شکور اکبرنژاد: احمدی نژاد و شورای نگهبان فتنه گر هستند/ اگر کسی انتخابات ۸۸ را صحیح بداند باید در قیامت جوابگو باشد/ روحانی برای ما گزینه مطلوب نیست اما رضایت بخش هست
شکور اکبرنژاد: احمدی نژاد و شورای نگهبان فتنه گر هستند/ اگر کسی انتخابات ۸۸ را صحیح بداند باید در قیامت جوابگو باشد/ روحانی برای ما گزینه مطلوب نیست اما رضایت بخش هست

سال ۹۴ در روزهای پایانی خود شاهد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی خواهد بود و همین موضوع باعث می شود تا انتظار سالی با فراز و نشیب های سیاسی بیشتر را داشته باشیم. همین موضوع باعث می شود تا مخاطبان پیگیر مسائل سیاسی بیشتر از گذشته علاقه مند به آشنایی با مواضع شخصیت های […]

سال ۹۴ در روزهای پایانی خود شاهد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی خواهد بود و همین موضوع باعث می شود تا انتظار سالی با فراز و نشیب های سیاسی بیشتر را داشته باشیم. همین موضوع باعث می شود تا مخاطبان پیگیر مسائل سیاسی بیشتر از گذشته علاقه مند به آشنایی با مواضع شخصیت های سیاسی در حوزه های مختلف باشند. سوابق و گذشته افراد، دغدغه ها و فعالیت های امروز یک شخصیت سیاسی و دیدگاه های او در مورد راهی که باید برای فردای ایران طی شود جز مواردی است که می توان به آنها اشاره کرد.

خبرنگار ائل در یکی از روزهای پایانی سال گذشته به گفتگو با شکور اکبرنژاد، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس هشتم و عضو شورای اول و دوم شهر تبریز نشسته و در این گفتگوی صمیمی یک ساعته علاوه بر طرح چند سوال در مورد سالهای جوانی این جانباز دفاع مقدس به چند و چون فعالیت های سیاسی اکبرنژاد نیز پرداخته است.

حاصل این گفتگو که در محل مطب این فعال سیاسی انجام شده است مطالب خواندنی و متفاوتی دارد که مطالعه آن خالی از لطف نیست. مشروح گفتگوی ائل با شکور اکبرنژاد بدین شرح است:

ائل: آقای دکتر به عنوان سوال اول از بیوگرافی شما شروع می کنیم؛ در زندگی نامه ای که خودتان نگاشته اید خواندم که تا مقطع دیپلم در مدرسه شبانه درس خوانده اید. از شرایط خانوادگی تان برایمان بگویید؟

ابتدا تشکر می کنم از شما. در زمان ما خیلی ها بودند که در مدارس شبانه درس می خواندند ولی خب از لحاظ مالی وضعیت عالی نداشتیم و به همین دلیل تا شب کار می کردیم و شبانه درس می خواندیم. خانواده ای مذهبی دارم که همه برادرانم رزمنده بودند و یکی از آن ها نیز شهید شده اند که تاکنون مفقودالاثر است.

ائل: تقریبا فکر می کنم دوران تحصیلات شما مصادف با ایام انقلاب بود؟

در انقلاب من حدود ۱۷ سال داشتم و به دلیل کار و …. کمی هم از مقاطع تحصیلی عقب مانده ام بنده علاوه بر این درس های حوزوی را نیز در مدارس صادقیه و جمعه مسجد خوانده ام.

ائل: آیا اساتید حوزوی خود را به یاد می آورید؟

حجت الاسلام محمدیان که اکنون معاون وزیر آموزش پرورش هستند، حجت الاسلام خوانساری که امام جمعه اهر شدند بعدها، آقای نقدی هم بودند که اهل مراغه بودند.

ائل: آقای دکتر بعدها وارد فضای جنگ و جبهه شدید و آن طور که من از نوشته هایتان خوانده ام ابتدا دواطلبانه به جبهه اعزام شدید و سپس به فضای پاسداری وارد شدید؟

ما خانوادگی قبل از انقلاب تحرکاتی در راستای انقلاب داشتیم و حتی برادرم نیز توسط ساواک دستگیر شد و من خود نیز از قیام ۲۹ بهمن تبریز در خدمت انقلاب بودم و بعد از انقلاب نیز اخوی ما محافظ آیت الله مدنی بود و خودم نیز مدتی مسئول پایگاه بسیج بودم که سپس وارد فضای جبهه شدم و در سال ۶۰ آزادسازی بستان در عملیات طریق القدس از ناحیه دست مجروح شدم و سپس مدتی در سپاه و بسیج فعالیت کردم و در نهایت در عملیات کربلای ۵ بود که بنده قطع نخاع شدم که در آن زمان نیز مسئولیت قائم مقام رزمی لشکر عاشورا را بر عهده داشتم . قبل از آن نیز مسئولیت های دیگری چون مسئولیت آموزش عقیدتی سیاسی را نیز بر عهده داشتم.

Image title

ائل: میشود گفت که نسلی که تا امروز در مناصب سیاسی تبریز بوده اند و هستند؛ افرادی هستند که در سپاه هم دوره شما بودند؟ درست است؟

نسل جوان مناصب سیاسی را از ما تحویل خواهد گرفت

طبیعت قضیه این را ایجاب می کند. ان شا الله بعد از این نیز نسل جوان انقلاب مناصب و پست ها را از نسل پیشین تحویل خواهند گرفت.

