ارژنگ عزیزی امروز در اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر دو مشکل اساسی در کشور وجود دارد که بحث تورم و رکود است به طوری که این دو معضل واحدهای تولیدی و صنعتی ما را با برخی آسیب‌‌ها و رنج‌های بی‌شمار روبه‌رو کرده است. وی آثار رکود را بسیار زیان‌بارتر از آثار تورمی اعلام کرد […]

ارژنگ عزیزی امروز در اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر دو مشکل اساسی در کشور وجود دارد که بحث تورم و رکود است به طوری که این دو معضل واحدهای تولیدی و صنعتی ما را با برخی آسیب‌‌ها و رنج‌های بی‌شمار روبه‌رو کرده است.

وی آثار رکود را بسیار زیان‌بارتر از آثار تورمی اعلام کرد و گفت: رکود سبب پایین آمدن تولید می‌شود و در این شرایط عده‌ای شغلشان را از دست می‌دهند و در حقیقت درآمدها پایین آمده و با کم شدن وصول مالیات‌ها بودجه نیز کاهش می‌یابد.

عزیزی نتیجه این کار را پایین آمدن فعالیت‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری اعلام کرد و گفت: یکی از دلایل اصلی رکود مشکل تامین منابع مالی است و تا زمانی که واحدهای تولیدی نتوانند به منابع مالی مناسب دسترسی پیدا کنند خواه یا ناخواه با مشکلات و نارسایی‌ها روبه‌رو می‌شوند که به دنبال آن تعدیل نیروی انسانی اتفاق می‌افتد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری اردبیل ادامه داد: در کشور و استان اردبیل مشکل اصلی بحث رکود است و از مصادیق بسیار مهم آن نیز بحث تامین نقدینگی‌ها است به طوری که ما زمانی که نقدینگی کم داریم به یقین سرمایه‌گذاری در شرایط رکود اقتصادی نیز اتفاق نمی‌افتد.

عزیزی به ضرورت فعال کردن واحدهای تولیدی با تامین سرمایه در گردش آنها اشاره کرد و افزود: باید اولویت را به این واحدها بدهیم تا فعال شده و بتوانند کارشان را ادامه بدهند تا هم اشتغال و هم تولیدشان حفظ شده و در قدم بعدی واحدهای نیمه فعال که با تزریق اندک این انرژی می‌توان آنها را فعال کرد به فعالیت ادامه داده تا اشتغال و تولیدشان رونق بگیرد.

وی هدایت منابع به سوی سرمایه در گردش و تزریق منابع به طرح‌های نیمه تمام را بیان کرد و گفت: ما در بحث تامین نقدینگی در کنار اتکا به منابع بانکی قبل از سفر هیئت دولت به استان با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور جلساتی تشکل داریم و ۵۸ طرح مهم استان را نیازمند بهره‌مندی از تسهیلات سرمایه در گردش معرفی کردیم چراکه این طرح‌ها نیاز به این منابع دارند که قرار شد ۱۰ تا ۱۵ شرکت و موسسه مالی و بانک‌ها متعهد شوند تا در تامین نقدینگی آنها تلاش کنند.

عزیزی بیان کرد: از این طرح‌ها حدود ۳۰ طرح در رابطه با تامین منابع است که بانک‌ها باید به صورت ویژه حمایت و تامین منابع کنند.

وی نمونه آن را طرح پتروشیمی اردبیل بیان کرد و ادامه داد: در حال حاضر برای پتروشیمی ۵۴۵ میلیون دلار از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی در قالب سندیکای بانکی تامین اعتبار شده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری اردبیل اضافه کرد: بانک توسعه صادرات ۲۴۵ میلیون دلار، بانک صادرات ۱۵۰ میلیون دلار، و بانک رفاه کارگران نیز ۱۵۰ میلیون دلار در مجموع ۵۴۵ میلیون دلار در قالب سندیکای بانکی تامین اعتبار نهایی شده است.

عزیزی تصریح کرد: با وثیقه‌گذاری که پتروشیمی انجام می‌دهد این قرارداد نهایی شده و یا در رابطه با تعدادی از شرکت‌ها که متعهد شدند در اردبیل سرمایه‌گذاری کنند فعالیت‌ها به انجام می‌رسد.

وی نمونه آن را توسعه نیروگاه سبلان، با یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، سرمایه‌گذاری اعلام کرد و گفت: قرار است از محل صندوق توسعه ملی تامین اعتبار انجام شود.

عزیزی اظهار کرد: ما پیگیر این توافقات هستیم تا بتوانیم این طرح‌ها و پروژه‌ها سرمایه‌گذاری را به انجام برسانیم که به صورت ماهانه این موضوع پیگیری می‌شود و قطعا به برون رفت در رکود استان کمک خواهد شد.