ابراهیم شیبانی با اشاره به اینکه کشوری مانند چین با آن میزان جمعیت و تولید ناخالص داخلی سهمش از مصرف جهانی گاز تنها ۴٫۸ درصد است، اظهار کرد: اما ایران که نه صنعت خاصی دارد و نه در منطقه فرد جغرافیایی قرار گرفته پنج درصد از کل مصرف گاز جهان را داراست. وی با تاکید […]

ابراهیم شیبانی با اشاره به اینکه کشوری مانند چین با آن میزان جمعیت و تولید ناخالص داخلی سهمش از مصرف جهانی گاز تنها ۴٫۸ درصد است، اظهار کرد: اما ایران که نه صنعت خاصی دارد و نه در منطقه فرد جغرافیایی قرار گرفته پنج درصد از کل مصرف گاز جهان را داراست.

وی با تاکید بر اینکه ما در صورت اسراف نکردن می‌توانیم صادرات داشته باشیم، تصریح کرد: ایران بعد از روسیه دومین کشور سوزاننده گاز است.

برنامه شورای راهبردی روابط خارجی برای صادرات برق به‌جای گاز

رییس شورای راهبردی روابط خارجی نیز با اشاره به اینکه در گذشته به عنوان وزیر خارجه کشور اصرار داشته است که ایران تمام گاز ترکمنستان را خریداری کند، گفت: اگر در آن زمان این کار را می‌کردیم از این نظر نفع زیادی می‌بردیم بنابراین باید در کشور در حوزه انرژی یک دید راهبردی وجود داشته باشد.

سیدکمال خرازی با اشاره به اهمیت گاز در ایران به عنوان برجسته‌ترین کشور در زمینه مصرف گاز، اظهار کرد: لازم است صادرات گاز ایران توسعه پیدا کند اما صادرات در حال حاضر پایین است و دلیل آن نیز پایین بودن تولید گاز است که در آینده با تکمیل پارس جنوبی افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با تاکید بر لزوم توجه به خرید منابع گازی خارجی در کنار منابع داخلی گاز، افزود: ما باید گاز را از دیگر کشورها نیز خریداری کرده و عرضه کنیم که این امر می‌تواند در موقعیت ژئوپلتیک کشور موثر باشد.

خرازی گفت: ما همچنین می‌توانیم گاز را در کشور به برق تبدیل کرده و سپس برق را با ارزش افزوده صادر کنیم که در این زمینه شورای راهبردی برنامه‌ریزی‌هایی دارد.

منبع: ایسنا