ائل: این سوالم شاید کمی اذیت کننده باشد ولی دوست داریم که از لحظه جانباز شدنتان برایمان بگویید؛ آن لحظه چه حسی داشتید؟

از آن لحظه کهجانباز قطع نخاع شدم هیچ به یاد نمی آورم اما روزهایی را به یاد دارم که بعد از احیا با تنفس مصنوعی خیلی روزهای سختی بود ولی خب اینکه خداوند لطف کرد این بود که حداقل دستان و مغزم سالم بود و سعی می کردم به نعمت هایی که در اختیار دارم فکر کنم نه چیزی که از دست دادم. خانواده ام نیز خیلی زحمت کشیدند که واقعا تلاش های آنان “یدرک و لا یوصف” است. سخن ارزشمندی از یکی از دانشمندان به یاد دارم که می گوید “انسان اگر چرایی زندگی را دریابد با هر چگونگی می سازد “. وقتی انسان در راه خدا قدم برمی دارد تحمل خیلی از تلخی ها برای انسان راحت می شود.

ائل: زمانی که قطع نخاع شدید متاهل بودید؟

بله بنده در بیست و پنج سالگی قطع نخاع شدم که در آن زمان دو فرزند نیز داشتم.

ائل: اصابت ترکش موجب جانبازی تان شد یا تیر مستقیم؟

عملیات کربلای ۵ در ضمن عملیات بود و ما در حال احداث جاده برای انتقال شهدا بودیم که از آسمان توپ و فشنگ می بارید یک در اثر اصابت توپ درختی شکست و به روی من افتاده بود که به سراسر بدنم آسیب وارد شد.

ائل: بعد از بازگشت از جبهه به تحصیل خود ادامه دادید؛ آیا آن زمان فضای یاس و ناامیدی در مورد آینده جانبازها در جامعه وجود داشت یا اینکه فضا برای جانبازها مثبت بود و فضای عمومی شما را به سمت تحصیل سوق می داد؟

حرف میرحسین موسوی باعث شد تا بعد از جانباز شدن ادامه تحصیل دهم

فضای آن زمان معنوی بود و این که ما به این سمت آمدیم یک محرکش هم حرفی بود که نخست وزیر وقت در زمان عیادت از ما در بیمارستان زد. آقای موسوی به ما گفت”این که می گویند جانباز عزیز است در صورتی عزیزتر هستیدکه جامعه به چیزی که در اختیار شماست محتاج باشد پس باید به فکر آینده خود باشید و بروید درس بخوانید” به عنوان کسی که مسئولیت داشت سخنش تاثیرگذار بود و خدا را شاکریم که آن چه در وجودمان بود رفتیم و با وجود موانع زیاد تحصیلات خود را تکمیل کرده و تخصص گرفتیم. دو دوره در شورای شهر بودیم و دوره هشتم مجلس نیز در خدمت مردم بودم.

ائل:  آیا وضعیت جسمی خودتان در انتخاب رشته پزشکی و حتی تخصص شما که طب فیزیکی است تاثیرگذاربود؟

حتما تاثیرگذار بود؛ این تخصص هم با جسم من مطابقت داشت و هم برای خودم نیز مفید بود که اکنون به رشته ای لوکس تبدیل شده است.

ائل: فکر می کنم به جز شما کسان دیگر که به مانند شما جانباز هستند در این تخصص از پزشکی حضور دارند؟

بله در این رشته جانبازان و معلولانی هستند که به همراه ما در حال خدمت رسانی هستند.

ائل: قبل از اینکه به فاز سیاسی وارد شویم به بحث خانواده شما بپردازیم. خودتان هم گفتید که خانواده در رسیدن شما به این موقعیت نقش قابل توجهی داشتند و فکر می کنم در این راستا همسر شما نقش پررنگ تری ایفا کردند. در این باره دوست داریم که خودتان این فداکاری ها را توصیف کنید؟

در اطراف من تک تک اعضای خانواده، همسر، پدر و مادر و سایر اعضا نقش های بسیار سنگینی ایفا کرده اند از خدا می خواهم که دنیا و آخرت این افراد را آباد کند و در مقابل زحماتی که کشیده اند اجر مضاعف عطا نماید.

ائل: برداشت فرزندانتان از شرایط شما چیست؟ فارغ از اینکه چهره ای سیاسی هستید آن ها چگونه خود را با جانبازی شما وفق داده بودند؟

 خب آن ها خیلی خوب خود را با شرایط وفق داده بودند. هر چند که شرایط زمانی که متفاوت می شود اندیشه انسان ها نیز متفاوت می شود، هر کاری را متناسب با زمان خود باید بسنجیم.  بالاخره ما از کار خود پشیمان نیستیم و برای مقابله با متجاورزین به مملکت اقدام کرده ایم، نسبت به جنگ نقدهای زیادی وجود دارد اما آن نقدها برای کسانی چون من نیست چون ما برای مقابله با دشمن به میدان آمده ایم و  به گذشته خودمان افتخار می کنیم .

