برای درمان آسیب‌های اجتماعی راهکار عملی بدهید/ ابلاغ ۵ اولویت در حوزه آسیب‌های اجتماعی
برای درمان آسیب‌های اجتماعی راهکار عملی بدهید/ ابلاغ ۵ اولویت در حوزه آسیب‌های اجتماعی

سعید شبستری در جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه ویژه به بحث پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، اظهار داشت: در این زمینه وزارت کشور اخیرا در ابلاغیه‌ای به استان‌ها، پنج موضوع اعتیاد، حاشیه‌نشینی، فساد و فحشا، بی‌بند و باری و طلاق را به عنوان […]

سعید شبستری در جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه ویژه به بحث پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، اظهار داشت: در این زمینه وزارت کشور اخیرا در ابلاغیه‌ای به استان‌ها، پنج موضوع اعتیاد، حاشیه‌نشینی، فساد و فحشا، بی‌بند و باری و طلاق را به عنوان اولویت‌های این حوزه در سال جاری اعلام کرده است.

وی گفت: اولویت‌ها در این زمینه فراوان است، اما با توجه به محدودیت منابع باید هدف‌گذاری شود؛ البته آسیب‌های اجتماعی مرتبط با یکدیگر هستند و نسخه‌ای که برای آنها نوشته می‌شود باید فراگیر باشد.

شبستری با اشاره به ابعاد مختلف آسیب‌های اجتماعی و عوامل دخیل در این حوزه، گفت: باید با ریشه‌یابی آسیب‌ها، متناسب با عوامل مختلف راهکارهای مناسب ارایه شود.

معاون استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با تاکید بر همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه اجتماعی و فرهنگی، گفت: جلسات این کارگروه نباید صرفا محل درددل باشد، ما نمی‌خواهیم کتاب آرزوها بنویسیم و دیگر بیان اهداف و چشم‌اندازها ضرورتی ندارد.

وی افزود: مثلا بحث حاشیه‌نشینی و سکونت‌گاه‌های غیررسمی قریب به ۱۵ سال است که مطرح می‌شود، اما هیچ اتفاقی در این خصوص نیفتاده جز این که حاشیه‌نشینی بیشتر شده است.

شبستری با تاکید بر این که باید واقعیت‌های اجتماعی را بیان کرد، افزود: با پاک کردن صورت مساله مشکل حل نمی‌شود، این که گزارش وضعیت بدهیم و مدام دستورالعمل‌ها را تکرار کنیم مهم نیست، مهم این است که اعلام کنیم چه کارهایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: هنوز هم برای بنده جای سوال است که تجمیع سکونت‌گاه‌های غیررسمی کار درستی است یا نه، لذا باید چنین طرح‌هایی به صورت دقیق مورد بررسی قرار شود تا به بهانه حل یک مشکل، دچار آسیب‌های اجتماعی دیگری نشویم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که سیاست دولت، آمارسازی نیست، گفت: نیاز نیست طرح‌های بلندپروازانه‌ای که ضمانت اجرایی ندارد ارایه کنیم، باید فکر کنیم که به عنوان مسوول چه کاری را واقعا می‌توانیم انجام دهیم.

وی افزود: راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ کار بسیار بزرگی بود که تاثیرات فوق‌العاده‌ای در کنترل اعتیاد داشت و امروز بسیاری از خانواده‌های معتادان چشم امید به چنین کارهایی دوخته‌اند.

شبستری با اشاره به افزایش روزافزون نرخ طلاق، گفت: کودکان به جا مانده از طلاق در صورت بی‌توجهی یکی از زمینه‌های بروز آسیب‌های اجتماعی هستند و خسارتی که از این ناحیه وارد می‌شود با هیچ هزینه‌ای قابل جبران نیست.

معاون استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر این که دستگاه‌های اجرایی استان بر اساس اولویت‌های ابلاغی وزارت کشور اعلام کنند که چه برنامه‌ای برای سال جاری دارند، افزود: انتظار داریم که ایده‌ها و برنامه‌های جدید و عملیاتی بر اساس ظرفیت‌ها و سند توسعه استان مطرح شود و دستگاه‌ها به گزارش کار بسنده نکنند.

وی افزود: امروز اکثر دستگاه‌های ما با مشکلات مختلفی از نظر اعتبارات، ساختار اداری، بدنه کارشناسی و فرهنگ سازمانی مواجه هستند و انتظارات ما نیز بر اساس توانمندی آنها خواهد بود.

شبستری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح سنجش سرمایه انسانی کشور، وضعیت استان آذربایجان شرقی در بسیاری از شاخص‌های ارزیابی شده در این طرح را بهتر از سایر استان‌ها ذکر کرد و گفت: نگرش مردم به موفقیت نظام، احساس امنیت، درمان و سلامت، مراقبت از محیط زیست، اعتیاد، فساد مالی و درصد اعتماد سازمانی از جمله این شاخص‌ها هستند.

وی افزود: برخوردهای اخیر با مفسدان مالی موجب امیدواری مردم نسبت به عملی شدن شعار مبارزه با فساد شده است و دستگاه قضایی استان بدون اغماض در این زمینه عمل می‌کند.

شبستری تاکید کرد: باید نقطه قوت استان در بحث شاخص‌های اجتماعی را حفظ کنیم و اقدامات لازم برای ارتقای این شاخص‌ها را انجام دهیم.

معاون استاندار آذربایجان شرقی همچنین مشارکت هرچه بیشتر صدا و سیما، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها را در بحث آگاه‌سازی اقشار مختلف مردم را خواستار شد و گفت: متاسفانه دانشگاه‌های ما هنوز از چارچوب‌های تئوری بیرون نیامده‌اند، در حالی که ما انتظار داریم دانشگاه‌ها نظاره‌گر نباشند و برای درمان آسیب‌های اجتماعی راهکارهای عملی ارایه کنند که این کار زمانی امکان‌پذیر است که دانشگاه‌ها مشکلات جامعه را به صورت عینی لمس کنند.

در این جلسه در خصوص فعال‌سازی ستاد مدیریت و سامان‌دهی آسیب‌های اجتماعی به منظور مقابله با آسیب‌های اجتماعی اولویت‌دار بحث و تبادل نظر شد.

همچنین گزارشی از اقدامات انجام یافته در خصوص نتایج طرح پایش سرمایه اجتماعی و همچنین سامان‌دهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی و کمتر برخوردار توسط دستگاه‌های عضو کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان ارایه شد.

برگزاری همایش کشوری تاثیر هنر و صنایع دستی در اصلاح رفتار زندانیان در تبریز از دیگر مصوبات این جلسه بود.