیه شود.

انتخابات پارلمانی ترکیه امروز یکشنبه ساعت ۸ صبح به‌وقت محلی برای انتخاب ۵۵۰ کرسی در شهرهای مختلف این کشور آغاز شد و در ساعت ۱۷ پایان یافت. بیش از ۵۳٫۷ میلیون شهروند ترکیه پای صندوق‌های رأی پارلمان رفتند.

با پایان شمارش آراء انتخابات پارلمانی ترکیه، ۴ حزب عدالت و توسعه، جمهوری‌خواه خلق، جنبش ملی و دموکراتیک‌خلق‌ها به این پارلمان راه یافتند.

شبکه TRT ترکیه از پایان شمارش آراء انتخابات پارلمانی ترکیه که روز گذشته در سراسر این کشور برگزار شد، خبر داد و اعلام کرد که حزب عدالت و توسعه با ۲۵۸ کرسی از ۵۵۰ کرسی پارلمانی در صدر قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، حزب جمهوری‌خواه خلق با ۱۳۲ کرسی در رتبه دوم، حزب جنبش ملی با ۸۱ کرسی در رتبه سوم و حزب دموکراتیک خلق‌ها با ۷۹ کرسی در رتبه چهارم قرار گرفت تا به این ترتیب پارلمان جدید ترکیه میزبان ۴ حزب از ۲۰ حزب شرکت‌‌کننده در انتخابات ۷ ژوئن باشد.

با اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی ترکیه، مشخص شد که حزب دموکراتیک خلق‌ها که نماینده کُردها به شمار می‌رود، موفق شد، با کسب ۱۱ درصد آراء سرانجام موجب ورود کُردها به پارلمان شود.

با این نتایج، حزب عدالت و توسعه ناگزیر خواهد بود که طرحی برای تحقق توافق‌های سیاسی برای تشکیل دولت ائتلافی آینده تدوین کند زیرا موفق نشده است اکثریت مطلق را کسب کند.

حزب عدالت و توسعه در انتخابات سال ۲۰۱۱  با کسب ۳۲۷ کرسی حدود ۵۰ درصد آرا را کسب کرده بود اما در انتخابات روز یکشنبه (دیروز) ناگزیر شد کاهش نزدیک به ۹ درصدی اقبال عمومی را شاهد باشد.