نباید عامل مشکلات را آمریکا و اسرائیل معرفی کنیم

اکنون نیز به خیلی از مسائل نقد داریم. البته به آینده نیز امیدواریم. می توان به جرات گفت که انقلاب اسلامی حرکت مبارکی بود که آن طور که باید در مقابل خون شهدا کارهای قابل عرضه ای نکرده ایم. در دولت های هشتم و نهم چقدر فساد مالی دیده شد و اینکه در جامعه رشوه بیداد می کند که متضاد با اهداف شهداست که باید مسئولان به هوش باشند، هر مشکلی را نباید به آمریکا و اسرائیل نسبت دهیم، این مشکلاتی که عرض کردم درونی است که باید حل شود “ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم”

ائل: آقای دکتر شما قبل از اینکه تحصیلات تخصص تان را تمام کنید وارد انتخابات شورای شهر شدید و از مردم رای گرفتید. با چه انگیزه ای وارد شورا شدید؟

وقتی در انتخابات ثبت نام کردم جوان بودم و نمی دانستم چه موانع بزرگی هست

بله بنده سال آخر تخصص بودم که وارد انتخابات شورا شدم. آقای خاتمی آمدند برای اجرای اصلی از قانون اساسی که تا آن زمان مسکوت مانده بود اقداماتی انجام دادند و ما نیز جوان بودیم و فکر می کردیم که به راحتی می توانیم تاثیر گذار باشیم و کارهای بزرگی انجام دهیم و نمی دانستیم چه موانعی وجود دارد. هر چند کارهایی انجام دادیم اما با تصورات و اهداف و عشق و علاقه های ما بسیار فاصله داشت.

هم چنین در مجلس نیز برخلاف انتظاری که برخیافراد از نمایندگان خود دارند، محقق نمی شود زیار نمی توانیم حرکات آزادانه داشته باشیم و فقط در چارچوب قوانین خاص می توانیم حرکت کنیم. محدودیت ها بسیار زیاد است و متاسفانه کسانی که می خواهند وارد مباحث رانت و رانت خواری شوند راه ها برایشان باز است. برای اینکه با پارتی بازی کار خود را پیش خواهند برد اما متاسفانه خیلی از قوانین به جای اینکه دست افراد دلسوز جامعه را بگیرد پای آنها را گرفته و مانع از جرکت آنها می شود.

به همین دلیل شعار قانون گرایی را نباید زیاد برجسته کنیم. ما باید بیشتر به قانونی که بتواند از حقوق ملت دفاع کند تاکید بیشتری داشته باشیم و الا استبداد و استکبار به راحتی می تواند همه چیز را به شکل قانون دربیاورد ما باید مسائل اخلاقی را در جامعه رشد دهیم و قانون های ما نیز در همین جهت باشد.

ائل: اگر خودتان بخواهید قضاوت کنید خود را به کدام گروه سیاسی نزدیک تر می دانید؟

در طول زمان اصلاح طلب شده ام

 بنده زمانی که انتخاب شدم هم اصول گراها و هم اصلاح طلبان رای دادند. بنده از لحاط فکری و اعتقادی اصولگرا هستم اما اصلاح طلبی هم خود اصلی از اصولگرایی است. از نظر فکر سیاسی طی زمان تبدیل به اصلاح طلب شده ام، چون اصولگراها اگر کسانی هستند که رشوه می خورند، پول های مملکت را به باد دادند و با قول دروغ پنجاه هزار تومان، اشتغال مردم را نابود کردند و مردم را به ۴۵ هزار تومان راضی کردند،من از این افراد دور بوده و ابا می کنم.

ائل: پس آقای دکتر همانطور که گفتید در طول زمان شما از جمع اصولگرایان به سمت  اصلاح طلبی رفته اید؟

منتها فکر نکنید که در حزب اصلاح طلبی نیز همه را قبول دارم. نه این طور نیست. وقتی قانونی گذاشته ایم که اکنون با جامعه سازگاری ندارد و طبیعی است که ما باید این قوانین را اصلاح کنیم و انتظار نسل جوان نیز از ما همین است. امام هم همین نظر را داشتند.

ائل: مثالی می توانید از این نوع قوانین بزنید؟

بی تدبیری کسانی چون هاشمی رفسنجانی باعث شد قانون اساسی ایراداتی داشته باشد

مثلا آن زمانی که قانون اساسی نوشته می شد؛ مرحوم حبیبی و جند نفر از کارشناسان، قانون خوبی نوشتند، اما بعدها به دلیل بی تدبیری برخی افراد مثل آقای هاشمی رفسنجانی به دلیل عدم شناخت صحیح از مسائل، مشکلاتی در قانون اساسی به وجود آمد که گریبان گیر ما شد.

در این مملکت آزادی وجود ندارد / از شعار “استقلال؛ آزادی؛ جهموری اسلامی” بسیار دور شده ایم

اکنون نیز نمی توان در قانون اساسی انتخابی عمل کرد وقتی قانون به تو اجازه می دهد که بدون اینکه اسلحه داشته باشی بتوانی تظاهرات کنی ولی این مجوز داده نمی شود این نشان می دهد که در این مملکت آزادی وجود ندارد. شعار انقلاب ما “استقلال؛ آزادی؛ جمهوری اسلامی” بود؛ اما اکنون بسیار از این شعار دور شده ایم و می توان گفت چیزی از آن باقی نمانده است.

عده ای پشت نام ولایت فقیه مخفی شده اند و اموال مردم را تصاحب کرده اند

اگر معنای آزادی این است که افرادی با نفاق و  با پشتیبانی دروغین از ولایت فقیه بیایند و همه چیز ملت را صاحب شود و الان همین افراد هستند که مانع از برداشته شدن تحریم ها می شوند و مطمئن باشید که اگر جنگی هم رخ دهد باز هم امثال ما خواهیم بود که حتی با این وضعیت جسمی به مقابله با دشمن خواهیم رفت و این افراد زمانی که سختی در کار باشد خود را مخفی کرده و کنار خواهند کشید همان  افرادی که پشت نام ولایت فقیه مخفی شده اند اموال مردم را تصاحب کرده اند!

