فاز نخست کلینیک تخصصی ام اس زنجان با ۹۰ درصد پیشرفت به بهره برداری می رسد
فاز نخست کلینیک تخصصی ام اس زنجان با ۹۰ درصد پیشرفت به بهره برداری می رسد

جمال وثوق روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این فاز دارای بخش های اورژانس، داروخانه، دندانپزشکی تا پایان شهریور امسال به بهره داری می رسد.وی یادآوری کرد: کلینیک تخصصی ام اس زنجان در ۴ طبقه و زمینی به مساحت ۵ هزار مترمربع با کارکردهای جداگانه از جمله زیرزمین با کاربری فیزیوتراپی، آزمایشگاه، […]

جمال وثوق روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این فاز دارای بخش های اورژانس، داروخانه، دندانپزشکی تا پایان شهریور امسال به بهره داری می رسد.
وی یادآوری کرد: کلینیک تخصصی ام اس زنجان در ۴ طبقه و زمینی به مساحت ۵ هزار مترمربع با کارکردهای جداگانه از جمله زیرزمین با کاربری فیزیوتراپی، آزمایشگاه، بستری بیماران در مرحله تشخیص و بالینی و محل اقامت بیماران پیش بینی شده است.
وثوق افزود: تا پایان سال گذشته کلینیک تخصصی ام اس این استان ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تلاش می شود با بهره گیری از ظرفیت های خیرین، این پروژه پیش از موعد به بهره داری برسد.
وی بیان کرد: تا کنون ۳۰ میلیارد ریال برای ساخت این پروژه هزینه شده و بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال نیز برای تکمیل آن مورد نیاز است که این منابع از طریق مشارکت خیرین تامین خواهد شد.
سرپرست انجمن خیریه حمایت از بیماران ام اس استان زنجان ادامه داد: عملیات احداث این پروژه طی سال ۹۲ آغاز شد و پیش بینی می شود ، تمامی بخش های این پروژه تا ۲ سال آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی ابراز کرد: در صورت موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرکز تحقیقات ام اس کشور به این مکان انتقال خواهد یافت و و تحقق این موضوع تحولی را بوجود خواهد آورد.
به گفته وی، تاکنون ۱۵۰۰یک هزار و ۵۰۰بیمار مبتلا به ام اس در استان شناسایی شده که برای ۸۰۵ بیمار پرونده تشکیل شده و تاکنون در تامین داروهای مورد نیاز مشکل نداشته است.
به گزارش اویاقلیق (بیداری آذربایجان) به نقل از ایرنا، ام اس (MS) یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیرمتعارفی به سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی می دهد.
سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد، اما در بیماری های خودایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز جزء بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب به وجود آمدن تصلب بافت می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.
زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام های عصبی مختل می شود که عوارض مختلفی دارد.
در حال حاضر بیش از ۲٫۳ میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند و میزان آن در زنان تقریبا سه برابر مردان است.
۸۰۶۸/۷۳۲۰
خبرنگار: اعظم شامی *** انتشار دهنده: اسماعیل جهانبخش