بلاتکلیفی فولاد مشگین‌شهر همچنان ادامه دارد
بلاتکلیفی فولاد مشگین‌شهر همچنان ادامه دارد

در حالی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل عصر امروز از این پروژه و مراحل واگذاری زمین به آن بازدید کرد که به رغم فضاسازی‌های کاذب و بزرگنمایی از سوی مسئولان استانی این واحد صنعتی در یک سال گذر از مرحله کلنگ‌زنی هنوز در گیر و دار مشکلات مربوط به واگذاری زمین است […]

در حالی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل عصر امروز از این پروژه و مراحل واگذاری زمین به آن بازدید کرد که به رغم فضاسازی‌های کاذب و بزرگنمایی از سوی مسئولان استانی این واحد صنعتی در یک سال گذر از مرحله کلنگ‌زنی هنوز در گیر و دار مشکلات مربوط به واگذاری زمین است چه برسد به اینکه پروژه پیشرفتی داشته باشد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با تأیید این موضوع اظهار کرد: زمین مجتمع صنعتی فولاد مشگین‌شهر که توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود همچنان در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برد به‌طوری‌ که این مجموعه به دلیل واگذار نشدن زمین به صورت کامل با مشکلاتی روبه‌روست.

سید حامد عاملی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا تشریفات قانونی تمام شده و واگذاری زمین به انجام برسد، تصریح کرد: سرمایه‌گذار برخی از زیرساخت‌های لازم را خریداری کرده و امکان انتقال ماشین‌آلات و دستگاه‌ها وجود دارد که پیش‌بینی می‌کنیم با اتمام تشریفات قانونی واگذاری زمین از محل منابع ملی سریع‌تر اتفاق بیفتد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که از استاندار اردبیل تا دیگر مسئولان با اظهار امیدواری نسبت به احداث فولاد سبلان اعلام کرده بودند که راه‌اندازی واحد تولید آهن و فولاد سبلان در مشگین‌شهر می‌تواند فتح بابی باشد تا اردبیل چند سال بعد از تجربه استان‌ شدن به عرصه صنایع مادر وارد شود.

به گفته سرمایه‌گذار این طرح قرار است مجتمع فولاد در چهار فاز احداث شود که در فاز اول که اجرای آن به علت مشکلات فعلا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد تولید ۳۰۰ هزار تن کنسانتره آهن از سنگ آهن، ذغال سنگ حرارتی، آهن گدازه، فرو آلیاژها و آهک دولومیت در دستور کار است.

مسئولان امر در حالی تأخیر و تعلل در احداث این مجتمع را به مسائل مختلف ربط می‌دهند که مجتمع فولاد سبلان قرار بود با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در اردبیل فعالیت کند که در این یک سال تعلل‌های گوناگون در چنین پروژه‌هایی نشان از ناکارآمدی در نظام صدور مجوزها به ویژه واگذاری زمین به متولیان بخش خصوصی است که استاندار اردبیل بارها بر تسریع در این فرآیند تاکید کرده است.

باید منتظر ماند و دید این پروژه که قرار است برای بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی ایجاد کند، بالاخره کی از وضعیت رکود خارج می‌شود و بارقه‌های امید حاصل از کلنگ‌زنی آن و ایجاد فرصت‌‌های شغلی قول داده شده چشم و دل جوانان بیکار مشگین‌شهری را روشن می‌کند.