ائل: به موضوع شورای شهر برگردیم. شورای اول و دوم به نوعی دو شورای متضاد بودند. شورای اول ثبات داشت و شورای نمونه کشور انتخاب شد؛ اما شورای دوم اوج تنش بود. قبول دارید؟

برخی اعضای شورای دوم فقط به ایلات خود فکر می کردند

اعضای شورای اول افراد ارزشی بودند و بیشتر راست بودیم و هرچند افراد چپی مانند پورشریف هم بودند که حداقل صاحب عقل بودند اما متاسفانه در شورای دوم افرادی وارد شدند که شناخت کافی نداشتند و تا بیدار شدند دیدند سرشان کلاه رفته است و افرادی هم بودند که فقط به ایلات خود فکر می کردند نه به شهر و کشور خود و مثل معروفی هم در این باره هست که “امیر بازاری یانسین منه دستمال قالسین” و به همین دلیل شورای دوم دچار مشکل شد.

Image title

نباید تاثیر رای افراد مختلف در انتخابات مساوی باشد

از  این تجارب باید استفاده کرد و این را نیز بگویم که تا زمانی که در کشور احزاب به راه نیفتد انتخاباتی سالم و صحیح نخواهیم داشت هیچ وقت افراد نمی توانند ۱۰۰ نفر کاندیدا را درست و  دقیق بشناسند اما احزاب کارشان این است و می توانند، یعنی از جمله ایرادات انتخابات ما این است، هم وزن قراردادن رای های افراد به دور از عدالت است. آیا می توان در نظر گرفت که فردی که با دوهزار تومان رای خود را می فروشد با رای کسی مثل صادق زیباکلام یا رهبر انقلاب یکی است ، ما باید در رای ها امتیاز قائل شویم.

ائل: آیا این موضوعلت انگیزه ای بود که شما از شورای شهر به سمت مجلس شورای اسلامی بروید؟

افراد نه بر اساس توان فکری بلکه با خریدن رای به شورا رسیده اند

احساس می کردم که شورای شهر از آن بهتر نخواهد شد و این نیز اتفاق افتاد. من نمی گویم کار نکرده اند اما چون انسان ها نه براساس توان فکری و فنی، بلکه با خریدن رای به شورا رسیده اند؛ هر چند از آن ها تشکر می کنم. من هشت سال کار کرده بودم و خواستم عرصه را برای جوانان باز کنم و حضورم در مجلس نیز تجربه خوبی بود و امیدواریم در جهت منافع ملی در آینده استفاده کنیم.

ائل: آقای دکتر شما تنها کسی هستید که هم در شورای شهر تبریز بوده اید و سپس وارد مجلس شورای اسلامی شده اید. البته خانم آهور هم تا مرز ورود به مجلس رفتند اما محقق نشد. دلیل انتخاب خودتان را چه می دانید؟ عملکرد مثبتتان در شورا یا مورد حمایت دو جناح بودن؟

هر دوی این دلایل به نوعی تاثیر گذار بود. در حالت کلی بنده اکثرا از مناطق فرهنگی رای آورده ام  و از مناطقی که آگاهی داشتند رای آوردم. اگر ببینید از آذرشهر و اسکو یا مناطق حاشیه ای تبریز و روستاها خیلی کم رای داشتنم. مردم بر این باور بودند که برای جیب خود کار نکرده ام و نخواهم کرد و در تلاش بودم که برای مردم و بخاطر آنان تلاش نمایم.

ائل: شما اولین نماینده ای بودید که با ویلچر وارد مجلس شدید. فکر می کنم آن دوره برای جامعه معلولان امیدآفرین بود که در مجلس از حقوق این افراد دفاع کنید. در این راستا چه اقداماتی انجام دادید؟

شرمنده معلولان شدم چون کار زیادی برای آنها نتوانستیم انجام دهیم

فراکسیونی با حضور ۵۰ نفر از نمایندگان تشکیل دادیم اما شرمنده شدیم. تلاش زیادی کردیم اما اقدامات آن چنانی نتوانستیم انجام دهیم .خیلی از قانون ها در این راستا وجود دارد اما هیچکدام اجرا نمی شود. از وزیر سوال کردیم و او را به مجلس کشاندیم اما متاسفانه نتیجه نگرفتیم.

هنوز مشخص نشده پول نفت فروخته شده در سالهای گذشته کجا رفته است

در این مملکت برای انجام کارهای اساسی وقت نداریم، نمایندگان برای کارهای فرعی کار دارند ولی وظیفه خودشان که نظارت است را انجام نمی دهند. ما باید از دولت سوال کنیم و برای مثال این همه پول نفت کجا می رود که هنوز هم که هنوز است مشخص نیست مبالغ نفت فروخته شده در سالهای گذشته است کجا رفته است. در کشور ما معلولان هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده اند در مهمترین اماکن جایگاه هایی برای نردد معلولان قرار داده نشده است و متاسفانه فرهنگ این گونه مسائل در جامعه وجود ندارد.

ائل: برای اینکه وقتتان را بیشتر از یک ساعتی که قرار کذاشته ایم نگیریم؛ سریع سراغ کاندیدا نشدن تان در انتخابات مجلس نهم برویم. تقریبا از یک سال قبل هم این را اعلام کرده بودید و گفته بودید که مجلس توان انجام کارهای اساسی را ندارد. از زبان خودتان بشنویم مهم ترین دلیل شما چه بود ؟

دولت احمدی نژاد فاسدترین دولت تاریخ ایران بود؛ حتی فاسدتر از زمان شاهنشاهی

اولا در دولت آقای احمدی نژاد خیلی ها به ناحق آبروی خود را خرج کردند و خوشبختانه الان مردم دارند می بینند و من هم در مصاحبه های آن موقع می گفتم که این دولت فاسدترین دولت در طول تاریخ ایران است حتی فاسدتر از زمان شاهنشاهی.

