بازگشت شورابیل به اکوسیستم قبلی امکان‌پذیر نیست
بازگشت شورابیل به اکوسیستم قبلی امکان‌پذیر نیست

ابراهیم فتایی امروز در اردبیل اظهار کرد: ما مجموعه دانشگاهی هستیم و تنها ارائه دیدگاه، ایده و برنامه جدید می‌دهیم اما در حوزه اجرا هیچ نقشی نداریم و بر این باوریم متولیان امر باید فکری برای احیای دریاچه شورابیل و نئور اردبیل داشته باشند. وی تبدیل شدن اکوسیستم شور شورابیل را به شیرین در یک […]

ابراهیم فتایی امروز در اردبیل اظهار کرد: ما مجموعه دانشگاهی هستیم و تنها ارائه دیدگاه، ایده و برنامه جدید می‌دهیم اما در حوزه اجرا هیچ نقشی نداریم و بر این باوریم متولیان امر باید فکری برای احیای دریاچه شورابیل و نئور اردبیل داشته باشند.

وی تبدیل شدن اکوسیستم شور شورابیل را به شیرین در یک روند تکاملی و روبه جلو یادآور شد و گفت: با توجه به شرایطی که در تغییر اکوسیستم این دریاچه شکل گرفته امکان بازگشت به اکوسیستم ثابت وجود ندارد.

دبیر سمینار علوم محیط زیست وضعیت منحصر به‌فرد شورابیل را به‌دلیل واقع شدن در وسط شهر یادآور شد و گفت: ساخت و سازهای نامناسب و بی‌برنامه، وضعیت خشکسالی، ورود منابع آب از اطراف و خشک شدن منابع خودجوش تامین منابع آب این دریاچه و بی‌توجهی‌های سال‌های اخیر در مراقبت نکردن از این دریاچه سبب شده تا شورابیل در یک شرایط بحرانی قرار گیرد.

فتایی ادامه داد: ورود آب از بند الماس آن هم به شکل غیرطبیعی و از بین رفتن حوزه‌های آب‌خیز و چشمه‌های دریاچه سبب شده تا تبخیر در آن بیش از گذشته بوده و زمینه وارد آمدن یک آسیب جدی در این حوزه به دریاچه شورابیل فراهم آید که دیگر بعید به نظر می‌رسد شرایط و اکوسیستم سابق به این دریاچه بازگردد.

وی اهمیت نگاه منسجم همراه با توسعه پایدار را در حوزه محیط زیست یادآور شد و بیان کرد: نباید فکر کنیم که محیط زیست در تقابل با امر توسعه است در حالی که باید توسعه با اعمال ملاحظات زیست‌محیطی انجام شود تا نسل امروز باور کنند که حفاظت از محیط زیست یک امر حیاتی و ضروری است.

استاد رشته محیط زیست دانشگاه‌های اردبیل تصریح کرد: دریاچه شورابیل و نئور اردبیل به یک درد مشترک گرفتار آمده‌اند و روز به روز نیز وضعیت آنها وخیم‌تر شده و امکان برون‌رفت از این مشکلات وجود ندارد در حالی که باید بخش عظیمی از نارسایی‌ها و مشکلات برطرف شود.