اهداف روسیه از حملات هوایی بر علیه تروریست ها در سوریه
اهداف روسیه از حملات هوایی بر علیه تروریست ها در سوریه

در این تحلیل به برخی از اهداف دولت ولادیمیر پوتین برای شروع حملات هوایی بر علیه تروریست ها در سوریه می پردازیم. اولین دلیل روسیه برای وارد شدن به عملیات نظامی بر علیه تروریست ها در سوریه به حضور پر تعداد تروریست های روسی در سوریه باز می گردد. تعداد زیادی از اتباع روسیه از […]

در این تحلیل به برخی از اهداف دولت ولادیمیر پوتین برای شروع حملات هوایی بر علیه تروریست ها در سوریه می پردازیم.

اولین دلیل روسیه برای وارد شدن به عملیات نظامی بر علیه تروریست ها در سوریه به حضور پر تعداد تروریست های روسی در سوریه باز می گردد. تعداد زیادی از اتباع روسیه از جمهوری های داغستان و چچنستان در سوریه حضور دارند و گفته می شود که حتی موفقیت های گروههای تروریستی در سوریه بدلیل عملکرد همین اتباع روسیه بوده است. دولت مسکو هراس دارد که اتباع روسیه بعد از بازگشت از سوریه و با انجام عملیاتهای تروریستی به تهدید امنیتی گسترده ایی برای این کشور تبدیل شده و شاید خواهان جدایی جمهوری های خودمختار داغستان و چچنستان از روسیه شوند.

دلیل دوم مسکو به حضور ناوگان دریایی روسیه در دریای مدیترانه و روابط مستحکم مسکو و دمشق باز می گردد. دو کشور از زمان شوروی سابق روابط مستحکمی با یکدیگر دارند و روسیه در طول سالهای گذشته بیش از سی هزار تن از افسران سوری را در مراکز آموزشی خویش آموزش نظامی داده و علاوه بر این سوریه یکی از خریداران عمده تسلیحات نظامی از روسیه است. اما حضور پایگاه دریایی روسیه در بندر طرطوس سوریه به حضور ناوگان دریایی روسیه در دریای مدیترانه رسمیت بخشیده است و روسیه نمی خواهد که با سقوط بشار اسد موقعیت استراتژیک خود در دریای مدیترانه و بازار تسلیحات خویش در سوریه را از دست بدهد.

دلیل سومی که روسیه را وارد حملات نظامی بر علیه تروریست ها در سوریه کرد به وجهه ضعیف این کشور در نظام بین الملل باز می گردد. روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و روی کار آمدن بوریس یلتسین در وضعیت ضعیفی قرار گرفت چرا که وی عملا روسیه را به دامان غرب انداخت و با اجرای برخی اصلاحات که از طرف غرب دیکته شده بود اقتصاد روسیه را به ویرانه ایی تبدیل نمود. با روی کار آمدن ولادیمیر پوتین روسیه تلاش کرده است تا به دوران اقتدار شوروی سابق بازگردد. شروع جنگ با گرجستان و جداسازی برخی از استانهای این کشور و نیز جداکردن جزیره کریمه از اوکراین در این راستا ارزیابی می شود. بدنبال شکست غرب در مبارزه با تروریسم در سوریه، روسیه از سوی دیگر می خواهد با در دست گرفتن پرچم مبارزه با تروریسم در سوریه افکار عمومی جهانیان را نیز به سمت خویش جلب نماید.

آمریکا، دولتهای اروپایی، ترکیه، کشورهای حوزه حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی از حملات نظامی روسیه بر علیه تروریست ها در سوریه ابراز نگرانی کرده و تبلیغات منفی بر علیه مسکو راه انداخته اند. مطمئنا حملات نظامی روسیه بر علیه تروریست ها در سوریه منجر به حفظ نظام سوریه شده و محور مقاومت تثبیت خواهد شد و علاوه بر این نقش روسیه در نظام بین الملل پررنگ خواهد گردید.

علی حیدری منور