حتی به قیمت دیدن هاله نور به دنبال قدرت بودند

مدرکی نداشتم برای اثبات این فساد اما مدرکی نداشتم ولی از رفتارهای آنان مشخص بود که رفتارشان انسانی نبود؛ دنبال قدرت بودند به هر قیمتی حتی به قیمت دین و اعتقادات مردم و امام زمان(ع) و….از دیدن هاله نور گرفته تا بشقاب اضافی گذاشتن بر سر سفره!

در تیمارستان رازی هم خیل ها هستند که هاله نور می بینند / جای تاسف دارد که مسئولان و بزرگانی از او حمایت می کردند

برخی ها واقعا شاید مریض هستند و نور می بینند و در بیمارستان رازی تبریز هم خیلی ها در این شرایط وجود دارد و ما آن ها را سرزنش نمی کنیم اما مسئولان و بزرگانی که از او پشتیبانی می کنند این جای تاسف دارد.

احمدی نژاد و وزیر اقتصاد خاوری را فراری دادند

هر روز رانت خواری و خوردن پول های میلیاردی به مردم گزارش می شود. مثلا آقای خاوری که قطعا می شناسید، خاوری فرار نکرد بلکه یک روز قبل از آن در اهواز در زندان بود و احمدی نژاد و وزیر اقتصاد او را فراری دادند و در این مملکت که با فاسدان اینگونه برخورد می شود نمی توان زندگی کرد.

باید از دولت روحانی حمایت کنیم و وزیر را هر روز به مجلس نکشانیم

در مجلس ما باید سعی کنیم از دولت آقای روحانی حمایت کنیم و وزیری توانمند را که به دنبال اصلاح امور و رسیدگی به تخلفات است هر روز نباید به یک بهانه ای به مجلس بکشانیم تا نتواند به اصلاحات خود برسد.

ائل: آقای دکتر شما سال ۸۸ در مجلس بودید. نمیدانم چقدر مواضعتان گفته شده است. عبارت فتنه را قبول دارد؟

بنظر من اگر دنبال فتنه گر هستیم باید دنبال کسان دیگری باشیم نه میرحسین موسوی، اگر او فتنه گر بود شورای نگهبان چرا به او صلاحیت داد. چرا اجازه داد که قبل از تائید انتخابات اعلام نظر کنند و آقای احمدی نژاد بیاید و مردم را با عنوان خس و خاشاک بنامد که آن زمان هنوز ایشان به عنوان رئیس جمهور انتخاب نشده بود.

در روستاها پول پخش کردند و جماعت را شعارهای پوپولیستی خریدند / اگر کسی انتخابات ۸۸ را صحیح بداند باید در قیامت جوابگو باشد

تا شب ساعت سه در روستاها پول پخش کردند تحت عنوان سهم عدالت و از نیروهای نظامی و انتظامی استفاده غیرقانونی کردند. جماعت را با شعارهای پوپولیستی خریدند و اگر کسی این انتخابات را صحیح بداند باید در قیامت در محضر خداوند جوابگو باشد.

ائل: اینگونه از سخنانتان نتیجه گیری می شود که از نظر شما اگر فتنه ای هم بود از سمت آقای احمدی نژاد بود نه آقای موسوی. تائید می کنید؟

شورای نگهبان فتنه گر است

احمدی نژاد و شورای نگهبان فتنه گر است. اگر موسوی فتنه گر بود چرا به او صلاحیت دادند. چرا باید او پس از این همه خدماتی که به مملکت کرده است اکنون در حصر باشد شورای نگهبان باید پاسخگو باشد چرا کسی که تا دو روز پیش پاک بود امروز شد فتنه گر. پس شورای نگهبان این وسط چه کاره بود این را چه کسی قبول می کند متاسفانه شورای نگهبان جامع به مسائل ننگریست.

ائل: خب آقای دکتر می رسیم به انتخابات ۹۲ که شما هم در خط سیر سیاسی تان کاملا به چپ رسیدید و در این انتخابات ابتدا در ستاد هاشمی رفسنجانی، سپس عارف و سپس روحانی فعالیت کردید، چطور شد که در نهایت به ستاد آقای روحانی رسیدید؟

می دانستیم که از بین عارف و روحانی یکی کنار می کشد

بنده مسئول ستاد آقای عارف بودم و البته آقای روحانی و عارف در یک خط فکری بودند و ما می دانستیم که یکی از این ها قرار است کنار بکشد.

خاتمی انسان شریف و اندیشمندی است که زحمات زیادی برای این مملکت کشید / صانعی و موسوی و کروبی از بزرگان انقلاب هستند اما امروز نمی توانند حرفهایشان را مطرح کنند

بنده چپ به آن معنا نیستم که چشمم را بر روی همه چیز ببندم و من نمی توانم عقلم را تعطیل کنم و کسی مثل آقای خاتمی انسان شریف و اندیشمند که زحمات زیادی برای این مملکت کشید را با کسی مثل احمدی نژاد یکی بگیرم. متاسفانه امروز در جامعه مظلومیت به جایی رسیده است که خواهر چنین کسی فوت می کند آن برخوردها شد و اکنون نیز می گویند که عکس و اسم ایشان نباید استفاده شود. این نهایت ضعف جامعه را نشان می دهد و انسان تاسف می خورد که کسانی که در این فضا تربیت خواهند شد چگونه انسان هایی خواهند بود و آزادی که از شعارهای اصلی انقلاب بود مغفول مانده است و صانعی و و موسوی و کروبی که از بزرگان انقلاب بودند نتواند حرف های خود را آزادانه مطرح کنند. باید یک بازنگری اساسی در اهداف انقلاب داشته باشیم.

ائل: شما در انتخابات سال ۹۲ در هر دو ستاد روحانی و عارف فعال بودید و برادرتان نیز در انتخابات شورا کاندیدا بود و یکی از برادرزاده هایتان نیز نامزد شورای شهر بود. این به نوعی ورود خانواده شما به فضای سیاسی را علنی کرد. نظر خودتان چیست؟

اعضای خانواده ما فکرشان یکی نیست و من به جز با برادرم که کاندیدای شورا بود؛ ۱۸۰ درجه با دیگر برادران و برادرزاده ام متفاوت هستیم. آن ها از افراد غلیظ راستی هستند و ما هم از چپی های معتدل هستیم.

ائل: پس از لحاظ سیاسی ، اختلاف در خانواده تان وجود دارد؟

بله طبیعی است و قرار نیست که افکار یکی باشند. آن ها ذاتا پاک هستند و از کسانی نیستند که مال دیگران را بخورند و شاید اگر راه هایی را که من رفته ام آن ها نیز طی کنند به خط فکری من خواهند رسید اما شاید هیچ وقت همچنین موقعیتی برای آن ها به وجود نیاید.

ائل: گفتید اگر شورای نگهبان کسی را فتنه گر می دانست نباید او را تائید می کرد. فکر می کنید صلاحیت نگرفتن هاشمی رفسنجانی در سال ۹۲ که شما هم در ستاد استانی اش فعال بود؛ از این دست بود؟

شورای نگهبان اندیشه سالم را فتنه می نامد

هم بله و هم خیر. از دید آنان هاشمی کسی بود که اگر می آمد به دلیل ارتباطات قوی خود با دنیا مملکت را به پیش می برد نه اینکه بیاید و در نماز جمعه  به پادشاه مملکتی که مرده است توهین کند و فردا نیز آن ها لباس های آخوندهای ما را دربیاورند و بازرسی کنند. طبیعی است که هاشمی از این کارها نمی کند اگر از این جنبه بنگریم آن ها چون به اندیشه ی سالم فتنه می گویند.

حق هاشمی است که این مسائل به سرش بیاید

آن ها در حق هاشمی کار خوبی نکردند هر چند هاشمی هم حقش بود که این مسائل به سرش بیاید؛ چرا که تمامی این افراد کسانی بودند که زیر دست ایشان پرورش یافتند و کار دنیا این است که هر چیزی را که می کاری درو خواهی کرد.

ائل: هاشمی رفسنجانی در سالهای گذشته نماد جناح راست سیاسی ایران بود و اصلاح طلبان منتقدان اصلی و تند او بودند. امروز چه نغییری به وجود آمده است که کنار هم قرار گرفته اند؟

هاشمی وقتی چپی شد فهمید که چه خبر بوده است

من خودم نیز قبلا در این تفکر نبودم. آقای هاشمی به این جهت الان انسانی ارزشمند شده است که هم راست بوده است و هم چپ و اکنون می داند که وقتی آن سمت بود چه اشتباهاتی بود که متوجه نبود و وقتی چپ شد فهمید که چه خبر بوده است؟!که این نیز برای ایشان عیب نیست بلکه یک نوع حسن است که ایشان تجربه هایی دارد که برای هر کسی پیش نمی آید. هم چنان که برادران و برادرزاده های من هم برایشان فرصت پیش نیامده است مراحلی که من طی کرده ام را بروند.

لذا به جای اینکه لجبازی کرده و از همدیگر اشکال تراشی های بنی اسرائیلی بگیریم، بیاییم بینی و بین الله عقلی قضاوت کنیم عقلی که پیامبر درونی است. من به برادرانم می گفتم که اگر کمی فکر کنید می بینید که چرا من به مقام و قدرت پشت کرده ام و این حرفها را به زبان می آورم اما پیمان خود را با خداوند نمی توانم بشکنم و به دلیل قدرت همه آخرت خود را فدا کنم.

ائل: بگذارید یک حالت فرضی برایتان مثال بزنم هرچند امروز محال به نظر می رسد اما فرض محال که محال نیست. اگر روزی احمدی نژاد هم مانند هاشمی به چپ گراییده شود آیا او را نیز قبول خواهید کرد؟

احمدی نژاد را آدم سالمی نمی دانم و باید از لحاظ روانی درمان شود

ببینید من احمدی نژاد را آدم سالمی نمی دانم نه سالم از لحاظ فساد اقتصادی بلکه ایشان از لحاظ روحی و روانی سالم نیست و باید درمان شود اما ما با ایشان دشمن نیستیم و اینکه معاون ایشان در زندان است ما تاسف می خوریم چون این افراد می توانستند برای کشور مفید باشند. ما باید کاری کنیم که انسان ها را از دست ندهیم.  ما دوست داریم افراد توانمند کشور کمک کشور باشند. من سوال شما را اینگونه مطرح می کنم که اگر هاشمی به سمت راست برگردد چه خواهد شد؟! بله این امکان نیز وجود دارد ما باید کاری کنیم که قدرت کنترل شده باشد و امکان فساد کمتر شود انسان باید در هر مقامی که هست جوابگو باشد و به عمل خود نظارت کند، چرا باید رئیس جمهور و یا رئیس مجلس هر کاری بکند و کسی نتواند اعتراضی هم بکند. این درست است که انتقاد و تذکر را در وقت خودش بگوییم نه اینکه صبر کنیم همین که زمان قدرت آن ها به پایان رسید گریبانشان را بگیریم که این هیچ دردی را درمان نخواهد کرد.

ائل: اخیرا به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در استان معرفی شدید و با  ائل پرس مصاحبه ای کردید و توضیحاتی در مورد فعالیت ها دادید اما چند روز بعد مصاحبه متفاوتی کردید و حرفهایی زدید مه نشان از عدم ادامه کار با کارکزاران داشت. این تغییر موضع ناگهانی به چه دلیل بوده است؟!

به نظر می رسد کسانی که برای شورای مرکزی کارگزاران استان انتخاب شده اند دست پرورده افراد خاصی هستند

من نمی خواهم که دولت حزبی شود. من به لیست نگاه کردم و دیدم که انسان های سیاسی نیستند و فکر کردم که رفتنمان به آن جا، اندیشه اصلاح طلبی را تضعیف خواهد کرد و من همین طور بدون اینکه به جایی وابسته باشم بهتر می توانم برای اصلاح طلبی مفید باشم؛ چون این افردای که تعیین شده بودند به نظر می رسید که دست پرورده افراد خاصی هستند.

ائل:برایمان جالب بود که مطب شما با دفتر کار اقی فرج محمدقلیزاده کنار هم است. ایشان یکی از کزینه های شورای چهارم برای شهرداری تبریز بودند. شما در معرفی ایشان به اعضای شورا نقشی داشتید؟

شهردار فعلی آینده شهر را با بدهی پیوند می زند

اعضای شورا خودشان ایشان را مطرح کردند اما از ما هم مشورت گرفتند. آقای محمدقلیزاده استاد دانشگاه و فردی آگاه و حقوقی است و کسی است که بی گدار به آب نمی زند، الان کسانی هستند که بی گداربه آب می زنند و آینده شهر را با بدهی پیوند می زنند. من نمی خواهم بگویم تماما کار درست یا غلطی انجام می دهند اما حرف من این است که باید در هر امری راه اعتدال را پیمود.

ائل: پس شما الان هم با اعضای شورا ارتباط دارید؟

بله من با اکثریت آن ها دوست هستم و با آقای نجفی نیز ارتباطاتی دارم. هر چند تا  کسی به دنبال من نیاید من سراغش نمی روم. خب هر کس به سراغ من می آید تا حدی که از دستم بربیاید کمک می کنم.

ائل: گفتید که باید به دولت آقای روحانی کمک کنیم به نظر شما وضعیت استان در دولت آقای روحانی با حضور آقای جبارزاده و تیم همراهشان چگونه است؟

مشکلات اقتصادی به روابط بین الملل و حصرها برمیگردد

ببینید کشور یک درد مشترک دارد که مدت های مدید است که در مسائل اقتصادی حالت ورشکستگی داریم که به روابط بین المللی و حصر ها برمی گردد. 

جبارزاده انتظارات ما را برآورده نکرده است

آقای جبارزاده می خواهد به مسائل زیربنای اقتصادی توجه کند یک سری اساتید دانشگاهی را جمع کرده است و برنامه ریزی خوبی را در پیش گرفته اند که نتیجه آن به صورت بلندمدت است و ممکن است در زمان خودشان نتیجه ندهد. از این لحاظ از ان ها تشکر می کنم اما انتظارات ما را برآورده نکرده اند!

ائل: آقای دکتر  آیا آن انتظارات بیشتر به تغییرات مدیریتی برمی گردد؟

باید یا تغییر مدیریتی باشد یا اگر تغییر داده می شود فردی قوی تر بیاورد. اما این را دلیل عمده ای برای ضعف نمی دانم. فضای استان ما خیلی بسته است ما مثلا در همین شعارهای خود در عرصه گردشگری هیچ کاری نکرده ایم، من خودم اهل موسیقی نیستم نه به خاطر حرام بودن بلکه خوشم نمی آید اما در این جامعه گردشگر برای چه می آید وقتی نمی گذارند حتی موسیقی ای که در رادیو و تلویزیون پخش می شود اجرا شود!

یا در رابطه با مسئله حجاب، اینکه به آن ها می گوییم وقتی می آیید باید متناسب با اعتقادات ما رفتار کنید. آقای طالقانی آن زمان می گفتند که “در اسلام حجاب اجباری نیست” متاسفانه در زمان حاضر افرادی که بدترین آرایش ها و تحریک کننده ترین لباس ها را می پوشند زنان جهان اسلام هستند. در هیچ جای جهان زنان مثل ایران و  ترکیه پوشش تحریک کننده استفاده نمی کنند. غیر از اینکه جامعه عقب می ماند و اشتغال کاهش می یابد عواقب دیگری نخواهد داشت.

شرع باید در مقابل چیزی که عقل می گوید سرخم کند

باید عقل را به کار برد و نه اینکه با شرعی خواندن کلمات عقل را دور بریزیم بلکه چیزی که عقل می گوید باید شرع در مقابل آن سر خم کند چون یکی از منابع اصلی شرع عقل است.

با وجود این همه چهره های سیاسی استفاده از شبستری خیابانی به عنوان معاون سیاسی استاندار درست نیست / نیروهای جوان را کنار گذاشته اند و از پیرها استفاده می کنند

چه در هیئت دولت، آقای روحانی و چه در استان، آقای جبارزاده انسان های خاصی می شناسند و فقط می خواهند از آن ها استفاده کنند و من نیز این نقد را به گوش آن ها رساندم. در مملکتی که این همه افراد تحصیل کرده و دانشمند هست از آن ها غافل شده اند و برای مثال با وجود این همه دانشمند سیاسی در جامعه آقای شبستری را با عنوان معاون سیاسی برگزیده اند هر چند آقای شبستری دوست من است و انسان بسیار پاکی است اما هر کسی باید بر سر کار خودش باشد و در دولت روحانی نیز بسیاری از نیروهای جوان کنار گذاشته شده اند و افراد پیر را مورد استفاده قرار داده اند.

ائل: آقای دکتر آیا به مذاکرات هسته ای خوش بین هستید؟

من به لطف خدا و توانمندی های مملکت ایمان دارم و خوشبین هستم، اگر افراد راست کمی به هوش باشند؛ می فهمند که ظریف این توانایی را دارد که بین آمریکا و اسرائیل بگومگو و اختلاف ایجاد کند .اخیرا سخنرانی نتانیاهو در آمریکا می دانید چقدر برای آمریکا سنگین بود؟ دولت آمریکا را خرد کرد.

ائل: پس خوشبین هستید؟

بله بنده به لطف خدا و توانمندی های خودمان خوشبین هستم و ایمان دارم که این توانمندی ها خواهند بود که ما را به جایی خواهند رساند.

ائل: آقای دکتر جمله ای گفتید که تا حد توان باید به دولت روحانی کمک کرد و نماینده های حی دولت انتخاب کنیم اما خودتان را استثنا کردید. چرا شما نه؟

مهم این است که اکثریت مجلس حامی دولت روحانی باشد نه اینکه نمایندگان قوی داشته باشیم اما در اقلیت باشند

مهم افراد نیستند مهم این است که ما حتی اگر افراد ضعیف هم بفرستیم به مجلس ولی اکثریت را در اختیار داشته باشند و این بهتر از این است که نمایندگان قوی داشته باشیم اما اما اقلیت باشند.

ائل: پساحتمال دارد که خودتان هم کاندید شوید؟

نکته ای بگویم که در آن مملکت هایی که سیستم حاکم است ضعف مسئولین مهم نیست. مثلا از مسئولین کره جنوبی چند نفر را می توانید نام ببرید شاید دونفر را به سختی نام ببرید اما می بینید که کره به کجا رسیده است؟! اما وقتی می گویید عراق صدام به یاد می افتد؛ وقتی می گویید لیبی زود قذافی به یاد می افتد. هر مملکتی که انسان ها در آن بزرگ شدند مملکت متوقف خواهد شد اما کشوری که دارای سیستم است این کشور پیشرفت خواهد کرد. در مجلس نیز باید سعی کنیم همین کار را اجرایی کنیم و انسان های عاقل را هر چند راست مثل توکلی روی کار بیاوریم تا کشور را به پیش بریم و به دنبال سیستم باشیم نه دنبال افراد خاص.

اگر لازم ببینم در انتخابات شرکت می کنم اما ترجیح می دهم دوستان دیگر وارد عرصه شوند

اگر روزی لازم ببینم وارد عرصه می شوم اما انتخابات واقعا ناسالم است پول هایی که خرج می شود برای تبلیغات واقعا بی عقلی است اما اگر منافع جمع ایجاب کند آماده ام که این ضرر را به جان بخرم ولی ترجیح می دهم که دوستان دیگر وارد عرصه شود.

ائل: می شود به تعدادی از آن افراد نام ببرید. افرادی که شما فکر می کنید گزینه های خوبی هستند؟

من اسم نمی برم چون اجازه ندارم و فکر می کنم بسیار افراد اندیشمندی هستند.

ائل: پس خودتان در این جهت تلاش خواهید کرد که این افراد وارد عرصه شوند؟

طبیعی است که شورای نگهبان بسیاری از اصلاح طلبان را رد صلاحیت خواهد کرد

قطعا تلاش می کنم و طبیعی است که شورای نگهبان بسیاری از اصلاح طلبان را رد صلاحیت خواهد کرد و اگر به اجماع نرسند و اگر هنری نداشته باشیم کاری نمی توانیم به پیش برویم.

روحانی برای ما گزینه مطلوب نیست اما رضایت بخش هست

ما باید به گزینه های متوسط راضی شویم چرا که همواره نمی توان به مطلوب دست یافت. برای مثال آقای روحانی مطلوب ما نبود اما گزینه رضایت بخشی بود.

ائل: به عنوان سوال آخر؛ آیا از مراجعه کنندگانتان برخورد خاصی با شما شده است که افرادی آمده اند و شما را بعد از مراجعه شناخته اند؟

بله این اتفاقات زیاد می افتد اخیرا فردی بود از شهرستان آمده بود که مرا شناخت و خوشحال هم شد. خاطره تلخی هم خداراشکر نداشته ام در این عرصه.

ائل: اگر مسئله خاصی ناظر بر سال گذشته و سال جدید دارد که می خواهید در انتهای مصاحبه بیاید؛ بفرمایید؟

تا زمانی که اخلاق و فرهنگ مان درست نشود هر حکومتی که باید منجر به دیکتاتوری خواهد شد

امیدواریم سال جدید سال بسیار خوبی برای مردم باشد. من به ایه ای از قرآن اشاره می کنم”ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم” همگی باید روی فرهنگ و اخلاقیات خود کار کنیم اصلا صرف نظر از اینکه جنسیت و دین یک فرد چیست باید افراد به یکدیگر محبت کنند و باید به مسائل اخلاقی و فرهنگی بسیار اهمیت دهیم و در این عرصه به سمت تعالی برویم و تا زمانی که این مهم ایجاد نشود هر حکومتی که بیاید منجر به دیکتاتوری خواهد شد از همه خواهش می کنم که محبت کردن به انسان ها را در پیش بگیریم.

منبع: ال پرس